• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni




  • Prima pagină
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Rețete de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Conserve
  • Cum se face?

Blat de tort cu cacao

29 ianuarie 2016 by Iuliana 3 Comments

Mergi direct la rețetă

Blat de tort cu cacao si nuci

Zilele trecute am făcut un tort cu ciocolată şi cu multă nucă şi după ce am scos blatul din cuptor m-am gândit că poate ar fi utilă şi o postare pe blog despre blatul de tort cu cacao cu sau fără nuci. Reţeta e în mare aceeaşi cu cea de blat de tort din pandişpan, la fel şi modul de preparare. Eu i-am pus acestui blat şi nuci tocate pentru că am vrut să fie în ton cu crema pe care urma să o fac. Aveam de gând să pun nuci tocate mai grosier în cremă şi ca decor, aşa că pe cele din blat le-am tocat foarte mărunt, cât să dea gust bun, dar să nu iasă în evidenţă. În funcţie de reţeta pe care o faceţi puteţi să nu puneţi nuci deloc, sau să puneţi şi să le tocaţi mai mari, să se vadă şi să se simtă.

Mod de preparare blat de tort cu cacao

Blat de tort cu cacao si nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Blat de tort cu cacao şi nuci

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Cum se face?
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

forma de 26 cm

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao am folosit cacao neagră
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • opţional - 4 linguri de nucă tocată mai mărunt sau mai grosier, după dorinţă

Mod de preparare

  • Înainte să vă apucaţi de treabă trebuie să aveţi pregătite nucile tocate mărunt (eu le-am băgat la tocătorul electric) şi forma de tort tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină.
  • Cuptorul trebuie să fie încins la 180 de grade.
  • Bateţi foarte bine albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care își păstrează forma și nu mai cade de pe teluri. Eu la blaturile de tort sau prăjituri, folosesc întotdeauna mixerul de mână, nu mă descurc la fel de bine cu telul în formă de pară.
  • Adăugați pe rând 6 linguri de zahăr și bateți până când spuma de albuşuri devine din nou fermă, lucioasă, iar zahărul este complet dizolvat.
  • Adăugați gălbenușurile, toate odată, coaja de portocală proaspăt răzuită sau coajă de portocală măcinată făcută de voi şi mai amestecați foarte puțin cu mixerul, doar cât să le încorporați.
  • Amestecaţi făină cu pudra de cacao şi le cerneţi împreună peste spuma de ouă. Tot acum puneţi şi nuca mărunţită.
  • Amestecați încet cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus, până obţineţi o compoziţie omogenă. Nu folosiți mixerul la acest pas, pentru că nu vrem să iasă aerul deja încorporat în albușuri. Tocmai de aceea mișcările trebuie să fie ușoare, pe verticală și nu circulare așa cum poate avem tendința să amestecăm.
  • Turnați compoziția în tava pregătită și introduceți tava în partea din mijloc a cuptorului. Blatul e gata cam în 40-45 de minute. Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute, pentru că riscați să se lase. E gata când observaţi că are tendința să se dezlipească singur de margini. Pentru mai multă siguranță, faceți testul cu scobitoarea.
  • Scoateți blatul din formă și lăsați-l la răcit pe un grătar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Eu am tăiat ca de obicei blatul de tort folosind un banal fir de aţă, aşa cum am arătat la reţeta de blat de tort din pandişpan.

Blat de tort cu cacao si nuci

De data asta eu am avut nevoie să tai blatul de tort cu cacao şi nucă doar în 2 straturi. Dar cantităţile sunt suficiente pentru un blat care să poată fi cu uşurinţă tăiat în 3 straturi, depinde ce fel de tort v-aţi propus să faceţi. Am obţinut 2 blaturi frumoase, cu o culoare minunată.

Blat de tort cu cacao si nuci

Textura este aerată, se văd bucăţelele mici de nucă. Blatul are un aspect spongios, cu mici alveole şi se pretează perfect la a fi însiropat. La acest tip de blat cu cacao, merg de minune siropurile de zahăr aromatizat cu coniac, lichior, rom sau cu uleiuri esențiale de menta și portocale.

Vezi aici cum se face corect frișca naturală din smântână!

