Aveam de făcut un desert pentru copii şi m-am gândit că un cheesecake cu Oreo e foarte potrivit, dată fiind popularitatea pe care au căpătat-o aceşti biscuiţi în ultimul timp mai ales în rândul celor mici.
A fost o alegere excelentă, copiilor le-a plăcut foarte mult. La fel de mult mi-a plăcut şi mie să îl fac pentru că reţeta este pe cât de frumoasă, pe atât de uşor de executat. Ca orice cheesecake fără coacere, de altfel.
Ingrediente cheesecake cu Oreo
Să zic drept, mie nu-mi place deloc ideea de biscuiţi cumpăraţi, mărunţiţi şi amestecaţi cu unt, ci prefer de cele mai multe ori să fac eu însămi blatul. De data asta însă, ideea reţetei cerea biscuiţi Oreo şi cum nu prea aveam timp să îi fac eu în casă, am recurs la cei cumpăraţi.
De altfel i-am mai folosit cândva la o reţetă de îngheţată cu frişcă şi biscuiţi Oreo, care de asemenea s-a bucurat de mare succes la vremea ei, deci se pare că pentru unele deserturi sunt o alegere inspirată.
Am încercat ca pentru umplutură să folosesc ingrediente cu cât mai puţine grăsimi, aşa se face că am folosit urdă de-a noastră în loc de brânză de vaci sau mascarpone care ar fi fost mai grase.
Am mai folosit iaurt cu 3% grăsime şi foarte puţină smântână. Totul aromatizat cu seminţele unei păstăi de vanilie. A rezultat o umplutură fină, cremoasă şi uşoară care trebuie să recunosc că s-a asortat perfect cu biscuiţii Oreo care par un pic ciocolatoşi.
Nu mai zic de combinaţia simplă de culori, dar care dă un efect foarte interesant şi apetisant acestui cheesecake 😉
Mod de preparare Oreo cheesecake fără coacere
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Oreo cheesecake
Echipamente necesare
Ingrediente
blat - pentru o formă cu inel detaşabil de 18 cm
- 260 g biscuiţi Oreo (4 pachete)
- 120 g unt 82% grăsime
umplutura
- 300 g urdă (sau brânză ricotta)
- 300 g iaurt 3% grăsime
- 100 ml de smântână 12% grăsime
- 80 g zahăr
- seminţele unei păstăi de vanilie
- 1 pliculeţ de gelatină
- 100 ml de lapte
- 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)
decor
- 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)
Instrucțiuni de preparare
- Pentru blat, măcinăm biscuţii la robot sau la chopperul electric, sau, mai puţin elegant dar foarte eficient, îi punem într-o pungă şi îi zdrobim bine cu ciocanul de şniţele.
- Adăugăm untul topit peste biscuiţii mărunţiţi, omogenizăm amestecul şi îl răsturnăm într-o formă de tort cu inel detaşabil. Presăm cu o lingură pentru a obţine un blat compact şi omogen, apoi dăm forma la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.
umplutura
- Într-un bol mixăm brânza, cu iaurtul, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical, pentru a obţine o cremă cât mai fină.
- Punem gelatina la hidratat în 100 ml de lapte, apoi o încălzim la bain marie conform instructiunilor de pe plic.
- Adăugăm gelatina topită în crema de brânză şi omogenizăm crema. Adăugăm biscuiţii Oreo rupţi în bucăţi. Dacă crema vi se pare prea lichidă, lăsaţi-o la rece 5-7 minute să înceapă să se întărească, altfel toţi biscuiţii se vor duce la fund.
- Turnăm crema peste blat şi lăsăm cheesecake-ul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
decor
- Zdrobiţi 30 de grame de biscuiţi şi presăraţi-i peste cheesecake.
- Decoraţi cu restul de biscuiţi rămaşi întregi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Alte sugestii:
- Dacă timpul vă permite, puteţi încerca reţeta Laurei (retetecalamama.ro) de biscuiţi cu cacao şi cremă de ciocolată albă, un fel de Oreo de casă, care cu siguranţă sunt mult mai buni decât orice biscuiţi cumpăraţi. Doar că probabil sunt atât de buni încât nu ştiu dacă vă veţi îndura să îi zdrobiţi pentru cheesecake 🙂
- Iar dacă nu vă surâde ideea umpluturii cu mai puţine grăsimi, găsiţi la Cristina-divainbucatarie.ro o reţetă de Oreo cheesecake cu mascarpone.
Pofta buna la Oreo cheesecake!
Alina a zis
Suna bine reteta si vreau sa o incerc dar nu stiu cum sa procedez cu biscuitii pt blat. Ii mărunțesc cu tot cu crema din ei?
Iuliana Sbîrnea a zis
Da, eu i-am mărunțit cu tot cu cremă.
Alina a zis
Mulțumesc! E următorul desert de facut pe lista mea de "dulce"
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur că îl vei încerca, Alina! Abia aștept să îmi spui cum a ieșit! 🙂
doina a zis
Draga mea , ai cumva puteri telepatice ? Saptamana asta am facut acelasi tort pentru finutii baiatului meu .Cand spun exact pai asa este . Singura deosebire a fost faptul ca eu nu am ornat cu biscuiti ci cu o glazura de ciocolata alba si neagra., in rest identic.Vorba cantelui " Gandim la fel , iubim la fel ". Toate cele bune . Cu drag Doina.
Iuliana a zis
Hei, ce fain!
Gandim la fel, gatim la fel 🙂