Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
Acasă » Reportaje, călătorii

Din culise - invitaţie în bucătăria Bucatelor Aromate

Publicat la 17 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 20 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

V-ați întrebat vreodată cum arată bucătăria de unde provin rețetele de pe Bucate Aromate? Dacă e clasică sau modernă, ultra-dotată sau minimalistă? Ei bine, azi m-am decis să vă invit în culisele blogului și să vă arăt cum este spațiul în care gătesc.

Am făcut câteva fotografii şi vă las să vă plimbaţi prin bucătăria mea.

Desigur, fotografiile le-am făcut într-o zi de duminică, când toate erau puse la locul lor, ca pentru o zi de sărbătoare. Altfel, cred că v-ați speria să vedeți cum arată bucătăria asta în timp ce gătesc pentru blog sau filmez vreo rețetă 😀

bucate aromate

După cum vedeți, noi am optat pentru o linie de bucătărie cu aspect clasic, cu fronturi din lemn, care să potrivească cu stilul general al întregii case. S-a dovedit o alegere bună, se întreține ușor și rezistă impecabil de câțiva ani, deși este o bucătărie în care se gătește zilnic.

bucate aromate

Am un aragaz destul de simplu, cu cuptor pe gaz, nimic sofisticat. Nici nu îmi trebuie mai mult pentru că în majoritatea timpului gătesc doar pentru 2 persoane: eu şi soţul meu. Excepţie fac zilele când avem musafiri şi perioadele - mereu prea scurte - când ne vin copiil acasă.

bucate aromate

Nici la capitolul electrocasnice de bucătărie nu excelez. Cum reţetele mele sunt în general simple şi rapide, nu îmi trebuie cine ştie ce ajutoare scumpe în bucătărie. Mă descurc perfect în cele mai multe cazuri cu mixerul de mână, un chopper şi un blender vertical. Există undeva, într-un dulap şi un robot de bucătărie complet, dar îl folosesc atât de rar încât nu am simţit nevoia să ocup cu el un blat întreg de dulap.

După cum vedeţi, bucătăria mea e simplă, aerisită, deloc încărcată. Nu-mi plac chestiile alea de bucătărie agăţate pe faianţă să fie la îndemână. 

La mine, după folosire, toate se spală, se şterg şi se pun la locul lor, în sertare şi dulapuri. Excepţie fac doar cuţitele şi ustensilele de amestecat: linguri, spumiere, polonice, teluri, etc. şi capacele agăţate în suportul de pe perete. Pe acestea le folosesc des, nu au timp să se umple de praf sau de aburi.

bucate aromate

Condimentele stau tot pe un raft închis (mi-am propus o postare separată pentru ele), nu la vedere. În primul rând pentru că lumina şi căldura le-ar afecta calităţile. În al doilea rând pentru că frumoasele şi preţioasele mele borcănele cu ierburi şi prafuri s-ar murdări mai repede din cauza aburilor sau uneori a fumului din bucătărie şi mi-aş face de lucru cu ele să le curăţ mai des. Când mă apuc de gătit, scot din dulap condimentele care-mi trebuiesc, le aliniez frumos, iar când am terminat, le sterg dacă e cazul şi le bag la loc în dulap. Simplu!

pervaz

Îmi plac foarte mult florile. Că-s de la florărie, de grădină, de câmp sau de ghiveci, ale mele-s toate şi mă înconjor de ele peste tot, în toate camerele, în balcoane şi fireşte, şi în bucătărie, pentru că şi acolo trebuie să fie vesel şi frumos.

Pervazul geamului care dă în balcon găzduieşte mereu un vas cu flori, în timp ce balconul e gazda plantelor aromatice. Despre ele am făcut o postare separată, pentru că merită! Nu sunt foarte multe, dar sunt o parte importantă a Bucatelor Aromate 🙂

bucatarie

Şi tot micul balcon din dreptul bucătăriei, în ciuda neajunsurilor pe care le are, serveşte drept studio foto improvizat. Când zic neajunsuri mă refer la cei doi nuci care îmi umbresc geamurile şi pe care dau eu mereu vina când nu am lumină suficientă pentru poze.