Blat de tort cu cacao si nuci

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de blat de tort cu cacao pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Filed Under: Cum se face Tagged With: cacao, nuci

Previous Post: « Peşte în crustă de seminţe cu garnitură de orez
Next Post: Praline de ciocolată albă cu portocale »

Reader Interactions



grup FB Bucate Aromate

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te




Comments

  1. Claudia

    29 ianuarie 2016 at 13:06

    Cel mai mult blaturile astea cu cacao imi plac 🙂
    Uneori imi vine nici sa nu mai pun ceva crema pe ele ci sa le mananc asa cum sunt :)))))

    Răspunde

Trackbacks

  1. Prăjitură cu cremă de ness şi crocant de migdale - Bucate Aromate spune:
    27 iulie 2017 la 22:06

    […] Pentru blat procedaţi ca pentru un pandişpan clasic: bateţi albuşurile cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi mixaţi din nou, apoi gălbenuşurile, iar la final încorporaţi făina cernută împreună cu pudra de cacao neagră. Coaceţi aprox. 40 de minute la 180 de grade. Am detaliat modul de preparare la reţeta de blat de tort cu cacao. […]

    Răspunde
  2. Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată - Bucate Aromate spune:
    25 octombrie 2017 la 07:01

    […] Pentru blat procedaţi ca pentru un pandişpan clasic: bateţi albuşurile cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi mixaţi din nou, apoi gălbenuşurile, iar la final încorporaţi făina cernută împreună cu pudra de cacao neagră. Adăugaţi şi afinele amestecate cu o lingură de faină. Coaceţi aprox. 40 de minute la 180 de grade. Am detaliat modul de preparare la reţeta de blat de tort cu cacao. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.






Descarcă de aici ebook-urile gratuite

eBooks gratuite pentru cititori

Footer

Cum se face?

Cum se face iaurtul de casă

Cum se face iaurtul de casă, simplu, cremos, 100% natural

sos bolognese

Sos bolognese pentru paste și lasagna (ragu bolognese)

Maia naturală pentru pâine de casă

Maia naturală pentru pâine de casă. Cum se cultivă de la zero, cum se păstrează.

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

sos de caramel sarat

Sos de caramel sărat – doar câteva ingrediente, gata în 10 minute

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas

Cum se face frişca din smântână – reţeta pas cu pas

Vezi mai multe articole →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata cirese ciuperci desert cu iaurt dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala malai mascarpone mere miere nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema unt usturoi vanilie vinete zmeura

Hai pe Instagram!

iuliana_bucate_aromate

🍝 Food blogger 📷 Photographer 📚 Historical books reader ✈️ Enthuziastic traveler.
🌺 Find me, my recipes and my photos at #bucatearomate

