• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iun. 2024 · Publicată: 21 mart. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
390 shares
Mergi la rețetă

Budincă din făină de ovăz cu fructe proaspete sau congelate, un desert vesel, săţios şi plin de nutrienţi, perfect pentru copii și părinți.

Doamne, cât de mult iubesc reţeta asta de budincă din făină de ovăz cu fructe! Cred că nici o alta nu ilustrează mai bine specificul blogului: o reţetă simplă, dar nu chiar banală, ingrediente naturale şi la îndemâna oricui, arome şi culori minunate!

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Budinca mea din faină de ovăz e ca un curcubeu. E fină, catifelată, delicioasă şi foarte hrănitoare. Pe blog, găsiti un articol detaliat despre calităţile ovăzului şi de ce este bine să îl introducem în alimentaţie .

Eu îl iubesc mai ales la micul dejun, cu lapte rece, iaurt sau făcut porridge şi garnisit apoi cu nuci, fructe şi miere, un deliciu!

De data asta am vrut un desert de post, am vrut să fie delicios şi să arate bine. Dacă e să aibă şi vreun defect ovăzul ăsta, atunci acela este că prin fierbere nu capătă o culoare prea plăcută. De aceea m-am gândit să salvez aparenţele amestecând budinca de ovăz cu piureuri de fructe diferit colorate. Efectul este spectaculos, după cum cred că arată şi pozele. Budinca asta ar fi un desert perfect la o petrecere de prichindei. Niciunul nu ar refuza o gustare atât de veselă! Dar nici adulţii nu se eschivează de la aşa o minunăţie, veţi vedea! 🙂

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Mod de preparare budincă din făină de ovăz cu fructe

Am început prin a măcina fulgii de ovăz la blender, până când au devenit făină de ovăz.

Am pus laptele la fiert, am adăugat făina de ovăz în ploaie şi am lăsat să fiarbă cam 15 minute la foc mic, timp suficient ca ovăzul să se umfle şi să ajunga la consistenţa unei budinci. Cât a stat budinca la răcit, eu m-am ocupat de piureurile de fructe.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Am folosit 3 fructe, deci 3 culori diferite: mango, zmeură congelată şi afine tot congelate. Le-am pasat pe rând ca să nu amestec culorile.

Mai multe detalii tehnice despre blenderul G21 găsiţi pe site-ul distribuitorului, aici.

Cam asta e toată manopera la reţeta asta. Mai departe doar am amestecat piureurile de fructe cu budinca de ovăz şi le-am pus în pahare în straturi alternante. Nu îţi trebuie mare dexteritate, desertul ăsta va arăta extraordinar oricum.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Desigur că puteţi folosi şi făină de ovăz cumpărată, poate chiar o aveţi deja. Eu nu prea o folosesc, în schimb am mereu fulgi de ovăz în casă, aşa că mi-a surârs mai mult ideea de a-mi face făina pe loc, exact cât îmi trebuie, în loc să cumpăr o pungă mare, care apoi să zacă prin dulap cine ştie câtă vreme.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Aş mai încerca să fac budinca asta şi cu căpşuni, banane şi kiwi, sau caise, mure şi piersici. Voi ce idei delicioase mai aveţi? Deocamdată vă las mai jos cantităţile folosite de mine, ca să vă orientaţi asupra numărului de porţii.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Budincă din făină de ovăz cu fructe proaspete sau congelate, un desert vesel, săţios şi plin de nutrienţi, perfect pentru copii și părinți.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 700 ml de lapte (eu am folosit lapte vegetal, de soia)
  • 120 g zahăr (sau alt îndulcitor, după gust)
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 buc. mango
  • 100 g afine congelate
  • 100 g zmeură congelată
  • mentă proaspătă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneţi fulgii de ovăz în blender şi pulsaţi de câteva ori până se transformă în făină.
  • Cerneţi făina să o aeraţi, ca să nu facă cocoloaşe atunci când o turnaţi în lapte.
  • Puneţi laptele la fiert, împreună cu zahărul sau îndulcitorul folosit şi un praf de sare.
  • Când laptele începe să fiarbă, turnaţi făina de ovăz în ploaie, amestecând continuu cu telul de mână.
  • Lăsaţi laptele să fiarbă la foc mic amestecând destul de des pentru că se va îngroşa şi are tendinţa să se lipească de fundul vasului.
  • Când budinca s-a îngroşat suficient (se mai îngroaşă un pic şi după răcire), daţi-o deoparte de pe foc, adăugaţi extractul de vanilie şi se lăsati-o să se răcească.
  • Între timp pasaţi fructele cât de fin doriţi. Mie la toate deserturile îmi place să simt puţin pulpa fructelor, aşa că nu am insistat foarte mult. Nu uitati să păstraţi câteva fructe şi pentru decor!
  • Împărţiţi budinca de ovăz în trei castronele, adăugaţi în fiecare câte un piure de fructe şi omogenizaţi. Eu am oprit câteva linguri de budincă "albă", pentru decor.
  • Aşezaţi budinca în pahare, în straturi alternante de culori diferite.
  • Decoraţi cu fructe şi frunzuliţe de mentă.
  • Se păstrează la frigider până la servire pentru că e mai bună când e rece.

Bine de știut:

Ajustaţi cantitatea de zahăr după gustul vostru. Eu nu am vrut un desert prea dulce, am vrut mai degrabă să simt aroma fructelor.
Nutrition Facts
Budincă din făină de ovăz cu fructe
Amount per Serving
Calorii
374
% Daily Value*
Grăsimi
 
8
g
12
%
Colesterol
 
21
mg
7
%
Carbohidrați
 
69
g
23
%
Fibre
 
6
g
25
%
Zahăr
 
49
g
54
%
Proteine
 
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Budincă din făină de ovăz cu fructe

Dragilor, sper că v-a plăcut reţeta mea de budincă-curcubeu şi că o veţi încerca cât de curând. Abia aştept să îmi spuneţi ce combinaţii inedite de fructe aţi făcut voi. Vă aştept cu impresii! 🙂

Poftă bună la budincă din făină de ovăz cu fructe!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
390 shares

Comentarii

  1. Elenasaou a zis

    martie 24, 2018 at 6:01 pm

    Acum m-am abonat la blogul tău , am citit retea de budinca din fulgi de ovăz si abia aștept sa o fac .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2018 at 6:06 pm

      Bine ai venit, Elena! Sper sa iti placa retetele mele 🙂

      Răspunde
  2. Monica a zis

    martie 21, 2018 at 12:24 pm

    Lesin! Cat de bine poate sa arate!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 22, 2018 at 7:25 am

      Si mai ales ce bun poate sa fie! Multumesc, Monica! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.