Atât de simplă e friptura asta de pui, atât de fragedă şi atât de aromată! În plus, se face şi destul de repede, la cuptor la foc un pic mai iute, căci puii cumpăraţi sunt de regulă tinerei şi se frăgezesc imediat. În vreo 30 de minute, cât mai meşterim o salată sau poate vreo garnitură de orez, ne putem aşeza la masă şi vom avea parte de un meniu copios şi consistent.
Eu am folosit pentru reţeta de azi câteva pulpe dezosate. Aşa le-am cumpărat. Dar voi o puteţi face cu orice parte a puiului vă place: piept, pulpe întregi sau chiar puiul întreg.
Mod de preparare pulpe dezosate cu condimente la cuptor
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 500 g carne de pui (piept, pulpe, pulpe dezosate)
- ½ linguriţă de seminţe de chimen
- ½ linguriţă de cimbru uscat
- ½ linguriţă boia de ardei dulce
- 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 50 ml de vin alb
- sare (piper proaspăt măcinat)
- 100 ml de ulei
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeţi cuptorul la 190 de grade.
- Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă bine de pieliţe şi de resturile de fulgi, apoi se unge cu 50 ml de ulei şi se presară cu condimentele din listă.
- Restul de ulei îl folosim ca să ungem o tavă care va merge la cuptor.
- Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 20 de minute. După acest timp, scoateţi folia de aluminiu, şi mai lăsaţi carnea la cuptor încă 10 minute, timp suficient ca să se rumenească frumos.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă faceţi reţeta asta folosind un pui întreg, timpul de stat la cuptor va fi puţin mai mare, în jur de 40-45 de minute. Oricum, ca pentru orice friptură, cel mai bun indicator este "testul furculiţei". Dacă furculiţa intră uşor în carne şi e rumenită cât vă place vouă de bine, înseamnă că friptura e gata. Va trebui doar ca din când în când să deschideţi uşa cuptorului şi să mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Dar ce frumos se va rumeni şi ce bun o să fie! Ymmmy! 🙂
Dacă doriţi, puteţi încerca şi una din alternativele de mai jos, la fel de gustoase:
Pulpe de pui la cuptor în sos de bere neagră
Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume
Flori a zis
Da, frunza de dafin din poza de ce nu este trecuta in reteta,face parte din secretul bacatarului ?
Iuliana a zis
Poate că bucătarul e și el om și ce să vezi, a uitat să scrie de frunza de dafin! La asta nu v-ați fi gândit, nu-i așa? E prea simplă! 😂
Gabriela a zis
De când am descoperit rețeta asta o fac mereu ????. Este genial de bună și ușor de făcut . Mulțumesc ptr rețeta!
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur foarte mult că vă place!
vasile a zis
cine te-a invatat sa speli carnea de pui ?
Iuliana a zis
Mama, bunica si un lung sir de gospodine din familia mea. Tot ele m-au invatat si cum sa ma adresez politicos si cu respect unor persoane pe care nu le cunosc.
Dar pe dumneavoastra nu va impiedica nimeni sa gatiti carnea nespalata, exact asa cum ati luat-o din galantarul pietii dupa ce au manipulat-o cu sau fara manusi N persoane.
Claudia a zis
Simplu, rapid, gustos si apetisant 🙂
Ce iti poti dori mai mult? 😉
Iuliana a zis
Pai stii cum e, pana la urma mancarurile simple sunt cele mai bune 🙂