Iuliana Sbîrnea.
Instagram post 17869406755548380 Lingurițele de ciocolată le fac de câțiva ani în preajma sărbătorilor și mereu au succes maxim.⁠
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🎄🎄🎄▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️⁠
Sunt minunate să amesteci cu ele în cana cu lapte fierbinte sau în cafea ❤️⁠
Sunt potrivite ca decoruri pentru masa de Crăciun sau le puteți face cadou ambalate frumos în celofan cu fundiță ❤️⁠
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🎄🎄🎄▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️⁠
Am lăsat link cu modul de preparare. Îl găsiți la profil ⏫⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetedecraciun #retetesimple #vinecraciunul #craciun #moscraciun #christmasiscoming #begood #winter #chocolatespoon #gift #ig_romania #mancarebuna #ciocolata #foodphotography #hautescuisines #inmykitchen #onmyplate #storyofmytable #mycommontable #easytocook #infinity_foodlover #fooddiary #eeeats #bon_app #chocolatelovers #easytocook #infinity_foodlover #only_beautiful_food #foodstyling
Instagram post 17855300245668235 Încă o variantă de turtă dulce nu poate fi decât binevenită în această perioadă, nu-i așa? 🙂 ⁠
---------***---------⁠
Peste tot au început să apară deja zeci de rețete de fursecuri cu care ești îndemnat să îl aștepți pe Moș Crăciun. ⁠
Bine, bine, dar Moș Crăciun vine în seara de Ajun, pe 24 decembrie, când încă mai suntem în post. Dacă Moșul ține post? La asta nu s-a gândit nimeni! Nimeni, în afară de mine! 😀⁠
---------***---------⁠
Tocmai de aceea am venit cu această variantă de turtă dulce de post, dichisită cu o glazură de ciocolată, căci totuși, e sărbătoare, nu-i așa? ⁠
---------***---------⁠
Rețeta o găsiți la profil și filmată pas cu pas în stories.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #turtadulce #depost #gingerbread #deserturi  #retetesimple #micdejun #micdejunsanatos #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 17845153573831374 🦈🦈🦈 Pește mic prăjit în mălai până se face crocant (hamsii, obleți, chitici, baboi, jai, plevușcă, etc.). Se mănâncă cu totul, stropit cu mujdei și cu o mămăliguță alături.⁠
Cea mai minunată mâncare! 🥰⁠
-------***-------⁠
La rețeta asta cel mai greu e să faci rost de peștele potrivit. Dacă te descurci cu partea asta, o să te descurci și să-l tăvălești prin mălai și să-l arunci în tigaie 😉⁠
-------***-------⁠
Rețeta ca rețeta, dar pentru mai multe poze apetisante, am lăsat link în profil. Scuzați mirosul puternic de usturoi, da? Fără el, degeaba mai prăjim peștele 😂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetecupeste #retetetraditionale #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #fish #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 18083103061191190 Prăjitură cu glazură de ciocolată neagră și cremă de cocos. O rețetă de post numai bună pentru sărbătoriții zilei sau dacă vreți să îl ademeniți pe Moș Nicolae cu ceva bun ❤️⁠
-------***-------⁠
Am lăsat rețeta la profil. Abia aștept să văd cum v-a ieșit 🙂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcuciocolata #mosnicolae #desertdepost  #deserturi  #retetesimple #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #coconut #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #chocolate #coconutcream #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 18083507632093064 După atâtea dulcegării, să mai facem, totuși, și ceva de mâncare, nu-i așa? 😁⁠
---------***---------⁠
Mâncare de mazăre cu morcovi pentru prânzul de azi. Foarte gustoasă, ușor dulceagă și cu sos bogat în care să întingi cu niște pâine proaspătă, de preferat făcută în casă 🙂⁠
---------***---------⁠
Găsesc că îi stă foarte bine în farfuriile delicate de la @pepco_ro ❤️⁠
---------***---------⁠
Și vouă vi se pare mâncarea mai apetisantă dacă e servită în farfurii frumoase sau numai eu sunt defectă? 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #PEPCO #inspiratiePEPCO #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday
Instagram post 18116802259016588 Cornulețe de post cu gem de prune și nuci. ⁠
Bune lângă o cafea, bune la desert, bune la pachet, bune oricând. Cu cât mai multe, cu atât mai bune 😋⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #cornulete #desert #deserturi  #retetesimple #micdejun #micdejunsanatos #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #cookies #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #strawberry #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 17928251926330230 Trigoane crocante cu mere și nuci. ⁠
Ce repede se fac și ce repede dispar! ⁠
În plus, au beneficii 2 în 1: potolesc și pofta de dulce și pe cea de ronțăit 😁⁠
-------------***-------------⁠
Rețeta e pe blog și în link-ul de la profil. Poftă bună! ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcufructe #desertcumere #placintacumere #deserturi  #retetesimple #cevabun #dessert #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #ig_romania #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #apple #homemade #foodgasm #veganmeal #bloguriromanesti #blogculinar #blogcuretete #reteteromanesti #mancareromaneasca
Instagram post 17935579174326326 Eu fac parte din clubul ciudaților cărora le plac mai mult sarmalele și ardeii umpluți de post, decât cele cu carne. ⁠
Nah, ce să facem, trăim și noi, ciudații, cum putem, aici în patria sarmalelor! 😀⁠
-----------***-----------⁠
Cei din fotografie sunt umpluți cu orez și ciuperci. Buni de tot! Nu că i-am făcut eu, da' așa-s ei 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 17990727064282597 Am venit să vă fac poftă de covrigi 😀⁠
Făcuți în casă, simplu și ușor, ca să fie pe săturate pentru tot familionul. Cu mac sau cu susan, după poftele tuturor.⁠
-----***-----⁠
Să vă las rețeta, să nu vă las rețeta, să vă las rețeta....hai, bine, fie, am lăsat-o la profil 😁⁠
-----***-----⁠
Have fun la împletit covrigi pufoși. Să mi-i arătați și mie, da? ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retete #retetesimple #covrigi #dincuptor #reteteromanesti #cegatim #onmytable #dough #pretzel #homemade #homebaked #eatingfortheinsta #inmykitchen  #dessertlover #ig_romania #fooddiary #easytocook #thecookfeed #hautescuisines #thekitchn #tv_stilllife #still_life_gallery #saveurmag #f52grams #storyofmytable #mycommontable #blogculinar #bloguriromanesti
Instagram post 17851082947718581 Ce să faci când nu mai știi ce să faci de mâncare? ⁠
Fă o tocăniță de ciuperci cu sos de roșii. ⁠
Fie că o mănânci cu mămăliguță sau cu pâine, tot bine va fi 😉⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram

Categorii pe site

Arhivă

Colecții de rețete

aperitive uscate

10 rețete de aperitive uscate – sărățele, covrigei, pogăcele,etc.

checuri de post

5 checuri de post – mai bune decât cele cu ouă și lapte

retete cu gutui

Rețete cu gutui – 10 rețete deosebite, dulci și sărate

retete cu dovleac

10 rețete cu dovleac pe care să le faci toamna aceasta

Mai multe colecții aici →

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright Bucate Aromate © 2019 · Website realizat de Artisan Web