Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Publicat la 25 octombrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

183 shares
Mergi la rețetă

Nu ştiu dacă m-aţi luat în serios când v-am spus să nu aruncaţi afinele din afinată că o să avem nevoie de ele! Dacă mi-aţi ascultat sfatul, uite că n-a trecut chiar aşa de mult de-atunci şi a venit timpul să le investim într-o prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată 🙂

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Ce să vă spun, asta e o prăjitură foarte bună şi uşor de făcut, genul pentru care te complimentează lumea zicând că "e ca la cofetărie" şi tu nu ştii dacă asta e de bine sau de rău. Am mai păţit aşa 😀

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Mod de preparare prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Avem aici un pandişpan cu cacao bine însiropat, glazurat cu ciocolată topită şi moţat generos cu frişcă naturală. Toţi banii la prăjitura asta îi fac afinele îmbătate în alcool. Ele sunt un fel de "cireaşa de pe tort" şi sunt prezente atât în blat, cât şi în frişcă. Ca să nu mai zic că am pus un pic de afinată şi în sirop.

Categoric, asta nu e o prajitură pentru copii, sau în orice caz nu pentru cei micuţi, dar pe părinţii lor îi va face foarte fericiţi. Pentru copii puteţi încerca o reţetă foarte asemănătoare: prăjitura însiropată cu frişcă şi glazură de ciocolată.

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 16
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tavă de 30x25 cm

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făina
  • 1 lingură de cacao
  • ½ linguriţă de pudră de vanilie
  • 3 linguri de afine din afinată+1 lingură de făină
  • un praf de sare

sirop

  • 250 ml de apă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri de afinată (sau coniac, lichior, rom)

topping

  • 100 g ciocolată (eu am folosit neagră)
  • 1 lingură de ulei
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 60 g zahăr pudră
  • 3 linguri de afine din afinată

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Pentru blat procedaţi ca pentru un pandişpan clasic: bateţi albuşurile cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi mixaţi din nou, apoi gălbenuşurile, iar la final încorporaţi făina cernută împreună cu pudra de cacao neagră. Adăugaţi şi afinele amestecate cu o lingură de faină. Coaceţi aprox. 40 de minute la 180 de grade. Am detaliat modul de preparare la reţeta de blat de tort cu cacao.
  • Lăsaţi blatul să se răcească.

siropul

  • Puneţi la fiert 250 ml de apă şi 100 g zahăr, până când zahărul este complet dizolvat, iar siropul începe să se lege.
  • După ce siropul se răceşte adăugaţi afinata.

topping

  • Îndreptaţi marginile blatului, apoi tăiaţi formele dorite şi însiropaţi generos cu siropul pregătit mai sus.
  • Topiţi ciocolata la bain marie, apoi adăugaţi o linguriţă de ulei şi omogenizaţi.
  • Turnaţi ciocolata topită peste blat, lăsând-o să curgă puţin şi pe margini.
  • Daţi prăjiturile la rece să se întărească glazura.
  • Între timp faceţi frişca din 400 ml de smântână şi 60 g zahăr pudră.
  • Când frişca e bine bătută, adăugaţi afinele foarte bine scurse de lichid şi amestecaţi uşor.
  • Decoraţi prăjiturile cu frişcă şi ciocolată topită.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată

Poftă bună la prăjitură cu frișcă, ciocolată și afine din afinată!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
183 shares

Comentarii

  1. mimiignates a zis

    noiembrie 25, 2017 at 8:27 am

    Foarte buna, arata ca o amandina- cu deosebirea ca aceea are si crema de unt cu cacao. Am o intrebare, unde gasesc un pos bun? Pentru ca am cumparat tot felul de accesorii pentru a decora cu frisca sau crema prajiturile, dar nu sunt bune de nimic.
    Multumesc, o zi frumoasa.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 25, 2017 at 8:50 am

      Buna Mimi,
      Iti recomand Cofetarul Istet, are tot felul de chestii pentru bucatarit care se adreseaza profesionistilor. Adica poate ca sunt putin mai scumpe decat cele din magazine, dar sunt de calitate foarte buna. Uite pe pagina asta gasesti si duiuri si posuri http://www.cofetarulistet.ro/ustensile-si-accesorii-cofetarie Mai au folii de acetat, folii pentru trasfer de ciocolata care iti salveaza decorul pentru orice tort 😉 si multe, multe lucruri interesante pe care nu le gasesti in alta parte. Sper sa iti fie de folos si sa gasesti acolo tot ce cauti.
      O zi frumoasa si tie!

      Răspunde
      • mimiignatescu a zis

        noiembrie 25, 2017 at 1:41 pm

        Buna Iuliana,
        Multumesc frumos pentru informaatie, o sa studiez oferta lor. Tu ce fel de pos imi recomanzi? Intreb, pentru ca tu lucrezi cu ele frecvent, si stii ce este mai practic.Adica, nu foarte mare, ca eu fac torturi ocazional, dar si atunci trebuie sa am ceva potrivit si de calitate, pentru decorare.
        Raman o admiratoare a blogului tau, ca scrii frumos, faci lucruri bune, frumos ornamentate si prezentate.
        Apropos, de spiritul tau de a face lucruri inedite, am citit ca in Kazahstan, fac un ceai verde cu un graunte de cardamon, si cateva seminte de fenicul. De asemenea, in Iran, fac ceai verde cu feliute de lamaie sau portocale in el. Trebuie sa fie bun. In China, se face ceai de crizantema, un soi comestibil-foarte sanatos si aspectuos. Nu am gasit in Romania de cumparat, daca afli, sa imi spui si mie.
        Toate cele bune,
        Mihaela

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 25, 2017 at 2:33 pm

          Eu am un pos de silicon de 45 cm, acesta: http://www.cofetarulistet.ro/ustensile-si-accesorii-cofetarie/posuri-decorare/pos-silicon-45-cm-spr045-detail
          E suficient de mare sa ornezi un tort sau o tava de briose si iti ramane loc sa il si rasucesti sus ca sa poti lucra comod cu el. E drept ca uneori mi s-a mai intamplat si sa trebuiasca sa il umplu din nou, dar nu e o problema. E foarte rezistent, se spala usor.
          Tot de la ei am luat o cupla dubla, adica la care poti atasa si duiuri mari si duiuri mijlocii, dar nu o mai vad acum pe stoc. Foarte utila si ea pentru ca duiul vine montat deasupra posului si in felul asta il poti schimba (daca sa zicem vrei sa schimbi modelul de ornat) fara sa golesti posul. Dar poti folosi posul si fara cupla, doar ca pui duiul in interior.
          Referitor la ceaiuri, nu am vazut decat flori de iasomie uscate si boboci de trandafiri la pastaidevanilie.ro. Tot de la ei am luat si hibiscus si ceaiul ala care infloreste cand il pui in apa, adica asta: http://www.pastaidevanilie.ro/ceaiuri/134-floare-de-iasomie-si-ceai-verde.html
          Am un prieten foarte priceput la mirodenii orientale, ceaiuri, etc, o sa il intreb pe el daca stie de ceaiul de crizantema, chiar sunt curioasa, mi-ar placea sa il incerc.
          Numai bine si tie!

          Răspunde
  2. Geta a zis

    octombrie 27, 2017 at 8:02 am

    Da arata ca la cofetarie si cu siguranta este si foarte buna. Nu am afine, am visine ce zici merita incercata ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 27, 2017 at 9:24 am

      Cred ca ai putea sa le tai bucatele si sa le dai drumul in blat, dar in frisca nu as pune. Una pusa in varf cred ca e de ajuns 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x