Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Publicat la 19 mai 2016 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

531 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de pate din ficăţei de pui cu măsline este excelentă dimineața la micul dejun, de luat la pachet sau chiar și pe mesele de sărbătoare în familie. Cred că nici nu are rost să încerc să vă conving de diferența de calitate între pateul cumpărat la cutie, cu termen de valabilitate 3 ani pe care îl găsim în magazine și cel făcut acasă. Știți și voi cam cum stă treaba.

Rețeta de azi e una dintre cele mai simple și mai rapide. Nu ne ia decât vreo 30 de minute să o preparăm și nu avem nevoie decât de câteva ingrediente și condimente obișnuite. Vom obține un pate cremos, mătăsos și foarte gustos pe care îl putem păstra la frigider până la o săptămână.

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Cum se face un pate bun din ficăţei de pui

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Pate din ficăţei de pui cu măsline

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g ficăţei de pui
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • ½ ardei gras
  • 90 g unt (20 g pt. prăjit+50 g în compoziție+20 g topit deasupra)
  • 20 ml de ulei
  • 50 g smântână grasă
  • 2 linguri de coniac
  • câteva măsline (de preferat fără sâmburi)
  • sare (piper, 2-3 frunze de salvie pentru decor)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați ficățeii în mai multe ape și curățați-i de membrane.
  • Puneți la călit în 20 ml de ulei și 20 g de unt: ceapa, usturoiul și ardeiul gras, toate tocate mărunt.
  • Adăugați ficățeii și amestecați sa nu se lipească. Dacă e nevoie, adăugați foarte putină apă. Oricum ficățeii își mai lasă și ei ceva lichid. Atenție, nu puneți sare în această etapă pentru că se vor întări!
  • Când ficățeii sunt bine pătrunși, iar legumele s-au înmuiat, dați tigaia deoparte și lăsați să se răcească.
  • Puneți ficățeii, 50 g de unt, smântâna și coniacul într-un vas mai adânc și pasați-le cu blenderul până obțineți o pastă fină. Adăugați măslinele tăiate cuburi mici, apoi potriviți gustul de sare și piper.
  • Puneți pateul într-un vas și decorați după dorință (eu am folosit frunze de salvie, măsline și boabe de piper mozaic).
  • Pentru ca ficatul oxidează repede, topiți 20 g de unt și turnați-l în vas, peste pate. In acest fel va fi "sigilat" și se va păstra foarte bine în frigider, până la o săptămână.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Veți găsi pe site și o variantă mai dietetică a pateului din ficăţei de pui, la care nu am folosit nici unt, nici ulei, dar care este de asemenea foarte gustos și sățios. Dacă sunteți la dietă, poate doriți să încercați rețeta de pate dietetic făcut acasă (click aici).

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Poftă bună la pate din ficăţei de pui cu măsline!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
531 shares

Comentarii

  1. Daniela a zis

    aprilie 10, 2024 at 10:36 am

    5 stars
    Buna ziua. 🙂
    foarte buna reteta si foarte frumoase poze
    mi se face pofta instant! 🙂
    am vazut si linkul pentru un pate dietetic... am apasat pe link si tot aici ma indruma
    am repetat de vreo cateva ori dar acelasi rezulltat... ma puteti ajuta?
    multumesc frumos si spor in tot ce faceti... site-ul este minunat!
    Daniela

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 10, 2024 at 11:17 am

      Bună Daniela! Mulțumesc foarte mult pentru mesaj și pentru aprecieri. Postarea cu pateul dietetic am șters-o pentru că mi-am propus să o refac și să o filmez. Oricum, era foarte asemănătoare, doar că înăbușeam ficățeii cu mai puțină grăsime și apoi amestecam pateul obținut cu brânză Quarq cu 0,2% grăsime.

      Răspunde
      • Daniela a zis

        aprilie 14, 2024 at 4:28 pm

        multumesc frumos! 🙂

        Răspunde
  2. Claudia a zis

    mai 19, 2016 at 9:19 am

    Cel facut in casa e o bunatate! Si noi facem des, nu in varianta ta care e un pic mai gourmet 😉 ci mai simplu ca pentru cei mici :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 19, 2016 at 9:29 am

      Lasa, ca si cei mici cresc cat ai clipi si o sa poti trece curand la varianta "gourmet" 😉

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x