• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aperitive

    Sărăţele cu brânză şi chimen

    Publicat la 29 noiembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Se apropie perioada cea mai frumoasă din an, cu cascada ei de sărbători dragi: Moş Nicolae, Crăciunul, Sfântul Ştefan, revelionul şi câte or mai fi.

    Frig afară, cald în casă, atmosferă relaxată, ronţaieli şi vin fiert. Hmm, cum sună? Optimist, nu-i aşa? Hai, că nu mai e mult! 🙂

    Eu deja am început să mă gândesc ce şi mai ales cât vreau să gătesc în perioada asta ca să nu mă aglomerez pe ultima sută de metri când tot poporul se isterizează prin magazine.

    Reţeta asta de sărăţele cu brânză şi chimen va fi în top, făcută în cantitate dublă pentru că sunt atât de bune, încât parcă niciodată nu fac suficiente.

    Sărăţele cu brânză şi chimen

    La bază, reţeta aluatului e cam aceeaşi cu cea pe care am folosit-o la reţeta de covrigei cu mac, doar că am redus puţin cantitatea de brânză de vaci şi am compensat cu telemea uscată dată pe răzătoarea cu găuri mici. Am făcut asta ca să obțin un gust de brânză mai pregnant.

    Puteţi proceda şi voi la fel ca mine sau puteţi folosi doar brânză de vaci. Oricum, nu renunţaţi la ea, căci fermenţii din brânza de vaci fac aluatul ăsta să crească puţin chiar în timp ce stă la odihnă în frigider 😉

    Sărăţele cu brânză şi chimen

    Am presărat minunatele mele sărăţele cu seminţe de chimen pe care eu una le ador şi le-aş pune în orice. Dar ştiu că nu toată lumea le iubeşte, aşa că le puteţi înlocui cu mac, susan, seminţe de cânepă, de in, etc.  

    Să vă mai spun cât de bine merg sărăţelele astea la un pahar de vin sau de bere? Domnii din familie vă vor iubi şi mai mult! 😉

    Mod de preparare sărăţele cu brânză şi chimen

    Mai jos găsiți rețeta în formatul scris, pe care îl puteți tipări, dar și în format video, pe canalul de YouTube al blogului.

    Nu uitați ca pe canalul de YouTube avem rețete noi de două ori pe săptămână, explicate pe îndelete, pas cu pas, pentru o reușită sigură.

    Click aici pentru abonare la canalul de YouTube!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Sărăţele cu brânză şi chimen

    5 from 11 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 35 minutes minutes
    Număr de porții: 2 tăvi
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 150 g unt (82% grăsime)
    • 100 g brânză de vaci grasă
    • 50 g telemea (sau tot brânză de vaci)
    • 150 g făină
    • un vârf de linguriţă de sare fină
    • un vârf de cuţit de turmeric (pentru culoare - opţional)
    • un ou pentru uns deasupra
    • seminţe de chimen
    • sare grunjoasă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se frământă un aluat din unt, brânza de vaci bine scursă, telemeaua dată pe răzătoarea cu gauri mici, făină, turmeric (opţional) şi sarea fină. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
    • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
    • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
    • Tăiaţi sărăţele late cam de 1 cm şi lungi cât doriţi voi şi asezaţi-le în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
    • Ungeţi sărătelele cu ou bătut şi presăraţi cu seminţe de chimen şi sare grunjoasă.
    • Coaceţi timp de 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade.

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Sărăţele cu brânză şi chimen

    Poftă bună la sărăţele cu brânză şi chimen!

    Din aceeași categorie

    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • Creveti saganaki reteta greceasca cu branza feta
      Creveți saganaki - rețeta grecească cu brânză feta și sos de roșii
    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iulia

      iulie 05, 2017 at 3:50 pm

      Buna, un blog minunat..cu retete faine si fotografii pe masura....:) ...eu , de ceva timp am plecat din tara, si aici unde sunt eu, la branzeturi stau prost :)...in loc de branza grasa, dulce...ce pot folosi ? pot Ricota sau nu stiu 🙁 ...Multumesc ! Zi minunata...

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 05, 2017 at 4:20 pm

        Buna Iulia
        Multumesc mult pentru mesaj 🙂
        Reteta asta se bazeaza pe fermentii din branza de vaci care fac aluatul sa creasca putin cat sta la rece in frigider. Poti folosi ricotta care e un fel de urda de-a noastra. Vor fi fragde oricum de la unt, dar probabil ca nu vor creste la fel de mult ca cele cu branza de vaci. Succes! Sa-mi spui cum au iesit.

        Răspunde
    2. o femeie

      noiembrie 30, 2016 at 2:35 pm

      reteta pare simpla!
      Iar pozele imbie la mancare... 🙂

      Multumim pentru idei!

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 30, 2016 at 3:28 pm

        Da, e foarte simpla reteta si foarte versatila, poti face o multime de chestii cu aluatul asta. Eu l-am folosit si la deserturi 😉

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.