• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Tiramisu îngheţat cu zmeură

    Publicat la 4 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Ideea genială de a băga ditamai tortul în congelator mi-a venit în timp ce amestecam frişca cu mascarponele pentru acest tiramisu. Mi-am dat seama că e aproximativ aceeaşi compoziţie pe care o folosesc şi la reţetele mele simple de îngheţată pe care le găsiţi pe blog.

    E drept că la un moment dat m-am gândit cu puţină teamă la pişcoturi, căci nu ştiam cum se vor comporta la congelator, dar apoi mi-am amintit că există în comerţ şi îngheţată tip sandwich, cu biscuiţi. Chiar îmi plăcea genul ăsta de îngheţată acum câţiva ani, înainte sa încep să fac eu acasă. Am cumpărat de multe ori şi uite că nu mi-am rupt dinţii în biscuiţi. Cu atât mai mult la pişcoturile de şampanie aerate cum sunt, aproape că nici nu prea are ce îngheţa. Aşa că mi-am luat inima-n dinţi şi am comis-o 🙂

    Ce să vă zic, a fost un succes la musafirii pe care i-am avut într-o seară caniculară. Mi s-a confirmat astfel că vorba aia cu "cine nu riscă, nu câştigă" e valabilă şi în bucătărie. Sau mai ales în bucătărie. Îndrăzniţi, aşadar!

    Tiramisu cu zmeură

    Dacă nu aveţi curaj de data asta să îi daţi o şansă acestui tiramisu îngheţat cu zmeură, să ştiţi că nu-i bai! Rămâne pe data viitoare. Acum băgaţi tortul la frigider şi vă asigur că va fi perfect. Veţi avea un tiramisu cu zmeură proaspătă, fin, delicios şi foarte răcoritor, numai bun pentru canicula de afară.

    Vedeți mai jos și rețeta de tiramisu cu căpșuni, în format video. Eu cred că o să vă placă foarte mult și aceasta 😉

    Mod de preparare tiramisu îngheţat cu zmeură

    Tiramisu cu zmeură

    Tiramisu îngheţat cu zmeură

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 4 gălbenuşuri
    • 100 g zahăr
    • 400 ml de smântână lichidă pentru frişcă (min 30% grăsime)
    • 500 g mascarpone la temperatura camerei
    • ½ linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi de vanilie)
    • 200 ml cafea expresso
    • 200 g pişcoturi de şampanie (½ de pachet)
    • 300 g zmeură proaspătă (sau congelată)
    • frunzuliţe de mentă pentru decor

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Puteţi face şi cafea la ibric, dar va trebui să o strecuraţi să nu aibă zaţ.
    • Mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi le punem la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă, iar gălbenuşurile se transformă într-o cremă fină şi omogenă.O lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
    • Batem smântâna şi o transformăm în frişcă.
    • Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarponele si frișca şi omogenizăm.
    • Tapetăm cu folie alimentară o formă adâncă. Eu am folosit o formă de chec.
    • Înainte să montăm tortul, daţi deoparte câteva boabe de zmeură şi 3-4 linguri de cremă pentru decor.
    • Aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea.
    • Punem jumătate din cremă peste pişcoturi şi jumătate din cantitatea de zmeură.
    • Aşeăm încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă şi zmeura.
    • Ultimul strat (care prin răsturnare va deveni baza tortului) trebuie să fie de pişcoturi.
    • Dăm tortul la frigider sau la congelator până la servire. Dacă aţi congelat tortul, va trebui să îl scoateţi din congelator cam cu 10 minute înainte de servire să aibă timp să se înmoaie putin. Ca să obţineti felii frumoase, folosiţi un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită pe care îl încălziţi câteva minute în apă fierbinte.
    • Înainte de servire, decorăm cu aveline din crema păstrată deoparte, zmeură şi frunzuliţe de mentă.

    Bine de știut:

    * Dacă doriti, puteţi înmuia pişcoturile în zeamă de compot sau într-un sirop clasic de vanilie, zahăr ars, rom, etc.
    ** Puteţi folosi şi alte fructe în locul zmeurei: căpşuni, piersici, vişine, mure, etc.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Găsiţi pe blog şi varianta de tiramisu clasic, cu cacao şi cu ouă încălzite la bain marie. Click pe poza de mai jos să vedeţi reţeta.

    Tiramisu cu ouă la bain marie
    Tiramisu cu ouă la bain marie
    tiramisu inghetat cu zmeura

    Poftă bună la tiramisu îngheţat cu zmeură!

    Din aceeași categorie

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      iulie 04, 2016 at 8:22 am

      Mmmm... desi s-a mai racorit la noi un tiramisu inghetat nu pot refuza 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 04, 2016 at 9:03 am

        Bine faci! Chiar e de nerefuuzat!

        Răspunde
    2. Laura C.

      iulie 04, 2016 at 8:11 am

      Desertul meu preferat - Tiramisu! Acum si cu zmeura?!

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 04, 2016 at 9:02 am

        Acum si cu zmeura. Acum si inghetat! 😀

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
    • Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness
    • Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.