Totuşi, balconul ăsta, aşa umbrit cum este, e locul în care am fotografiat 99% dintre reţetele de pe blog. Am încercat la un moment dat să mut studioul foto în altă cameră unde aş fi avut lumină mai bună şi mai mult loc pentru trepied, dar lucrurile deveneau foarte complicate...adică să merg cu bolul cu supă sau cu friptura aburindă până în dormitorul de oaspeţi era cam...hmm...vă imaginaţi voi 😀

Partea asta cu fotografiile de calitate, este marea bătaie de cap a oricărui blogger. E o parte foarte importantă şi cred că ar fi şi pentru voi foarte interesant să aflaţi mai multe. Eu zic că ar merita arătată şi explicată mai în detaliu, deci o notez pentru o postare viitoare.

Dar până la noile postări "din culise", sper că v-a plăcut turul virtual în bucătăria Bucatelor Aromate.

Vă mulţumesc că mi-aţi trecut pragul, vă îmbrăţişez cu drag şi vă dedic hortensiile minunate din fotografia de mai jos 🙂

bucate aromate

O zi frumoasă vă doresc!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Saptamana Haferland
    Săptămâna Haferland 2018 - Sașii din Transilvania vă așteaptă la festival cu meșteșug!
  • chef pentru o zi 2018
    Începe "Chef pentru o zi 2018"! Câteva sfaturi despre cum să participi la un concurs culinar pe care vrei să îl câștigi
  • castelul sturdza de la miclauseni
    Din nou la Castelul Sturdza de la Miclăușeni
  • Semifinala Arena Bucătarilor
    Semifinala Arena Bucătarilor 2018. Și mai ales despre pasionați.

Comentarii

  1. relutza68 a zis

    noiembrie 22, 2016 at 1:54 am

    Stiu ca la ora asta ar trebui sa dorm(maine,adica azi,ceasul suna la ora 6).Dar cum ti-am descoperit(placut surprinsa)blog-ul am aruncat o ochiata si la coltul de unde nasc aceste minunate retete cu care ne delectezi.
    Bucatarioara ta e adica de loc rea,dimpotriva mi-a placut mult simplitatea ei utila si amprenta personala(florile).Imi pac de inebunesc vasele tale traditionale si faptul ca ai spatiul mai mare decat am eu in bucatarie si,crede-ma,mai multa lumina.
    iti doresc sa realizezi in continuare multe delicii pentru famlia ta si sa ne povestesti si noua.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2016 at 8:14 am

      Buna dimineata, Reluta! Parca am auzit eu azi-noapte ceva pasi prin bucatarie :))
      Multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase.

      Răspunde
      • relutza68 a zis

        noiembrie 22, 2016 at 12:24 pm

        NU! Eu iti multumesc pentru blog-ul tau cu minunatii prezentate explicit si pentru caldura pe care o emani ca persoana.
        Intre timp am descoperit ca avem o serie de lucruri in comun.Cum ar fi faptul ca sunt nascuta si crescuta in jud. Galati,mai precis la Tecuci unde am absolvit Liceul de constructii navale. Diferenta e ca nu am profesat niciodata meseria in santier si ca de la vreo 35 de ani(acum in urma cu alti 13) sunt plecata(din pacate) departe de tara si de locurile natale pe care te rog sa le saluti din partea mea.
        Oricum ceea ce ne aseamana este faptul ca gatim din pasiune(dupa spusele cunoscutilor as putea fi o pasticera innascuta).
        Te imbratisez virtual si iti doresc numai bine.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 22, 2016 at 10:44 pm

          Aaaaa....pai chiar avem multe in comun!
          Navalista cred ca am devenit eu in locul tau. Eu am facut alta specializare, insa aici m-a aruncat viata si uite ca lucrez cu vapoare de mai bine de 10 ani.
          Sotul meu are radacini la Tecuci. Mai mergem din cand in cand acolo la matusa lui. Poate vom merge din nou chiar acum de sarbatori, asa ca voi avea ocazia sa salut Tecuciul pentru tine. Imbratisari de pe meleaguri galatene!

          Răspunde
  2. lontzika a zis

    noiembrie 21, 2016 at 11:54 am

    Multumesc ca ma lasi sa arunc o privire curioasa si flamanda in bucataria ta !
    Este frumos, simplu, ordonat si aromat ( se simte pana la mine).
    Da-mi doamne zile, sa traiesc pana cand pot comanda direct de pe monitor o portie de tarta, care sa se teleporteze in farfuria mea preferata !!!
    Te imbratisez, draga, Iuliana si daca tot este voie am sa mai arunc cate o privire la tine pe blog, ca este fooaarte primitor si mmmmmm plin de culoare si arome !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 21, 2016 at 12:57 pm

      Bine ai venit pe la mine. Ce zici, pun de-o cafea sa mai stam la povesti? 🙂

      Răspunde
  3. elena a zis

    august 08, 2016 at 3:10 pm

    Imi place foarte mult si bucataria dar in acelasi timp si retetele tale,pe unele din ele le-am pregatit si eu si mi-au placut f.mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 08, 2016 at 3:33 pm

      Multumesc mult, Elena!

