Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tiramisu îngheţat cu zmeură

2336 shares
Mergi la rețetă

Ideea genială de a băga ditamai tortul în congelator mi-a venit în timp ce amestecam frişca cu mascarponele pentru acest tiramisu. Mi-am dat seama că e aproximativ aceeaşi compoziţie pe care o folosesc şi la reţetele mele simple de îngheţată  pe care le găsiţi pe blog.

E drept că la un moment dat m-am gândit cu puţină teamă la pişcoturi, căci nu ştiam cum se vor comporta la congelator, dar apoi mi-am amintit că există în comerţ şi îngheţată tip sandwich, cu biscuiţi. Chiar îmi plăcea genul ăsta de îngheţată acum câţiva ani, înainte sa încep să fac eu acasă. Am cumpărat de multe ori şi uite că nu mi-am rupt dinţii în biscuiţi. Cu atât mai mult la pişcoturile de şampanie aerate cum sunt, aproape că nici nu prea are ce îngheţa. Aşa că mi-am luat inima-n dinţi şi am comis-o 🙂

Ce să vă zic, a fost un succes la musafirii pe care i-am avut într-o seară caniculară. Mi s-a confirmat astfel că vorba aia cu "cine nu riscă, nu câştigă" e valabilă şi în bucătărie. Sau mai ales în bucătărie. Îndrăzniţi, aşadar!

Tiramisu cu zmeură

Dacă nu aveţi curaj de data asta să îi daţi o şansă acestui tiramisu îngheţat cu zmeură, să ştiţi că nu-i bai! Rămâne pe data viitoare. Acum băgaţi tortul la frigider şi vă asigur că va fi perfect. Veţi avea un tiramisu cu zmeură proaspătă, fin, delicios şi foarte răcoritor, numai bun pentru canicula de afară.

Vedeți mai jos și rețeta de tiramisu cu căpșuni, în format video. Eu cred că o să vă placă foarte mult și aceasta 😉

Mod de preparare tiramisu îngheţat cu zmeură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tiramisu cu zmeură

Tiramisu îngheţat cu zmeură

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 400 ml de smântână lichidă pentru frişcă (min 30% grăsime)
  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
  • ½ linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi de vanilie)
  • 200 ml cafea expresso
  • 200 g pişcoturi de şampanie (½ de pachet)
  • 300 g zmeură proaspătă (sau congelată)
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Puteţi face şi cafea la ibric, dar va trebui să o strecuraţi să nu aibă zaţ.
  • Mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi le punem la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă, iar gălbenuşurile se transformă într-o cremă fină şi omogenă.O lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
  • Batem smântâna şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarponele si frișca şi omogenizăm.
  • Tapetăm cu folie alimentară o formă adâncă. Eu am folosit o formă de chec.
  • Înainte să montăm tortul, daţi deoparte câteva boabe de zmeură şi 3-4 linguri de cremă pentru decor.
  • Aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea.
  • Punem jumătate din cremă peste pişcoturi şi jumătate din cantitatea de zmeură.
  • Aşeăm încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă şi zmeura.
  • Ultimul strat (care prin răsturnare va deveni baza tortului) trebuie să fie de pişcoturi.
  • Dăm tortul la frigider sau la congelator până la servire. Dacă aţi congelat tortul, va trebui să îl scoateţi din congelator cam cu 10 minute înainte de servire să aibă timp să se înmoaie putin. Ca să obţineti felii frumoase, folosiţi un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită pe care îl încălziţi câteva minute în apă fierbinte.
  • Înainte de servire, decorăm cu aveline din crema păstrată deoparte, zmeură şi frunzuliţe de mentă.

Bine de știut:

* Dacă doriti, puteţi înmuia pişcoturile în zeamă de compot sau într-un sirop clasic de vanilie, zahăr ars, rom, etc.
** Puteţi folosi şi alte fructe în locul zmeurei: căpşuni, piersici, vişine, mure, etc.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Găsiţi pe blog şi varianta de tiramisu clasic, cu cacao şi cu ouă încălzite la bain marie. Click pe poza de mai jos să vedeţi reţeta.

Tiramisu cu ouă la bain marie
Tiramisu cu ouă la bain marie
tiramisu inghetat cu zmeura

Poftă bună la tiramisu îngheţat cu zmeură!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
2336 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iulie 04, 2016 at 8:22 am

    Mmmm... desi s-a mai racorit la noi un tiramisu inghetat nu pot refuza 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 04, 2016 at 9:03 am

      Bine faci! Chiar e de nerefuuzat!

      Răspunde
  2. Laura C. a zis

    iulie 04, 2016 at 8:11 am

    Desertul meu preferat - Tiramisu! Acum si cu zmeura?!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 04, 2016 at 9:02 am

      Acum si cu zmeura. Acum si inghetat! 😀

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.