Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi la pahar

Desert cu zmeură la pahar

Publicat la 12 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

148 shares
Mergi la rețetă

Îmi plac din ce în ce mai mult deserturile la pahar, mai ales acum pe timpul verii şi mai ales cele pe bază de fructe proaspete. Se fac rapid şi uşor şi nici măcar nu aprindem cuptorul pentru ele.

Nu ştiu cum se face că musafirii sunt mereu plăcut surprinşi de un asemenea desert la pahar, servit rece, răcoritor şi aromat. Mi s-a întâmplat şi nu o dată să-mi fie lăudate cremele astea atât de simple şi să mi se ceară reţeta, ceea ce mă face să cred că multă lume nu prea le cunoaşte şi nu le practică. Ce-i drept nu avem vreo tradiție în acest gen de deserturi. Nu făceau aşa ceva nici mamele, nici bunicile noastre. Sau cel puţin ale mele nu făceau.

Desert cu zmeură la pahar

Şi totuşi sunt atât de uşoare şi de versatileaceste deserturi, încât aproape că nici nu am ce scrie despre ele. În principiu avem nevoie de frişcă naturală, piure de fructe sau fructe proaspete şi ce se se mai găseşte prin casă bun de pus într-un pahar. Biscuiţi, pişcoturi de şampanie, picături de ciocolată sau ciocolată rasă, fructe uscate, poate nuci sau alune, depinde de gusturi. Mie îmi rămăseseră pişcoturile de la tiramisu cu zmeură  și niște picături de ciocolată care oricum erau în cantitate prea mica pentru alta rețetă, aşa că le-am valorificat cu succes la desertul de azi.

Mod de preparare desert cu zmeură la pahar

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

desert cu zmeura la pahar

Desert cu zmeură la pahar

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g zmeură
  • 60 g zahăr tos
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 200 ml smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
  • 40 g zahăr pudră
  • ½ de plic de întăritor pentru frişcă (sau ½ de linguriţă rasă de amidon alimentar)
  • 3-4 pişcoturi de şampanie
  • picături de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Punem zmeura la fiert împreună cu zahărul tos şi sucul de lămâie. Lăsăm să dea doar 2-3 clocote, cât să se înmoaie zmeura şi să se dizolve zahărul.
  • Lăsăm zmeura să se răcească foarte bine.
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi întăritorul până obținem o frişcă fermă care nu mai cade de pe teluri.
  • Punem în frişca bătută 1 lingură din sosul de zmeură, cât să o colorăm puţin în roz.
  • Rupem bucăţi pişcoturile de şampanie şi pe punem în pahare.
  • Peste pişcoturi punem un strat de frişcă, apoi împărţim sosul de zmeură rămas şi din nou un strat de frişcă.
  • Decorăm cu picături de ciocolată şi zmeură proaspătă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

O reţetă foarte simplă, nu-i aşa? Dacă vă plac deserturile la pahar puteţi încerca şi varianta cu ciocolată şi căpşuni sau cu lapte de cocos şi sos de zmeură. Şi vă mai dau o sugestie, care mie mi-a plăcut foarte mult şi care chiar e cea mai rapidă reţetă a mea de desert la pahar: budinca de cuscus cu zmeură. Mai simplu de atât nu se poate! După cum vedeţi, la genul ăsta de desert, combinaţiile sunt nenumărate. Doar imaginaţia noastră este limita 🙂

Desert cu zmeură la pahar

Poftă bună la desert cu zmeură la pahar!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Eton mess
    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
  • Tiramisu la pahar
    Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!
148 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iulie 12, 2016 at 10:45 am

    Arata prea bine ca sa refuz asa un desert delicios 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 19, 2016 at 7:52 am

      🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x