• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Înghețată

    Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

    Publicat la 8 ianuarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta clasică de tiramisu la pahar. Cel mai simplu și rapid desert. Cum se face crema de mascarpone pentru tiramisu? Cu ouă crude sau fără ouă? Cum se înmoaie pișcoturile? Cum sterilizăm ouăle pentru tiramisu?

    Și chiar că nu-i nimic mai simplu decât acest desert prezentat într-o formă atât de banală și de elegantă în același timp! Exclamația e pe bune, nu e pusă în titlu (doar) cu rol de click bait 😀

    Tiramisu la pahar

    Prima dată când am mâncat eu Tiramisu - se întâmpla acum vreo 15 ani - a fost unul la pahar. Mă rog, de fapt era o cupă elegantă, cu picior, așa cum au restaurantele, dar ideea e că sub această prezentare l-am cunoscut. Gustul mi s-a părut desăvârșit de la prima înghițitură: o cremă onctuoasă, delicioasă, așezată în cupă printre rânduri de pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea. Divin!

    Tiramisu la pahar

    După ce am aflat cât de ușor se face tiramisu acasă, nu m-am mai oprit. Am făcut mai multe variante. Vi le las mai jos, în caz că vreți să alegeți:

    • tiramisu clasic,
    • tiramisu cu ciocolată și căpșuni,
    • tiramisu înghețat cu zmeură,
    • ruladă tiramisu

    Am și un tiramisu cu căpșuni în varianta video pe care o găsiți cu un click pe poza de mai jos:

    Am făcut și tiramisu la pahar, de multe ori, doar că nu a ajuns pe blog până acum pentru că l-am considerat prea simplu și prea puțin prezentabil. Dar pentru că acum, de sărbători când l-am pregătit, în vacanță fiind, am avut mai mult timp pentru fotografii, m-am gândit să vă aduc și vouă rețeta în această variantă.

    Firește, când vine vorba despre tiramisu clasic, totul începe cu o cafea tare în care adăugăm un pic de Marsala sau Amaretti și în care vom înmuia fursecurile de șampanie. Doar 1 secundă pe fiecare parte, nu mai mult, în așa fel încât să nu se umezească prea tare, ci să își păstreze forma și să rămână crocante în interior.

    Cu crema...e o întreagă controversă. Italienii, părinții acestui desert fabulos, folosesc pentru cremă gălbenușurile crude, iar unii dintre ei adaugă și albușurile, tot crude, bătute spumă. Există riguroși care spun că un tiramisu adevărat doar așa se face și nu altfel. Mărturisesc că am făcut și eu, de multe ori crema în acest mod și iată, încă trăiesc și scriu rețete 🙂

    De la o vreme însă, cred că am devenit mai înțeleaptă (sau mai fricoasă? 😀 ) și am decis că nu vreau să risc nimic, așa că sterilizez gălbenușurile pe baie de abur, le las să se răcorească și abia apoi le adaug în cremă. Operațiunea durează doar câteva minute, iar gustul nu are nimic de suferit, este la fel de bun în ambele variante.

    Mai există încă o controversă legată de cremă: cu sau fără frișcă? Din nou, riguroșii vor fi categorici: doar cu mascarpone și atât! Fără frișcă în tiramisu! Dar în cele mai multe rețete de la noi și nu numai, veți găsi și frișcă. Dacă vreți părerea mea, un tiramisu făcut doar cu mascarpone e mai cremos și mai bun. Dar este și mai gras, având în vedere că brânza mascarpone are procentul de grăsime cam de 70-75%.

    O cremă de tiramisu cu mascarpone și frișcă naturală în părți egale, va fi mai aerată, mai moale și o idee mai slabă, deoarece smântâna pentru frișcă are 30-35% grăsime. Dacă am frișcă în frigider - și de obicei am - eu prefer crema cu mascarpone și cu frișcă. Voi procedați cum doriți. În caz de nevoie, vezi aici cum se bate corect fișca naturală făcută din smântână.

    Mod de preparare tiramisu la pahar

    Tiramisu la pahar

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tiramisu la pahar

    Tiramisu la pahar

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4 pahare de 200 ml
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 10-15 pișcoturi de șampanie
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
    • 160 g zahăr (sau după gust)
    • 2 gălbenușuri
    • 250 ml cafea expresso sau ness tare
    • 2 linguri Amaretto (sau Marsala, sau alt vin licoros)
    • 2 linguri cacao

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Preparați cafeaua pentru a avea timp să se răcească până începeți să montați paharele.
    • Mixați gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă spumoasă.
    • Puneți vasul cu ouă pe un alt vas cu apă fierbinte și amestecați până când crema de ouă se încălzește foarte bine. Atenție, nu trebuie încălzită în exces pentru că se vor coagula proteinele din ou și riscați să obțineți o omletă! ?
    • Lăsați crema de ouă să se răcească. Între timp bateți smântâna și transformați-o în frișcă, apoi o amestecați cu brânza mascarpone.
    • Adăugați crema de ouă răcită peste crema de mascarpone și omogenizați.
    • Turnați 2 linguri de Amaretto sau de vin licoros în cafeaua răcită.
    • Înmuiați pișcoturile în cafea câte o secundă pe fiecare parte, apoi le rupeți bucăți potrivite și le așezați în pahare.
    • Peste pișcoturi puneți cm 2 linguri de cremă, apoi din nou pișcoturi înmuiate și tot așa până când terminați crema. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
    • Peste ultimul strat de cremă cerneți un strat de cacao ajutându-vă de o strecurătoare de ceai.
    • Lăsați tiramisu la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. De preferat ar fi să îl serviți a doua zi.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tiramisu la pahar

    Cam asta e povestea și rețeta celebrului tiramisu la pahar. Sper să îl încercați și voi. Vă aștept cu impresii! Poftă bună! 🙂

    Din aceeași categorie

    • inghetata tiramisu
      Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
    • inghetata de capsuni cu lapte condensat
      Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
    • Inghetata de casa cu zmeura
      Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
    • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
      Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.