Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

1819 shares
Mergi la rețetă

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure, un desert sau un mic dejun lejer, delicios și hrănitor atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari 🙂

Vara și-a intrat de-a binelea în drepturi cu toată abundența ei de fructe și legume. La fel de mare este abundența și în congelatorul meu 😀 Nu știu cum de anul acesta nu am reușit să consumăm toate vegetalele pe care le-am pus acolo.

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

Zilele trecute am găsit în congelator ultima punguță cu fructe de pădure . Pusesem câteva punguțe cu fructe de pădure amestecate: zmeură, afine, coacăze roșii, tocmai cu gândul de a le folosi la micul dejun sau pentru a decora vesel vreun desert.

Vă las mai încă o idee de mic dejun cu quinoa și fructe diverse, poate veți dori să o încercați și pe aceasta.

mic dejun cu quinoa si fructe

Am înveselit cu fructele găsite în congelator o budincă de orez pentru micul dejun de week-end. În timpul săptămânii nu prea e timp de astfel de răsfățuri matinale, dar în week-end îmi place să îmi încep diminețile frumos și colorat.

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

Budinca de orez e tot ce poate fi mai simplu și mai bun pe lume. Doar o făină de orez care se umflă în laptele fierbinte. Sunt convinsă că multe dintre voi ați pregătit așa ceva pentru copii. Simplu, bun și hrănitor.

Eu am folosit lapte de cocos, dar la fel de bine puteți folosi orice fel de lapte vegetal sau animal doriți.

Dacă vă plac deserturile cu lapte de cocos și fructe, vă las aici rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și fructe de pădure.

tapioca cu lapte de cocos si fructe de padure
Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

Mod de preparare budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 400 ml lapte de cocos
  • 3-4 linguri rase făină de orez
  • zahăr, miere de albine, sirop de arțar, etc., după gust
  • 2 linguri fulgi mari de cocos
  • coajă rasă de lămâie, opțional, după gust
  • fructe de pădure proaspete sau congelate

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți laptele de cocos la fiert și turnați făina de orez în ploaie. Adăugați 3 sau 4 linguri de făină de orez, după cât de închegată vreți să fie budinca. Eu am vrut-o mai lejeră, am pus doar 3 linguri.
  • Amestecați și lăsați budinca să fiarbă la foc mic, până se îngroașă. Dați deoparte și lăsați budinca să se răcorească puțin.
  • Îndulciți budinca după gust, cu ce îndulcitor folosiți de obicei. Eu am pus cam 2 lingurițe de miere de albine. Dacă folosiți zahăr, îl puteți pune direct în lapte atunci când îl puneți la fiert.
  • Opțional, puteți rumeni puțin în tigaie fulgii mari de cocos pentru a le intensifica aroma.
  • Turnați budinca de orez în boluri, decorați cu fructele de pădure și cu fulgii de cocos și serviți. Este la fel de bună și după ce se răcește.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
1819 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.