Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

467 shares
Mergi la rețetă

Atât de simplă e friptura asta de pui, atât de fragedă şi atât de aromată! În plus, se face şi destul de repede, la cuptor la foc un pic mai iute, căci puii cumpăraţi sunt de regulă tinerei şi se frăgezesc imediat. În vreo 30 de minute, cât mai meşterim o salată sau poate vreo garnitură de orez, ne putem aşeza la masă şi vom avea parte de un meniu copios şi consistent.

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Eu am folosit pentru reţeta de azi câteva pulpe dezosate. Aşa le-am cumpărat. Dar voi o puteţi face cu orice parte a puiului vă place: piept, pulpe întregi sau chiar puiul întreg.

Mod de preparare pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g carne de pui (piept, pulpe, pulpe dezosate)
  • ½ linguriţă de seminţe de chimen
  • ½ linguriţă de cimbru uscat
  • ½ linguriţă boia de ardei dulce
  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 50 ml de vin alb
  • sare (piper proaspăt măcinat)
  • 100 ml de ulei

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 190 de grade.
  • Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă bine de pieliţe şi de resturile de fulgi, apoi se unge cu 50 ml de ulei şi se presară cu condimentele din listă.
  • Restul de ulei îl folosim ca să ungem o tavă care va merge la cuptor.
  • Aşezaţi carnea în tavă şi turnați vinul.
  • Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 20 de minute. După acest timp, scoateţi folia de aluminiu, şi mai lăsaţi carnea la cuptor încă 10 minute, timp suficient ca să se rumenească frumos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă faceţi reţeta asta folosind un pui întreg, timpul de stat la cuptor va fi puţin mai mare, în jur de 40-45 de minute. Oricum, ca pentru orice friptură, cel mai bun indicator este "testul furculiţei". Dacă furculiţa intră uşor în carne şi e rumenită cât vă place vouă de bine, înseamnă că friptura e gata. Va trebui doar ca din când în când să deschideţi uşa cuptorului şi să mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Dar ce frumos se va rumeni şi ce bun o să fie! Ymmmy! 🙂

Pulpe dezosate cu condimente la cuptor

Dacă doriţi, puteţi încerca şi una din alternativele de mai jos, la fel de gustoase:

Copănele de pui marinate

Copănele de pui marinate la cuptor
Copănele de pui marinate la cuptor

Pulpe de pui la cuptor în sos de bere neagră

Pulpe la cuptor in sos de bere neagra
Pulpe la cuptor în sos de bere neagră

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume
Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Poftă bună la friptura din pulpe dezosate cu condimente la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
467 shares

Comentarii

  1. Flori a zis

    martie 06, 2021 at 5:26 pm

    5 stars
    Da, frunza de dafin din poza de ce nu este trecuta in reteta,face parte din secretul bacatarului ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 06, 2021 at 5:34 pm

      Poate că bucătarul e și el om și ce să vezi, a uitat să scrie de frunza de dafin! La asta nu v-ați fi gândit, nu-i așa? E prea simplă! 😂

      Răspunde
      • Gabriela a zis

        ianuarie 08, 2024 at 5:59 pm

        5 stars
        De când am descoperit rețeta asta o fac mereu ????. Este genial de bună și ușor de făcut . Mulțumesc ptr rețeta!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          ianuarie 09, 2024 at 7:23 am

          Mă bucur foarte mult că vă place!

          Răspunde
  2. vasile a zis

    februarie 27, 2019 at 10:31 am

    cine te-a invatat sa speli carnea de pui ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 27, 2019 at 12:41 pm

      Mama, bunica si un lung sir de gospodine din familia mea. Tot ele m-au invatat si cum sa ma adresez politicos si cu respect unor persoane pe care nu le cunosc.
      Dar pe dumneavoastra nu va impiedica nimeni sa gatiti carnea nespalata, exact asa cum ati luat-o din galantarul pietii dupa ce au manipulat-o cu sau fara manusi N persoane.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    martie 10, 2016 at 9:34 am

    Simplu, rapid, gustos si apetisant 🙂
    Ce iti poti dori mai mult? 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 10, 2016 at 10:08 am

      Pai stii cum e, pana la urma mancarurile simple sunt cele mai bune 🙂

      Răspunde
5 from 10 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.