• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Cacao caldă - o băutură minune

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 21 apr. 2024 · Publicată: 12 ian. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 30 comentarii
420 shares
Mergi la rețetă

Când eram mică, dar nu foarte mică, ci cam pe la gimnaziu sau mai târziu, prin liceu, mama îmi făcea din când în când câte o cană cu cacao caldă. Simplu: cacao, apă caldă, miere de albine. Laptele cu cacao era altă poveste, pe ăla îl aveam la micul dejun. Dar cana cu cacao caldă mi-o făcea aşa, cumva în loc de cafeaua adulţilor, atunci când aveam multe teme sau când mă pregăteam să dau admitere la liceu sau la facultate.

Multă vreme m-am gândit la cana aia cu cacao a mamei ca fiind un compromis. Cafea nu putea să-mi dea, căci eram încă o copilă, iar ciocolata caldă încă nu se inventase în România de dinainte de '89. Aşa credeam eu, că la vreme aia o cacao caldă înlocuia de fapt delicioasa ciocolată caldă la care nu aveam acces. Asta până când am început să citesc mai multe despre alimente şi nutriţie, după ce a început să-mi placă să mă mai documentez pe tema asta, să aflu mai multe şi să înţeleg cum stă treaba. De fapt e taman invers: ciocolata caldă de acum caută să înlocuiască cana de cacao caldă de pe vremuri! Vă explic imediat ce vreau să zic cu asta 😉

Cacao caldă - o băutură minune

Ciocolata caldă - mă refer la cea cumpărată din magazine - e îngroşată, aromatizată şi îndulcită peste măsură. E simplu de făcut, e adictivă şi nu are niciun aport nutritiv, deci e zero barat pentru sănătate. Ba dimpotrivă, conţinutul mare de zahăr pe care îl conţine şi aromele sintetice ştim bine că pe termen lung numai bine nu ne fac. Ce-i drept, ciocolata caldă e delicioasă, dar am putea măcar să ne facem singuri amestecul în casă alegând cu grijă ingredientele şi să folosim doar arome naturale. Găsiţi aici o reţetă de ciocolată caldă făcută acasă.

Cana de cacao caldă în schimb, nu conţine decât pudră de cacao, apă şi miere de albine sau zahăr brut după gustul sau nevoia fiecăruia. Deci e o bautură naturală. Pudra de cacao e 100% substanţă pură, obţinută din măcinarea boabelor de cacao şi e plină de antioxidanţi, minerale şi amine cu acţiune stimulantă asupra sistemului nervos. Pudra de cacao conţine magneziu care reduce stresul şi fenilalanină care dă o stare de bine la nivel cerebral. Iată deci că ştiau mamele şi bunicile noastre ce ştiau atunci când în perioadele noastre grele apăreau în uşa camerei cu o cană cu cacao caldă!

Cacao caldă - o băutură minune

Noi ne-am obişnuit să considerăm pudra de cacao un ingredient mai ales pentru reţetele de deserturi. O folosim în blaturi de tort şi creme şi mai rar o includem în băuturi. O folosim maxim la cana de lapte cu cacao a copiilor, asta dacă nu cumva şi acolo a fost înlocuita cu Nesquick...

Pudra de cacao este cunoscută şi folosită de sute de ani ca remediu natural pentru multe boli. Se ştie despre ea că are efecte benefice în multe afecţiuni: previne diabetul zaharat, ajută la scăredea colesterolului, reglează nivelul tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte sănătatea vaselor de sânge.

Aşa că poate ar fi bine să ne întoarcem la băuturile care deja şi-au dovedit eficienţa în ani şi care sunt cunoscute de generaţii întregi. Una sau două căni de cacao pe zi pot face minuni atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru moral.

Cacao caldă - o băutură minune

Puteţi face cacao caldă şi cu lapte degresat sau vegetal, dar e important să păstraţi totuşi proporţia de cacao şi lichid. Şi în cazul laptelui, dar şi dacă o faceţi simplă, doar cu apă, lichidul trebuie să fie cald, pentru că doar astfel îşi eliberează cacaua compuşii antioxidanţi pe care îi conţine.

