Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Oreo cheesecake fără coacere

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 4 mart. 2022 · Publicată: 15 sept. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
1049 shares
Mergi la rețetă

Aveam de făcut un desert pentru copii şi m-am gândit că un cheesecake cu Oreo e foarte potrivit, dată fiind popularitatea pe care au căpătat-o aceşti biscuiţi în ultimul timp mai ales în rândul celor mici.

A fost o alegere excelentă, copiilor le-a plăcut foarte mult. La fel de mult mi-a plăcut şi mie să îl fac pentru că reţeta este pe cât de frumoasă, pe atât de uşor de executat. Ca orice cheesecake fără coacere, de altfel.

Oreo cheesecake

Ingrediente cheesecake cu Oreo

Să zic drept, mie nu-mi place deloc ideea de biscuiţi cumpăraţi, mărunţiţi şi amestecaţi cu unt, ci prefer de cele mai multe ori să fac eu însămi blatul. De data asta însă, ideea reţetei cerea biscuiţi Oreo şi cum nu prea aveam timp să îi fac eu în casă, am recurs la cei cumpăraţi.

De altfel i-am mai folosit cândva la o reţetă de îngheţată cu frişcă şi biscuiţi Oreo , care de asemenea s-a bucurat de mare succes la vremea ei, deci se pare că pentru unele deserturi sunt o alegere inspirată.

Am încercat ca pentru umplutură să folosesc ingrediente cu cât mai puţine grăsimi, aşa se face că am folosit urdă de-a noastră în loc de brânză de vaci sau mascarpone care ar fi fost mai grase.

Am mai folosit iaurt cu 3% grăsime şi foarte puţină smântână. Totul aromatizat cu seminţele unei păstăi de vanilie. A rezultat o umplutură fină, cremoasă şi uşoară care trebuie să recunosc că s-a asortat perfect cu biscuiţii Oreo care par un pic ciocolatoşi.

Nu mai zic de combinaţia simplă de culori, dar care dă un efect foarte interesant şi apetisant acestui cheesecake 😉

Oreo cheesecake

Oreo cheesecakeMod de preparare Oreo cheesecake fără coacere

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Un cheesecake cu blat de biscuiti Oreo si umplutura usoara, fina si cremoasa. O reteta simpla, fara coacere, pe gustul tuturor.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
Timp total: 3 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

blat - pentru o formă cu inel detaşabil de 18 cm

  • 260 g biscuiţi Oreo (4 pachete)
  • 120 g unt 82% grăsime

umplutura

  • 300 g urdă (sau brânză ricotta)
  • 300 g iaurt 3% grăsime
  • 100 ml de smântână 12% grăsime
  • 80 g zahăr
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 100 ml de lapte
  • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

decor

  • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pentru blat, măcinăm biscuţii la robot sau la chopperul electric, sau, mai puţin elegant dar foarte eficient, îi punem într-o pungă şi îi zdrobim bine cu ciocanul de şniţele.
  • Adăugăm untul topit peste biscuiţii mărunţiţi, omogenizăm amestecul şi îl răsturnăm într-o formă de tort cu inel detaşabil. Presăm cu o lingură pentru a obţine un blat compact şi omogen, apoi dăm forma la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

umplutura

  • Într-un bol mixăm brânza, cu iaurtul, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical, pentru a obţine o cremă cât mai fină.
  • Punem gelatina la hidratat în 100 ml de lapte, apoi o încălzim la bain marie conform instructiunilor de pe plic.
  • Adăugăm gelatina topită în crema de brânză şi omogenizăm crema. Adăugăm biscuiţii Oreo rupţi în bucăţi. Dacă crema vi se pare prea lichidă, lăsaţi-o la rece 5-7 minute să înceapă să se întărească, altfel toţi biscuiţii se vor duce la fund.
  • Turnăm crema peste blat şi lăsăm cheesecake-ul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

decor

  • Zdrobiţi 30 de grame de biscuiţi şi presăraţi-i peste cheesecake.
  • Decoraţi cu restul de biscuiţi rămaşi întregi.
Nutrition Facts
Oreo cheesecake
Amount per Serving
Calorii
508
% Daily Value*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Colesterol
 
75
mg
25
%
Carbohidrați
 
47
g
16
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
32
g
36
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte sugestii:

  • Dacă timpul vă permite, puteţi încerca reţeta Laurei (retetecalamama.ro) de biscuiţi cu cacao şi cremă de ciocolată albă, un fel de Oreo de casă, care cu siguranţă sunt mult mai buni decât orice biscuiţi cumpăraţi. Doar că probabil sunt atât de buni încât nu ştiu dacă vă veţi îndura să îi zdrobiţi pentru cheesecake 🙂
  • Iar dacă nu vă surâde ideea umpluturii cu mai puţine grăsimi, găsiţi la Cristina-divainbucatarie.ro o reţetă de Oreo cheesecake cu mascarpone.
Oreo cheesecake

Pofta buna la Oreo cheesecake!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
1049 shares

Comentarii

  1. Alina a zis

    iunie 29, 2022 at 3:49 pm

    Suna bine reteta si vreau sa o incerc dar nu stiu cum sa procedez cu biscuitii pt blat. Ii mărunțesc cu tot cu crema din ei?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 29, 2022 at 4:19 pm

      Da, eu i-am mărunțit cu tot cu cremă.

      Răspunde
      • Alina a zis

        iulie 03, 2022 at 10:28 pm

        Mulțumesc! E următorul desert de facut pe lista mea de "dulce"

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          iulie 04, 2022 at 6:29 am

          Mă bucur că îl vei încerca, Alina! Abia aștept să îmi spui cum a ieșit! 🙂

          Răspunde
  2. doina a zis

    septembrie 16, 2016 at 11:26 am

    Draga mea , ai cumva puteri telepatice ? Saptamana asta am facut acelasi tort pentru finutii baiatului meu .Cand spun exact pai asa este . Singura deosebire a fost faptul ca eu nu am ornat cu biscuiti ci cu o glazura de ciocolata alba si neagra., in rest identic.Vorba cantelui " Gandim la fel , iubim la fel ". Toate cele bune . Cu drag Doina.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2016 at 2:55 pm

      Hei, ce fain!
      Gandim la fel, gatim la fel 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.