Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Publicat la 1 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

3833 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.

Am promis mai multe rețete cu ardei copți, nu-i așa? Ei bine, astăzi avem încă una! V-am adus o rețetă senzațională de ardei copți cu smântână și usturoi. După ce că e super-bună, mai e și rapidă! Adică durează maxim 30 de minute, asta dacă aveți ardeii deja copți. Dacă nu-i aveți...

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Ok, dar să presupunem că-i aveți 😀 Nu vă mai rămâne decât să căliți o ceapă mică în puțin ulei, să puneți ardeii copți peste ea (cu tot cu "apa aia" pe care și-au lăsat-o), să turnați smântâna peste ei și cam asta e tot ce aveți de făcut. Ba nu! Mai aveți de pus spre final ceva usturoi tocat mărunt fără de care mâncărica asta ar fi foarte bună, dar nu senzațională așa cum v-am promis la începutul postării.

Să știți că e excelentă cu o mămăliguță alături, dar noi am întins în sosul ăla cu pâine de casă și a fost mai mult decât grozav. Voi mâncați-o cu ce doriți, numai s-o faceți!

Aici găsiți mai multe rețete cu ardei copți. Ieftine și bune!

Mod de preparare mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Eu am folosit la această rețetă smântână fermentată , pentru că îmi place mai mult gustul ei, dar la fel de bine se poate folosi și smântână lichidă pentru gătit.

Rețeta de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi e foarte ușoară, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  😉

Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g ardei copți ((cântăriți curățați))
  • 1 ceapă nu prea mare
  • 30 ml ulei
  • 400 g smântână fermentată (cu 20% grăsime)
  • 10 g făină ((1 lingură))
  • sare și piper după gust
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ardeii proaspăt copți, sau chiar congelați lasă o "apă" aromată și delicioasă. Să nu o aruncați, o vom folosi în rețetă!
  • Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare, puneți uleiul și căliți ceapa tocată mărunt până se înmoaie și devine translucidă.
  • Adăugați ardeii copți tăiați fâșii sau bucăți potrivit de mari. Tot acum turnați și apa lăsată de ardei.
  • Într-un castron amestecați smântâna cu un praf de sare, o lingură de făină și aproximativ 150 ml de apă.
  • Turnați smântâna în tigaie puțin câte puțin amestecând continuu.
  • Dați tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care sosul de smântână va căpăta aromă de ardei copți și se va îngroșa.
  • Înainte să scoateți tigaia din cuptor, presărați usturoiul mărunțit, amestecați și lăsați aromele să se împrietenească câteva minute.
  • Serviți mâncarea de ardei copți cât e caldă, presărată cu pătrunjel verde și alături de o mămăliguță sau o pâine proaspătă de casă
Valori nutriționale
Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
Valori per porție
Calorii
303
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
52
mg
17
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Dacă vă plac mâncărurile românești, simple și bune, vă recomand să încercați și rețeta mea de mâncare de fasole verde cu sos de roșii.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
3833 shares

Comentarii

  1. Carmen a zis

    august 10, 2019 at 4:42 pm

    Multumesc! Este, cu adevarat, o mancare perfecta, savuroasa. Nu am avut patrunjel asa ca am pus marar. Buuun!
    Odata cu malaiul am pus in mamaliga doi ardei capia copti, taiati cubulete si doi catei de usturoi zdrobiti. In afara faptului ca gustul este deosebit, aspectul iti bucura simturile.
    Incercati si voi.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 11, 2019 at 8:13 am

      Nu m-as fi gandit niciodata sa pun ardei copt in mamaliga! Geniala idee, multumim, Carmen! 🙂

      Răspunde
  2. Loredana a zis

    iunie 02, 2019 at 5:14 pm

    Super bun cu siguranta o sa fac des de acum inainte! Multumesc

    Răspunde
  3. Andrada a zis

    august 04, 2018 at 1:55 pm

    Am facut azi mancarica de ardei copti si a iesit foarte buna. Sotului i-a placut mult de tot. Blogul contine retete deosebite. Ma bucur ca v-am gasit!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 04, 2018 at 2:13 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut mancarica. Sa va fie de bine! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x