Eu am început să înlocuiesc cea de-a doua cafea a zilei pe care obişnuiam să o beau la birou după masa de prânz, cu o cană de cacao. Sâmbăta şi duminica, atunci când îmi beau acasă cana de cacao caldă, o mai alint cu câte o aromă de scorţişoară sau anason, sau cu un moţ de frişcă cu ciocolată rasă. Aşa, ca să simt că e week-end!

Să vă mai spun că pe cea din poze, am băut-o afară la zăpadă? Şi ce minunată a fost! 🙂

Mod de preparare cacao caldă - o băutură minune

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cacao caldă - un miracol într-o ceaşcă

Cacao caldă - o băutură minune

5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 2 căni
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 lingurițe de cacao
  • 400 ml de apă (sau lapte degresat, lapte vegetal)
  • 2 lingurițe de miere de albine sau zahăr brut

opțional se mai pot adăuga

  • scorțișoară
  • anason stelat
  • cardamom
  • lapte
  • frișcă
  • ciocolată rasă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneţi pudra de cacao într-o cană.
  • Ađaugaţi apă caldă puţin câte puţin, amestecând continuu ca să nu se facă cocoloaşe.
  • Îndulciţi după gust.
  • Adăugaţi aromele şi toppingurile preferate şi serviţi cât e caldă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cacao caldă - un miracol într-o ceaşcă

 

Vă doresc să savuraţi cu plăcere o cană de cacao caldă - o băutură minune!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
420 shares

Comentarii

  1. Burlacuionel a zis

    octombrie 31, 2023 at 3:34 pm

    Mi-au plăcut dialogul vostru numai bine condimentat și constructiv !Am aflat asfel de la voi multe lucruri și chiar secrete cu privire la băutura de cacao cu lapte pe care doresc să o savurez după mulți ani decînd nu o mai beau și am vrut să mă edific înainte.
    În ceace mă privește am rămas cu părere bună față de
    Iuliana care e o persoană specială, rafinată cu mult bun
    simț în arta conversației.
    Doresc cît mai multe persoane cu asfel de bune intenții și calități.
    Să fiți sănătoși și să rămîneți așa frumoși!????????????

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 31, 2023 at 5:24 pm

      Mulțumesc foarte mult! Numai bine și dumneavoastră!

      Răspunde
    • BCD a zis

      ianuarie 30, 2024 at 2:40 pm

      5 stars
      De curând am revenit la bautura aceasta pe care o ador și pe care o doream atât de mult în copilărie dar nu o puteam avea des din cauză că era greu de procurat. Este un deliciu. Eu o prepar din cantități egale de lapte și apă la care adaug cacao. Fără zahăr, fără miere. Un răsfăț.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        ianuarie 30, 2024 at 3:44 pm

        Chiar e un deliciu, mai ales că acum găsim și cacao de calitate, cu aromă intensă și gust așa de bun!

        Răspunde
  2. Ddannyddanny a zis

    iulie 21, 2022 at 8:37 am

    Daca induci lunea in eroare cu pudra de cacao din magazin e nasol...90 la suta au aditivi in comert...boabe de cacao cel mai natural..in rest..fakeuri pe banda rulanta..degeaba ai baut pana acum de la plic ca te-ai facut numai cu e-uri..mai dai si sfaturi la lume ..ufff

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 21, 2022 at 9:25 am

      Dragă Danny, ești bine? Ce te-ai dezlănțuit așa? Ia tu boabe de cacao și macină-le și trăiește fericit până la adânci bătrâneti, ok?

      Răspunde
  3. Cris a zis

    martie 21, 2020 at 10:49 am

    Merci pentru articol. Introducerea descrie exact ceea ce simteam in momentul cind am inceput sa caut cum sa fac o băutura din cacao ca si cea pe care mi-o făcea mama, care din pacate nu mai este si nu mai pot sa o intreb. Merci foarte mult!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 21, 2020 at 11:00 am

      Cu mult drag! Mă bucur că am stârnit o emoție... Poftă bună la ceașca de cacao!

