• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Publicat la 21 martie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Budincă din făină de ovăz cu fructe proaspete sau congelate, un desert vesel, săţios şi plin de nutrienţi, perfect pentru copii și părinți.

    Doamne, cât de mult iubesc reţeta asta de budincă din făină de ovăz cu fructe! Cred că nici o alta nu ilustrează mai bine specificul blogului: o reţetă simplă, dar nu chiar banală, ingrediente naturale şi la îndemâna oricui, arome şi culori minunate!

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Budinca mea din faină de ovăz e ca un curcubeu. E fină, catifelată, delicioasă şi foarte hrănitoare. Pe blog, găsiti un articol detaliat despre calităţile ovăzului şi de ce este bine să îl introducem în alimentaţie.

    Eu îl iubesc mai ales la micul dejun, cu lapte rece, iaurt sau făcut porridge şi garnisit apoi cu nuci, fructe şi miere, un deliciu!

    De data asta am vrut un desert de post, am vrut să fie delicios şi să arate bine. Dacă e să aibă şi vreun defect ovăzul ăsta, atunci acela este că prin fierbere nu capătă o culoare prea plăcută. De aceea m-am gândit să salvez aparenţele amestecând budinca de ovăz cu piureuri de fructe diferit colorate. Efectul este spectaculos, după cum cred că arată şi pozele. Budinca asta ar fi un desert perfect la o petrecere de prichindei. Niciunul nu ar refuza o gustare atât de veselă! Dar nici adulţii nu se eschivează de la aşa o minunăţie, veţi vedea! 🙂

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Mod de preparare budincă din făină de ovăz cu fructe

    Am început prin a măcina fulgii de ovăz la blender, până când au devenit făină de ovăz.

    Am pus laptele la fiert, am adăugat făina de ovăz în ploaie şi am lăsat să fiarbă cam 15 minute la foc mic, timp suficient ca ovăzul să se umfle şi să ajunga la consistenţa unei budinci. Cât a stat budinca la răcit, eu m-am ocupat de piureurile de fructe.

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Am folosit 3 fructe, deci 3 culori diferite: mango, zmeură congelată şi afine tot congelate. Le-am pasat pe rând ca să nu amestec culorile.

    Mai multe detalii tehnice despre blenderul G21 găsiţi pe site-ul distribuitorului, aici.

    Cam asta e toată manopera la reţeta asta. Mai departe doar am amestecat piureurile de fructe cu budinca de ovăz şi le-am pus în pahare în straturi alternante. Nu îţi trebuie mare dexteritate, desertul ăsta va arăta extraordinar oricum.

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Desigur că puteţi folosi şi făină de ovăz cumpărată, poate chiar o aveţi deja. Eu nu prea o folosesc, în schimb am mereu fulgi de ovăz în casă, aşa că mi-a surârs mai mult ideea de a-mi face făina pe loc, exact cât îmi trebuie, în loc să cumpăr o pungă mare, care apoi să zacă prin dulap cine ştie câtă vreme.

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Aş mai încerca să fac budinca asta şi cu căpşuni, banane şi kiwi, sau caise, mure şi piersici. Voi ce idei delicioase mai aveţi? Deocamdată vă las mai jos cantităţile folosite de mine, ca să vă orientaţi asupra numărului de porţii.

    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 4

    Ingrediente
     

    • 100 g fulgi de ovăz
    • 700 ml de lapte (eu am folosit lapte vegetal, de soia)
    • 120 g zahăr (sau alt îndulcitor, după gust)
    • 2 linguriţe extract de vanilie
    • un praf de sare
    • 2 buc. mango
    • 100 g afine congelate
    • 100 g zmeură congelată
    • mentă proaspătă pentru decor

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneţi fulgii de ovăz în blender şi pulsaţi de câteva ori până se transformă în făină.
    • Cerneţi făina să o aeraţi, ca să nu facă cocoloaşe atunci când o turnaţi în lapte.
    • Puneţi laptele la fiert, împreună cu zahărul sau îndulcitorul folosit şi un praf de sare.
    • Când laptele începe să fiarbă, turnaţi făina de ovăz în ploaie, amestecând continuu cu telul de mână.
    • Lăsaţi laptele să fiarbă la foc mic amestecând destul de des pentru că se va îngroşa şi are tendinţa să se lipească de fundul vasului.
    • Când budinca s-a îngroşat suficient (se mai îngroaşă un pic şi după răcire), daţi-o deoparte de pe foc, adăugaţi extractul de vanilie şi se lăsati-o să se răcească.
    • Între timp pasaţi fructele cât de fin doriţi. Mie la toate deserturile îmi place să simt puţin pulpa fructelor, aşa că nu am insistat foarte mult. Nu uitati să păstraţi câteva fructe şi pentru decor!
    • Împărţiţi budinca de ovăz în trei castronele, adăugaţi în fiecare câte un piure de fructe şi omogenizaţi. Eu am oprit câteva linguri de budincă "albă", pentru decor.
    • Aşezaţi budinca în pahare, în straturi alternante de culori diferite.
    • Decoraţi cu fructe şi frunzuliţe de mentă.
    • Se păstrează la frigider până la servire pentru că e mai bună când e rece.

    Bine de știut:

    Ajustaţi cantitatea de zahăr după gustul vostru. Eu nu am vrut un desert prea dulce, am vrut mai degrabă să simt aroma fructelor.

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Budincă din făină de ovăz cu fructe
    Valori per porție
    Calorii
    374
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    8
    g
    12
    %
    Colesterol
     
    21
    mg
    7
    %
    Carbohidrați
     
    69
    g
    23
    %
    Fibre
     
    6
    g
    25
    %
    Zahăr
     
    49
    g
    54
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    Vitamina A
     
    846
    IU
    17
    %
    Calciu
     
    242
    mg
    24
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Dragilor, sper că v-a plăcut reţeta mea de budincă-curcubeu şi că o veţi încerca cât de curând. Abia aştept să îmi spuneţi ce combinaţii inedite de fructe aţi făcut voi. Vă aştept cu impresii! 🙂

    Poftă bună la budincă din făină de ovăz cu fructe!

    « Clătite cu brânză și bezea la cuptor
    Despre Bucate Aromate - interviu pe IQads »

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Monica

      martie 21, 2018 at 12:24 pm

      Lesin! Cat de bine poate sa arate!!!

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 22, 2018 at 7:25 am

        Si mai ales ce bun poate sa fie! Multumesc, Monica! 🙂

        Răspunde
    2. Elenasaou

      martie 24, 2018 at 6:01 pm

      Acum m-am abonat la blogul tău , am citit retea de budinca din fulgi de ovăz si abia aștept sa o fac .

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 24, 2018 at 6:06 pm

        Bine ai venit, Elena! Sper sa iti placa retetele mele 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Vișinată de casă - rețeta tradițională pas cu pas
    • Chec cu vișine și cacao, dulce-acrișor și foarte pufos
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu căpșuni

    Nou pe blog

    • Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește
    • Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
    • Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.