Hei, dragilor, cum aţi petrecut Crăciunul? Ce v-a adus Moşul, cum v-au fost bucatele? Aromate, nu-i aşa? 🙂 Ia ziceţi, porc mai aveţi sau l-aţi terminat? Nu de alta, dar vreau să vă arăt reţeta asta de ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume. Da, ştiu că vin un pic cam târziu cu ea, dar e o reţetă aşa de faină, de simplă şi de rapidă că nu m-am îndurat s-o ţin numai pentru mine. Şi-apoi mai facem fripturi şi de revelion sau în alte zile ale anului, nu-i aşa?
Reţeta asta e tare bună dacă ai musafiri la vreo masă festivă şi vrei să stai şi tu cu ei, că doar gazda nu e pedepsită să stea în bucătărie şi să întoarcă carnea pe grătar şi cartofii în tigaie! Pui carnea în tavă, pui legumele tot acolo, arome fel de fel, stropeşti cu vin roşu şi asta-i tot. Peste vreo 40 de minute de stat la cuptor, e gata şi carnea, dar şi garnitura, amândouă deodată. Sună bine, ce ziceţi?
Vezi aici şi reţeta de ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
Mod de preparare ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 4 felii de ceafă de porc
- 4 morcovi
- 8 cartofi
- 1 ardei gras
- 50 ml de ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- 200-250 ml vin roşu
- 3-4 crenguţe de rozmarin (sau rozmarin uscat)
- 2 linguriţe de boia de ardei
- 2 linguriţe de seminţe de chimen
- piper boabe (eu am avut piper mozaic)
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă încăpătoare.
- Condimentaţi feliile de carne pe toate părţile şi aşezaţi-le în tavă.
- Printre ele puneti legumele întregi. Cartofii dacă sunt prea mari, cum au fost ai mei, îi puteţi tăia în două.
- Aruncaţi deasupra căţeii de usturoi tăiaţi felii, boabe de piper şi crenguţele de rozmarin.
- Presăraţi cu sare, boia de ardei şi seminţe de chimen.
- Turnaţi vinul roşu, înveliţi tava cu o o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
- După acest timp îndepărtaţi folia, stropiţi carnea şi legumele cu sosul format şi mai lăsaţi tava la cuptor încă vreo 10-15 minute să se rumenească carnea.
- Serviţi cu murături sau orice salată vă place.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Popescu Ioana Aurelia a zis
Buna seara si la multi ani!
Am descoperit acum ceva vreme blogul dumneavoastra si am si incercat cateva retete. Toate au fost delicioase si usor de facut. De Craciun am facut turta dulce la tava. A iesit minunata. Multumesc pentru reteta.
Voi continua sa urmaresc retetele dumneavoastra cu mare drag.
Sa aveti un an bun cu multa sanatate si numai bucurii!
Ioana
Iuliana a zis
Multumesc, Ioana! Ma bucur ca ti-a placut turta dulce, sper sa mai incerci si alte retete. Sarbatori cu bucurie sa aveti!