      Răspunde
  4. Doru a zis

    februarie 09, 2020 at 4:28 pm

    Mai informeaza-te si Tu puțin că antioxidanți sunt distruși rapid in băuturile calde. Nu asimila cu prepararea cafelei espresso unde se extrage din cafea proaspătă dar la o presiune mare și cu abur fiebinte

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 09, 2020 at 9:41 pm

      Felicitări! Ați reușit să amestecați lucrurile și să vă contraziceți singur în doar 3 rânduri.

      Răspunde
    • Ddannyddanny a zis

      iulie 21, 2022 at 8:35 am

      Mai informeazate , la caldura , cacaoa isi disperseaza toti antioxidantii in apa fierbinte

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iulie 21, 2022 at 9:23 am

        Adică fix ce ne dorim într-o ceașcă cu cacao.

        Răspunde
  5. Laura a zis

    iulie 30, 2018 at 11:59 am

    Nu știam ca e atât de sănătoasă. Credeam că e o păcăleală. Eh, dar oricum nu-mi place. Are cofeina pana la urma. .. mie mi se face cacao standard. Nu am niciodată chef de ea...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 30, 2018 at 2:04 pm

      Nu-i nici un bai daca nu va place! 🙂

      Răspunde
  6. Laura C. a zis

    ianuarie 13, 2017 at 8:31 am

    WOW!🏵

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 13, 2017 at 9:11 am

      🙂 Multumesc, Laura!

      Răspunde
  7. Bethany a zis

    ianuarie 12, 2017 at 9:58 pm

    Looks delicious!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 12, 2017 at 10:06 pm

      Thank you, Bethany! 🙂

      Răspunde
  8. odden a zis

    ianuarie 12, 2017 at 9:24 am

    Asa fac eu lapte cu cacao - cu lapte cald, cacao, miere sau zahar, scortisoara, putina esenta de rom. Cateodata pun si cateva patratele de ciocolata sa se topeasca in lapte in timp ce se incalzeste pe aragaz. Frisca nu, ca deja e prea caloric si prea dulce (oricum nici n-am in casa niciodata, doar daca as face eu frisca naturala, din smantana, insa nu-mi iese 😀 niciodata)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 12, 2017 at 9:47 pm

      Odden, ce fel de smantana pentru frisca folosesti? Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa nu-mi iasa. De aceea am mereu cutiute mici, de 200 ml de smantana in frigider si la nevoie, in 3 minute am frisca gata, naturala si delicioasa. Folosesc de obicei La Dorna sau Campus, de la Penny.

      Răspunde
      • odden a zis

        ianuarie 13, 2017 at 10:51 am

        Poate candva, daca o sa consideri necesar, o sa scrii cum faci tu frisca, pas cu pas (chiar daca e ceva de baza si poate ti se pare extrem de simplu).
        Uite, unora nu le iese niciodata 🙂 (si mai stiu cel putin inca o persoana careia nu-i iese). In loc de frisca am obtinut intotdeauna un lapte subtire, desi am folosit smantana speciala, de la LaDorna (cutiuta rosie). Deci ceva sigur fac gresit, dar nu stiu ce.
        Cu maioneza nu am probleme, stiu si s-o repar daca se taie putin sau daca e prea vartoasa, insa cu frisca ... e o intreaga odisee. Si, momentan, eu nu mai incerc, am avut destule esecuri.

