Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Publicat la 16 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

255 shares
Mergi la rețetă

Din categoria "mai simplu de atât nu se poate", vă prezentăm astăzi crema de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen! 🙂 V-am zis eu că mă extaziez peste măsură la reţetele simple şi bune! Aşa şi cu crema asta. La început era doar o biată brânză de vaci. Care ştiţi voi, e cam fadă aşa, de felul ei. Întotdeauna îi mai trebuie adăugat ceva ca să devină cu adevărat delicioasă, sau trebuie să fie ea adăugată în ceva, fie aluat, fie cremă.

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Altfel, dacă e s-o luăm aşa, brânza de vaci e un ingredient neprețuit pe care e bine să îl avem cât mai des în frigider. Cu ea putem face aperitive ultra-rapide cum e crema de azi sau crema fină de brânză cu ardei gras . O mai putem folosi şi la aluaturi în amestec cu unt, din care apoi facem covrigei, sărăţele sau pogăcele, sau la reţete dulci, de exemplu cornuleţe cu ciocolată. Ba am folosit-o chiar şi la o cremă de tort. Dacă nu mă crezi, vezi reţeta de tort cu ciocolată şi vişine 🙂

Dar revenind la reţeta de azi, noi am avut crema asta pe masa de revelion. Am umplut cu ea o ruladă aperitiv (a cărei reţetă urmează în curând, sper...) şi pentru că am făcut mai multă şi a mai rămas, am umplut cu ea şi câteva ouă. E un aperitiv uşor, gustos, apreciat de toată lumea.

Deşi am folosit o brânză grasă, am simţit că îi mai trebuie puţină smântână care să îi dea un plus de fineţe şi cremozitate. Boiaua de ardei i-a dat o culoare frumoasă, iar chimenul...ce să vă spun...chimenul e marea mea dragoste! L-aş pune în orice, chiar şi în ceai, dar parcă cel mai bine merge în combinaţie cu brânzeturile, deci nu putea lipsi din reţeta de azi.

Pe platoul de mai jos, lângă ouăle umplute cu crema rozalie de brânză, mai vedeţi un rând de ouă umplute cu cremă de ton. E o altă reţetă tot de la revelion, la fel de simplă şi gustoasă.

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Mod de preparare cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g brânză de vaci grasă
  • 50 g smântână grasă
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se amestecă brânza de vaci cu smântâna. Puteţi folosi un mixer sau un blender vertical dacă doriţi o pastă mai fină.
  • Se adaugă boia de ardei şi seminţe de chimen.
  • Se potriveşte gustul de sare şi piper.
  • Se foloseşte la sandvişuri, tartine, ouă umplute, rulade, etc.
  • Se păstrează la frigider.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen

Sper să vă placă şi vouă reţeta de cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
255 shares

Comentarii

  1. adda a zis

    ianuarie 16, 2017 at 9:02 am

    Interesanta reteta, nu cred c-as fi amestecat vreodata branza cu chimen, o sa incerc si eu sa vad ce gust are. Chimenul imi place si mie mult, dar l-am pus pana acum doar in saratele, n-am gandit "out of the box", cum s-ar zice.

    PS: Pentru c-ai zis ca-ti plac retetele simple iti scriu si eu doua foarte simple si hranitoare, pe care le stiu de la mama si care pentru mine au gustul copilariei:
    - crema de branza - se amesteca: branza de vaci, putina smantana (doar cat sa lege crema), o ceapa mica taiata in cubulete cat mai fine, gogosar sau ardei taiat cubulete mici, morcov cubulete mici, marar verde tocat, sare. Se fac tartine din paine care se orneaza cu felii de rosii. Sau se pot umple jumatati de ardei sau rosii scobite de miez;
    - oua umplute: galbenusurile fierte si caldute inca se amesteca cu putin ulei de floarea soarelui (NU de masline), putin otet de mere, sare, marar tocat marunt si putina apa (atat cat sa se lege ca sa obtinem o pasta). Cu aceasta pasta umplem jumatatile de albusuri.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 16, 2017 at 10:07 pm

      Multumesc pentru retete, Adda! Pe cea cu branza aproape ca reusesc sa mi-o imaginez, dar cealalta chiar m-a facut curioasa 🙂
      Cat despre chimen...eu il mai pun si in ceai uneori, fac supa de chimen, il pun si la hummus, uneori la salata de sfecla rosie si mai mereu la carnea facuta la cuptor, mai ales la cea grasa, de porc. Si desigur, la sarataele.
      Cand eram mica existau la magazin niste pungi cu saratele cu chimen. Mi le cumparam in drum spre scoala numai ca sa culeg chimenul de pe ele, saratelele nu le mancam :))

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x