Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi la pahar

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

19 shares
Mergi la rețetă

Mai ştiţi când v-am povestit că mi-a rămas sos de căpşuni de la tortul cu spumă de căpşuni şi nu ştaim ce să fac cu el? Până la urmă mi-a venit ideea cea mai gustoasă care putea să-mi vină şi aşa am descoperit reţeta de mic dejun rapid cu iaurt, chia şi căpşuni.

Ei bine, pe acelaşi sistem, am descoperit şi un desert perfect, frumos şi delicios de creme la pahar. De data asta intenţionat am mărit puţin cantităţile ingredientelor de la tortul cu cremă de ciocolată şi căpşuni ca să-mi rămână şi de un desert. Ca să fie "aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie" am mai adăugat nişte biscuiţi sfărâmaţi, confetti de ciocolată şi câteva moţuri de frişcă naturală. M-am şmecherit, nu-i aşa? 🙂

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

Puteţi proceda şi voi ca mine dacă alegeţi să preparaţi tortul, sau puteţi face doar desertul la pahar, după reţeta pe care o scriu mai jos. Nimic complicat, nimic sofisticat. Dacă aveţi musafiri, multiplicaţi cantităţile. Vă puteţi juca cu aromele şi ingredientele după cum vă place, rezultatul va fi oricum aspectuos şi delicios.

Cum se face desertul la pahar cu ciocolată şi căpşuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

crema de ciocolată

  • 100 ml de smântână pentru friscă (cu min. 32% grăsime)
  • 70 g mascarpone
  • 30 g ciocolată neagră
  • 40 g zahăr pudră

crema de căpşuni

  • 100 ml de smântână pentru friscă (cu min. 32% grăsime)
  • 100 g mascarpone
  • 100 g de căpşuni (pot fi şi congelate)
  • 30 g zahăr

în plus

  • 4 biscuiţi la alegere (simpli, cu cacao, Oreo, etc)
  • 4 linguriţe de picături de ciocolată (sau confetti, decor de ciocolată)

decor

  • frişcă naturală
  • căpşuni proaspete

Instrucțiuni de preparare
 

crema de ciocolată

  • Punem ciocolata la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde. O lăsăm să se răcorească.
  • Batem smântâna împreună cu zahărul pudră mai întâi la viteză mică, apoi mărim viteza şi continuăm să mixăm până când frişca devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
  • Adăugăm brânza mascarpone, treptat, câte o lingură şi o încorporăm în frişca bătută.
  • Încorporăm şi ciocolata topită şi răcită şi omogenizăm crema.

crema de căpşuni

  • Căpşunile spălate şi curăţate de codiţe le punem la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie, aşa cum procedăm pentru gemul de căpşuni.
  • Când căpşunile s-au înmuiat, lăsăm compoziţia la răcit, apoi o pasăm cu blenderul de mână şi o trecem printr-o sită deasă ca să scăpăm de seminţe.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă, în care încorporăm brânza mascarpone şi piureul de căpşuni obţinut mai sus.

asamblarea

  • În 2 cupe sau pahare simple, distribuim egal biscuiţii sfărâmaţi grosier.
  • Punem apoi crema de ciocolată şi peste ea presărăm picăturile sau confetti de ciocolată.
  • Împărţim şi crema de căpşuni în mod egal.
  • Decorăm după dorinţă sau imaginaţie. Eu am oprit puţină frişcă amestecată cu mascarpone şi am decorat cu căpşuni proaspete.
  • Deserturile astfel montate se păstrează la rece până în momentul servirii.

Bine de știut:

După ce faceţi cremele, orientaţi-vă la recipientele în care le veti servi! În funcţie de cupele sau paharele alese, porţiile pot fi mai mari sau mai mici.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

Poftă bună la desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Eton mess
    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
19 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iunie 02, 2016 at 8:54 am

    Ha, ha! Si eu tot capsuni am azi. In varianta sirop concentrat.
    Dar nu refuz nici desertul tau la pahar de astazi. Cu cat mai multe capsuni, cu atat mai bine 😉

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.