        Răspunde
      • odden a zis

        ianuarie 13, 2017 at 10:55 am

        Ah, uitasem sa scriu - n-am folosit intaritor la frisca, as vrea sa reusesc s-o obtin fara el, asa cum o facea mama mea, doar din smantana de la tara si zahar. Oare este posibil cu smantana din magazine?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 13, 2017 at 11:08 am

          Ma gandesc de mult timp sa fac o astfel de postare, dar nu stiu cum de o tot aman. Nu ca mi se pare prea simpla, doar ca nu reusesc deloc sa imi dau seama de ce unora (stiu si eu destule persoane) nu le iese, desi respecta toti pasii:
          - smantana sa fie foarte rece, tinuta cel putin 4 ore la frigider
          - castronul si telurile reci
          - viteza mica la mixer la inceput si se creste treptat
          Intaritor nici eu nu folosesc decat foarte rar, la vreo crema care trebuie sa stea mai ferma, dar in general nu. Oricum, intaritorul nu e ceva rau, e doar amidon alimentar, dar daca se poate fara el, de ce sa-l folosim?
          Din pacate frisca nereusita nu cred ca se poate repara, doar folosi la altceva in loc de lapte...

          Răspunde
          • Rodica Dirzu a zis

            ianuarie 13, 2017 at 12:11 pm

            Și mie îmi iese mereu frișca făcută din smântântă peste 30%. Un mic secret este să pui conținutul într-un bol de plastic care intră în sertarul congelatorului și să pui și paletele de la mixer. Peste aprox.10 minute, când apar câteva ace de gheață pe palete, scoți bolul, montezi paletele și începi să o bați, la viteză mică, mărind-o treptat. Iese o frișcă tare. Îi mai poți adăuga, după gust, si o lingura de zahăr alb, ca să nu îi modifici culoarea.

          • odden a zis

            ianuarie 13, 2017 at 12:19 pm

            Zaharul cand il pui, Iuliana? La inceput? Sau la sfarsit - dupa ce s-a intarit smantana?
            Pui zahar pudra sau zahar tos?
            Cam ce cantitate de zahar la 500g de smantana, de ex?

          • Iuliana a zis

            ianuarie 13, 2017 at 12:43 pm

            Zaharul il pun intr-o faza intermediara, cand frisca incepe sa se lege si sa capete forma. Apoi mai bat putin sa o stabilizez si gata. E un moment cand trebuie sa te opresti din batut. Daca scapi momentul, frisca vrea sa se transforme in unt, asa ca isi separa zerul. Trebuie sa te prinzi cand e momentul ala si sa nu bati prea mult in dorinta de a avea o frisca mai ferma.
            Pun mereu doar zahar pudra, de obicei facut de mine, aromat cu seminte de vanilie. Zaharul tos nu se foloseste, pentru ca inmoaie frisca (are si el chimia lui si nevoie de timp pt dizolvare).
            E de peferat macar la inceput, pana capeti experienta sa folosesti zahar pudra din comert. Acela contine si putin amidon, care actioneaza ca si intaritorul si ajuta frisca sa ramana tare.
            Eu pun 1 lingurita rasa de zahar pudra la o cutiuta mica de frisca, de 200 ml, dar nu imi place frisca prea dulce. Deci la 500 ml de smantana cam 2-3 lingurite.
            Hai ca trebuie sa iasa! Succes! Te astept cu vesti bune! 🙂

          • odden a zis

            ianuarie 13, 2017 at 3:23 pm

            Multumesc mult, dupa ce-ai scris in detaliu am descoperit cateva greseli MARI: puneam zaharul la inceput si foloseam doar zahar tos. 😀
            Parca prind ceva curaj sa incerc iar.
            Multumesc!

          • Iuliana a zis

            ianuarie 13, 2017 at 3:52 pm

            Aaa, cu siguranta zaharul trebuie sa fi fost de vina!
            Mai fa o incercare cu o cutie mica, acum TREBUIE sa iasa! 🙂

    • Ddannyddanny a zis

      iulie 21, 2022 at 8:33 am

      Daca ai pus ciocolata si lapte din comert...ai baut degeaba cacaoa, ai stricat tot, asta daca nu ai luat cacao boabe ,nu praf ca ala praf e contrafacut nu e cacao originala

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iulie 21, 2022 at 9:26 am

        Bag seama că ai foarte mult timp liber și puține preocupări!

        Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.