Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 6 feb. 2024 · Publicată: 7 mart. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
467 shares
Mergi la rețetă

Atât de simplă e friptura asta de pui, atât de fragedă şi atât de aromată! În plus, se face şi destul de repede, la cuptor la foc un pic mai iute, căci puii cumpăraţi sunt de regulă tinerei şi se frăgezesc imediat. În vreo 30 de minute, cât mai meşterim o salată sau poate vreo garnitură de orez, ne putem aşeza la masă şi vom avea parte de un meniu copios şi consistent.

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Eu am folosit pentru reţeta de azi câteva pulpe dezosate. Aşa le-am cumpărat. Dar voi o puteţi face cu orice parte a puiului vă place: piept, pulpe întregi sau chiar puiul întreg.

Mod de preparare pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g carne de pui (piept, pulpe, pulpe dezosate)
  • ½ linguriţă de seminţe de chimen
  • ½ linguriţă de cimbru uscat
  • ½ linguriţă boia de ardei dulce
  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 50 ml de vin alb
  • sare (piper proaspăt măcinat)
  • 100 ml de ulei

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 190 de grade.
  • Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă bine de pieliţe şi de resturile de fulgi, apoi se unge cu 50 ml de ulei şi se presară cu condimentele din listă.
  • Restul de ulei îl folosim ca să ungem o tavă care va merge la cuptor.
  • Aşezaţi carnea în tavă şi turnați vinul.
  • Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 20 de minute. După acest timp, scoateţi folia de aluminiu, şi mai lăsaţi carnea la cuptor încă 10 minute, timp suficient ca să se rumenească frumos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă faceţi reţeta asta folosind un pui întreg, timpul de stat la cuptor va fi puţin mai mare, în jur de 40-45 de minute. Oricum, ca pentru orice friptură, cel mai bun indicator este "testul furculiţei". Dacă furculiţa intră uşor în carne şi e rumenită cât vă place vouă de bine, înseamnă că friptura e gata. Va trebui doar ca din când în când să deschideţi uşa cuptorului şi să mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Dar ce frumos se va rumeni şi ce bun o să fie! Ymmmy! 🙂

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Dacă doriţi, puteţi încerca şi una din alternativele de mai jos, la fel de gustoase:

Copănele de pui marinate

Copănele de pui marinate la cuptor
Copănele de pui marinate la cuptor

Pulpe de pui la cuptor în sos de bere neagră

Pulpe la cuptor in sos de bere neagra
Pulpe la cuptor în sos de bere neagră

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume
Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Poftă bună la friptura din pulpe dezosate cu condimente la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
467 shares

Comentarii

  1. Flori a zis

    martie 06, 2021 at 5:26 pm

    5 stars
    Da, frunza de dafin din poza de ce nu este trecuta in reteta,face parte din secretul bacatarului ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 06, 2021 at 5:34 pm

      Poate că bucătarul e și el om și ce să vezi, a uitat să scrie de frunza de dafin! La asta nu v-ați fi gândit, nu-i așa? E prea simplă! 😂

      Răspunde
      • Gabriela a zis

        ianuarie 08, 2024 at 5:59 pm

        5 stars
        De când am descoperit rețeta asta o fac mereu ????. Este genial de bună și ușor de făcut . Mulțumesc ptr rețeta!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          ianuarie 09, 2024 at 7:23 am

          Mă bucur foarte mult că vă place!

          Răspunde
  2. vasile a zis

    februarie 27, 2019 at 10:31 am

    cine te-a invatat sa speli carnea de pui ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 27, 2019 at 12:41 pm

      Mama, bunica si un lung sir de gospodine din familia mea. Tot ele m-au invatat si cum sa ma adresez politicos si cu respect unor persoane pe care nu le cunosc.
      Dar pe dumneavoastra nu va impiedica nimeni sa gatiti carnea nespalata, exact asa cum ati luat-o din galantarul pietii dupa ce au manipulat-o cu sau fara manusi N persoane.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    martie 10, 2016 at 9:34 am

    Simplu, rapid, gustos si apetisant 🙂
    Ce iti poti dori mai mult? 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 10, 2016 at 10:08 am

      Pai stii cum e, pana la urma mancarurile simple sunt cele mai bune 🙂

      Răspunde
5 from 10 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.