Timp estimat pentru citit: 6 minute
Cauți cea mai bună rețetă de salată de ciuperci cu maioneză? Încearcă varianta mea de salată cu maioneză dietetică fără ulei, cu iaurt grecesc. Mai puține grăsimi, mai puține calorii!
Această salată este perfectă pentru ca aperitiv pe o masă de sărbătoare, ca gustare sau o poți folosi ca garnitură lângă un fel principal cu carne.
Rețeta este foarte gustoasă și mult mai ușor de preparat decât rețeta clasică de ciuperci cu maioneză. Salata de ciuperci cu maioneză dietetică e gata în doar câteva minute și o poți face atât cu ciuperci proaspete, cât și cu ciuperci din conservă.
Întinde-o pe felii de baghetă rumenite și bucură-te de o gustare delicioasă!
Mergi direct la:
Ingrediente
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
- ciuperci - puteți folosi ciuperci din conservă dar cea mai plăcută aromă se obține de la ciupercile proaspete. Orice tip de ciuperci comestibile e potrivit pentru această salată cu maioneză dietetică: champignon, pleurotus, gălbiori, hribi, ghebe, etc.
- ulei - doar dacă folosiți ciuperci proaspete, aveți nevoie de foarte puțin ulei pentru a le căli în tigaie.
- ouă - fierte tari și răcite
- iaurt - pentru cele mai bune rezultate folosiți iaurt grecesc. Lăsați-l să se scurgă într-o sită pentru 10-15 minute înainte de a-l folosi.
- muștar - aduce aromă și culoare în maioneza dietetică. Folosiți muștarul vostru preferat. Poate fi simplu sau cu bobițe sau muștar iute, dacă vă place.
- usturoi - aroma de usturoi se potrivește perfect atât cu ciupercile, cât și cu maioneza.
- sare și piper - după gust
- suc de lămâie - pentru puțină aciditate și un gust acrișor
- pătrunjel - aduce o notă de prospețime. Îl puteți folosi și ca decor. La fel de bine se potrivește și mărarul în această salată de ciuperci.
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem salată de ciuperci cu maioneză - rețeta pas cu pas
Dacă folosiți ciuperci proaspete, le tăiați cuburi mici și le căliți într-o tigaie cu ulei până când se rumenesc ușor, apoi lăsați-le să se răcească. Dacă folosiți ciuperci din conservă trebuie doar să le lăsați să se scurgă într-o sită.
Într-un vas puneți: gălbenușurile, iaurtul, albușurile, usturoiul și muștarul. Pasați cu un blender de mână până se omogenizează.
Reglați gustul de sare, piper și suc de lămâie după preferințe. Adăugați pătrunjel proaspăt tocat fin și amestecați.
Serviți salata de ciuperci cu maioneză dietetică pe felii de baghetă prăjite.
Ce mai puteți adăuga în salata de ciuperci cu maioneză
Pornind de la rețeta de bază prezentată aici, puteți adăuga și alte ingrediente care vă plac, ducând astfel această salată simplă de ciuperci la un alt nivel. Iată câteva exemple de ingrediente care se pot adăuga:
- castraveți murați taiați cuburi
- gogoșari în oțet sau gogoșari în sos de muștar
- rondele de măsline fără sâmburi
- ceapă roșie murată în oțet sau crudă, tăiată cubulețe
- boabe de porumb fiert
- alte legume fierte și tăiate cuburi: morcovi, țelină, păstârnac, etc.
- miez de nucă tocat grosier, pentru un plus de textură
Notă: în funcție de ingredientele adăugate poate fi nevoie să măriți cantitatea de maioneză folosită.
Echipamente necesare
Deși este o rețetă atât de ușoară, este foarte important să folosiți un blender de mână cu care să pasați toate ingredientele pentru maioneza dietetică astfel încât sa puteți obține un sos cât mai fin și cremos.
Dacă nu aveți blender, treceți găbenușurile printr-o sită de ceai, apoi puteți continua rețeta amestecând cu un mixer de mână sau cu o lingură de lemn.
În absența unul blender, nu veți putea pasa fin și albușurile, așa că este de preferat să le tăiați cuburi mici și să le adăugați în salată odată cu ciupercile.
Cum se păstrează
Pentru a păstra salata de ciuperci cu maioneză proaspătă și gustoasă, este important să o păstrați la frigider, într-un recipient cu capac etanș.
Salata cu maioneză dietetică este mai puțin perisabilă decât cea cu maioneză clasică, făcută cu ouă crude, totuși este recomandat să o consumați în 2-3 zile de la preparare.
Nu se păstrează bine la congelator, așadar nu o congelați!
Alte bunătăți de întins pe pâine
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi salata de ciuperci cu maioneză dietetică
Iată câteva rețete de pâine de casă foarte potrivite pentru salata de astăzi:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g ciuperci proaspete (sau 350 g ciuperci din conservă)
- 1 lingură ulei
- 3 ouă (fierte tari)
- 300 ml iaurt grecesc
- 1 lingură muștar
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper (după gust)
- suc de lămâie (după gust)
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiți ciuperci proaspete, le tăiați cuburi mici și le căliți într-o tigaie cu ulei până când se rumenesc ușor, apoi lăsați-le să se răcească. Dacă folosiți ciuperci din conservă trebuie doar să le lăsați să se scurgă într-o sită.
- Într-un vas puneți: gălbenușurile, iaurtul, albușurile, usturoiul și muștarul. Pasați cu un blender de mână până se omogenizează.
- Reglați gustul de sare, piper și suc de lămâie după preferințe. Adăugați pătrunjel proaspăt tocat fin și amestecați.
- Serviți salata de ciuperci cu maioneză dietetică pe felii de baghetă prăjite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu