Din categoria "mai simplu de atât nu se poate", vă prezentăm astăzi crema de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen! 🙂 V-am zis eu că mă extaziez peste măsură la reţetele simple şi bune! Aşa şi cu crema asta. La început era doar o biată brânză de vaci. Care ştiţi voi, e cam fadă aşa, de felul ei. Întotdeauna îi mai trebuie adăugat ceva ca să devină cu adevărat delicioasă, sau trebuie să fie ea adăugată în ceva, fie aluat, fie cremă.
Altfel, dacă e s-o luăm aşa, brânza de vaci e un ingredient neprețuit pe care e bine să îl avem cât mai des în frigider. Cu ea putem face aperitive ultra-rapide cum e crema de azi sau crema fină de brânză cu ardei gras. O mai putem folosi şi la aluaturi în amestec cu unt, din care apoi facem covrigei, sărăţele sau pogăcele, sau la reţete dulci, de exemplu cornuleţe cu ciocolată. Ba am folosit-o chiar şi la o cremă de tort. Dacă nu mă crezi, vezi reţeta de tort cu ciocolată şi vişine 🙂
Dar revenind la reţeta de azi, noi am avut crema asta pe masa de revelion. Am umplut cu ea o ruladă aperitiv (a cărei reţetă urmează în curând, sper...) şi pentru că am făcut mai multă şi a mai rămas, am umplut cu ea şi câteva ouă. E un aperitiv uşor, gustos, apreciat de toată lumea.
Deşi am folosit o brânză grasă, am simţit că îi mai trebuie puţină smântână care să îi dea un plus de fineţe şi cremozitate. Boiaua de ardei i-a dat o culoare frumoasă, iar chimenul...ce să vă spun...chimenul e marea mea dragoste! L-aş pune în orice, chiar şi în ceai, dar parcă cel mai bine merge în combinaţie cu brânzeturile, deci nu putea lipsi din reţeta de azi.
Pe platoul de mai jos, lângă ouăle umplute cu crema rozalie de brânză, mai vedeţi un rând de ouă umplute cu cremă de ton. E o altă reţetă tot de la revelion, la fel de simplă şi gustoasă.
Mod de preparare cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 200 g brânză de vaci grasă
- 50 g smântână grasă
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Se amestecă brânza de vaci cu smântâna. Puteţi folosi un mixer sau un blender vertical dacă doriţi o pastă mai fină.
- Se adaugă boia de ardei şi seminţe de chimen.
- Se potriveşte gustul de sare şi piper.
- Se foloseşte la sandvişuri, tartine, ouă umplute, rulade, etc.
- Se păstrează la frigider.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
adda a zis
Interesanta reteta, nu cred c-as fi amestecat vreodata branza cu chimen, o sa incerc si eu sa vad ce gust are. Chimenul imi place si mie mult, dar l-am pus pana acum doar in saratele, n-am gandit "out of the box", cum s-ar zice.
PS: Pentru c-ai zis ca-ti plac retetele simple iti scriu si eu doua foarte simple si hranitoare, pe care le stiu de la mama si care pentru mine au gustul copilariei:
- crema de branza - se amesteca: branza de vaci, putina smantana (doar cat sa lege crema), o ceapa mica taiata in cubulete cat mai fine, gogosar sau ardei taiat cubulete mici, morcov cubulete mici, marar verde tocat, sare. Se fac tartine din paine care se orneaza cu felii de rosii. Sau se pot umple jumatati de ardei sau rosii scobite de miez;
- oua umplute: galbenusurile fierte si caldute inca se amesteca cu putin ulei de floarea soarelui (NU de masline), putin otet de mere, sare, marar tocat marunt si putina apa (atat cat sa se lege ca sa obtinem o pasta). Cu aceasta pasta umplem jumatatile de albusuri.
Iuliana a zis
Multumesc pentru retete, Adda! Pe cea cu branza aproape ca reusesc sa mi-o imaginez, dar cealalta chiar m-a facut curioasa 🙂
Cat despre chimen...eu il mai pun si in ceai uneori, fac supa de chimen, il pun si la hummus, uneori la salata de sfecla rosie si mai mereu la carnea facuta la cuptor, mai ales la cea grasa, de porc. Si desigur, la sarataele.
Cand eram mica existau la magazin niste pungi cu saratele cu chimen. Mi le cumparam in drum spre scoala numai ca sa culeg chimenul de pe ele, saratelele nu le mancam :))