Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Oreo cheesecake fără coacere

Publicat la 15 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1049 shares
Mergi la rețetă

Aveam de făcut un desert pentru copii şi m-am gândit că un cheesecake cu Oreo e foarte potrivit, dată fiind popularitatea pe care au căpătat-o aceşti biscuiţi în ultimul timp mai ales în rândul celor mici.

A fost o alegere excelentă, copiilor le-a plăcut foarte mult. La fel de mult mi-a plăcut şi mie să îl fac pentru că reţeta este pe cât de frumoasă, pe atât de uşor de executat. Ca orice cheesecake fără coacere, de altfel.

Oreo cheesecake

Ingrediente cheesecake cu Oreo

Să zic drept, mie nu-mi place deloc ideea de biscuiţi cumpăraţi, mărunţiţi şi amestecaţi cu unt, ci prefer de cele mai multe ori să fac eu însămi blatul. De data asta însă, ideea reţetei cerea biscuiţi Oreo şi cum nu prea aveam timp să îi fac eu în casă, am recurs la cei cumpăraţi.

De altfel i-am mai folosit cândva la o reţetă de îngheţată cu frişcă şi biscuiţi Oreo , care de asemenea s-a bucurat de mare succes la vremea ei, deci se pare că pentru unele deserturi sunt o alegere inspirată.

Am încercat ca pentru umplutură să folosesc ingrediente cu cât mai puţine grăsimi, aşa se face că am folosit urdă de-a noastră în loc de brânză de vaci sau mascarpone care ar fi fost mai grase.

Am mai folosit iaurt cu 3% grăsime şi foarte puţină smântână. Totul aromatizat cu seminţele unei păstăi de vanilie. A rezultat o umplutură fină, cremoasă şi uşoară care trebuie să recunosc că s-a asortat perfect cu biscuiţii Oreo care par un pic ciocolatoşi.

Nu mai zic de combinaţia simplă de culori, dar care dă un efect foarte interesant şi apetisant acestui cheesecake 😉

Oreo cheesecake

Oreo cheesecakeMod de preparare Oreo cheesecake fără coacere

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Un cheesecake cu blat de biscuiti Oreo si umplutura usoara, fina si cremoasa. O reteta simpla, fara coacere, pe gustul tuturor.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
Timp total: 3 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

blat - pentru o formă cu inel detaşabil de 18 cm

  • 260 g biscuiţi Oreo (4 pachete)
  • 120 g unt 82% grăsime

umplutura

  • 300 g urdă (sau brânză ricotta)
  • 300 g iaurt 3% grăsime
  • 100 ml de smântână 12% grăsime
  • 80 g zahăr
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 100 ml de lapte
  • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

decor

  • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pentru blat, măcinăm biscuţii la robot sau la chopperul electric, sau, mai puţin elegant dar foarte eficient, îi punem într-o pungă şi îi zdrobim bine cu ciocanul de şniţele.
  • Adăugăm untul topit peste biscuiţii mărunţiţi, omogenizăm amestecul şi îl răsturnăm într-o formă de tort cu inel detaşabil. Presăm cu o lingură pentru a obţine un blat compact şi omogen, apoi dăm forma la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

umplutura

  • Într-un bol mixăm brânza, cu iaurtul, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical, pentru a obţine o cremă cât mai fină.
  • Punem gelatina la hidratat în 100 ml de lapte, apoi o încălzim la bain marie conform instructiunilor de pe plic.
  • Adăugăm gelatina topită în crema de brânză şi omogenizăm crema. Adăugăm biscuiţii Oreo rupţi în bucăţi. Dacă crema vi se pare prea lichidă, lăsaţi-o la rece 5-7 minute să înceapă să se întărească, altfel toţi biscuiţii se vor duce la fund.
  • Turnăm crema peste blat şi lăsăm cheesecake-ul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

decor

  • Zdrobiţi 30 de grame de biscuiţi şi presăraţi-i peste cheesecake.
  • Decoraţi cu restul de biscuiţi rămaşi întregi.
Valori nutriționale
Oreo cheesecake
Valori per porție
Calorii
508
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Colesterol
 
75
mg
25
%
Carbohidrați
 
47
g
16
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
32
g
36
%
Proteine
 
9
g
18
%
Vitamina A
 
784
IU
16
%
Calciu
 
159
mg
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte sugestii:

  • Dacă timpul vă permite, puteţi încerca reţeta Laurei (retetecalamama.ro) de biscuiţi cu cacao şi cremă de ciocolată albă, un fel de Oreo de casă, care cu siguranţă sunt mult mai buni decât orice biscuiţi cumpăraţi. Doar că probabil sunt atât de buni încât nu ştiu dacă vă veţi îndura să îi zdrobiţi pentru cheesecake 🙂
  • Iar dacă nu vă surâde ideea umpluturii cu mai puţine grăsimi, găsiţi la Cristina-divainbucatarie.ro o reţetă de Oreo cheesecake cu mascarpone.
Oreo cheesecake

Pofta buna la Oreo cheesecake!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
1049 shares

Comentarii

  1. Alina a zis

    iunie 29, 2022 at 3:49 pm

    Suna bine reteta si vreau sa o incerc dar nu stiu cum sa procedez cu biscuitii pt blat. Ii mărunțesc cu tot cu crema din ei?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 29, 2022 at 4:19 pm

      Da, eu i-am mărunțit cu tot cu cremă.

      Răspunde
      • Alina a zis

        iulie 03, 2022 at 10:28 pm

        Mulțumesc! E următorul desert de facut pe lista mea de "dulce"

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          iulie 04, 2022 at 6:29 am

          Mă bucur că îl vei încerca, Alina! Abia aștept să îmi spui cum a ieșit! 🙂

          Răspunde
  2. doina a zis

    septembrie 16, 2016 at 11:26 am

    Draga mea , ai cumva puteri telepatice ? Saptamana asta am facut acelasi tort pentru finutii baiatului meu .Cand spun exact pai asa este . Singura deosebire a fost faptul ca eu nu am ornat cu biscuiti ci cu o glazura de ciocolata alba si neagra., in rest identic.Vorba cantelui " Gandim la fel , iubim la fel ". Toate cele bune . Cu drag Doina.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2016 at 2:55 pm

      Hei, ce fain!
      Gandim la fel, gatim la fel 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.