      Răspunde
  4. Tatiana a zis

    iulie 18, 2016 at 9:25 am

    Frumos ca ne-ai primit la tine in bucatarie. Imi plac si mie bucatariile genul asta mai clasic cum ai tu. te urmaresc dar nu prea comentez ca mi-e greu de pe telefon si cu bebe in brate mereu. Imi plac retetele tale si am facut multe din ele. Ai unul din blogurile frumoase de pe la noi cu retete foarte corecte. Tatiana.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:53 pm

      Multumesc, Tatiana!

      Răspunde
  5. doina a zis

    iulie 17, 2016 at 3:56 pm

    Buna draga mea, sper ca pot sa-ti spun asa avand in vedere varsta, ti-am spus ca avem multe in comum. Bucataria ta arata aproape la fel cum era a mea cand locuiam la bloc. Acum ma rasfat intr-o bucatarie mare deoarece ne-am mutat la casa si inainte era bucataria unui restaurant.Am multa aparatura electronica din cauza copiilor care stiindu-ma pasionata de gatit si mai ales de prajiturit au avut grija sa ma doteze cum trebuie .Ma bucur foarte mult ca am dat peste tine ( la modul pozitv ) si sa stii ca am incercat multe dintre postarile tale, unele exact asa cum le-ai scris altele le-am adaptat un pic gusturilor noastre sau pornind de la idile tale si cu ale mele ( ca nu duc lipsa , slava domnului ) a iesit ceva bun. Nu am timp atat cat mi-as dori ca sa stau in bucatarie. Ieri dupa cum am promis am pus cuburile de cafea la inghetat mi-am suflecat manicile si am trecut la treba, am adunat cam tot ce aveam in frigider mai vechi de 3-4 zile si m-am jucat combinandu-le. La final aveam o lasagnia de vinete cu branza de vaci si rosii din belsug , o placinta de pui cu cascaval , o budinca de legume cu paste, o tarta de cartofi si piept de pui , un borsuc din coada de vita cu orez si binenteles ca nu putea lipsi desertul un mousse de ciocolata cu zmeura. Na , ca mi-au murit laudatorii !! Asta ca sa ai idee cam cum sunt eu.Iti doresc o seara placuta si la buna vedere cum se zice. Cu drag Eu

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 10:19 pm

      Doina draga mea, multumesc pentru mesaj. Ce fericita esti ca te-ai mutat la casa! La cate bunatati faci, cred ca ar fi bine sa iti faci un blog culinar :)) Seara frumoasa sa fie si la voi!

      Răspunde
  6. Claudia a zis

    iulie 17, 2016 at 12:51 pm

    Multumim de invitatie 🙂 E frumos si primitor la tine in bucatarie.
    O floricica as fura dar nu hortentie si o floarea soarelui. Se poate? 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 1:39 pm

      Multumesc si eu pentru vizita. Serveste o floarea soarelui, te rog 🙂

      Răspunde
  7. Claudia Lung a zis

    iulie 17, 2016 at 12:20 pm

    Felicitari pentru blog! Am incercat mai multe retete si toate au reusit! Sunt extraordinare, in special retetele de torturi! Multumim pentru ajutor!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 1:38 pm

      Multumesc mult pentru feed-back, Claudia draga! Prind aripi cand imi spune cineva ca i-a reusit o reteta si ca i-a placut 🙂

      Răspunde
  8. Claudia a zis

    iulie 17, 2016 at 9:28 am

    Bucatariile simple sunt cele mai frumoase parerea mea! Astept cu nerabdare postul cu plantele aromatice 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 1:37 pm

      Multumesc 🙂 O sa ma mobilizez sa fac si postul cu plantele aromatice cat mai curand,

      Răspunde
  9. daniela a zis

    iulie 17, 2016 at 8:17 am

    Superb! Imi place simplu si cu gust! Combinatia de modern cu traditionalul de pe canile de lut!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 1:36 pm

      Multumesc, Daniela 🙂 Te mai astept pe la mine.

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.