• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Publicat la 1 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.

    Am promis mai multe rețete cu ardei copți, nu-i așa? Ei bine, astăzi avem încă una! V-am adus o rețetă senzațională de ardei copți cu smântână și usturoi. După ce că e super-bună, mai e și rapidă! Adică durează maxim 30 de minute, asta dacă aveți ardeii deja copți. Dacă nu-i aveți...

    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Ok, dar să presupunem că-i aveți 😀 Nu vă mai rămâne decât să căliți o ceapă mică în puțin ulei, să puneți ardeii copți peste ea (cu tot cu "apa aia" pe care și-au lăsat-o), să turnați smântâna peste ei și cam asta e tot ce aveți de făcut. Ba nu! Mai aveți de pus spre final ceva usturoi tocat mărunt fără de care mâncărica asta ar fi foarte bună, dar nu senzațională așa cum v-am promis la începutul postării.

    Să știți că e excelentă cu o mămăliguță alături, dar noi am întins în sosul ăla cu pâine de casă și a fost mai mult decât grozav. Voi mâncați-o cu ce doriți, numai s-o faceți!

    Aici găsiți mai multe rețete cu ardei copți. Ieftine și bune!

    Mod de preparare mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Eu am folosit la această rețetă smântână fermentată, pentru că îmi place mai mult gustul ei, dar la fel de bine se poate folosi și smântână lichidă pentru gătit.

    Rețeta de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi e foarte ușoară, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  😉

    Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie cu capac
    tigaie cu capac

    Ingrediente
     

    • 300 g ardei copți ((cântăriți curățați))
    • 1 ceapă nu prea mare
    • 30 ml ulei
    • 400 g smântână fermentată (cu 20% grăsime)
    • 10 g făină ((1 lingură))
    • sare și piper după gust
    • 3 căței de usturoi
    • pătrunjel proaspăt pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Ardeii proaspăt copți, sau chiar congelați lasă o "apă" aromată și delicioasă. Să nu o aruncați, o vom folosi în rețetă!
    • Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare, puneți uleiul și căliți ceapa tocată mărunt până se înmoaie și devine translucidă.
    • Adăugați ardeii copți tăiați fâșii sau bucăți potrivit de mari. Tot acum turnați și apa lăsată de ardei.
    • Într-un castron amestecați smântâna cu un praf de sare, o lingură de făină și aproximativ 150 ml de apă.
    • Turnați smântâna în tigaie puțin câte puțin amestecând continuu.
    • Dați tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care sosul de smântână va căpăta aromă de ardei copți și se va îngroșa.
    • Înainte să scoateți tigaia din cuptor, presărați usturoiul mărunțit, amestecați și lăsați aromele să se împrietenească câteva minute.
    • Serviți mâncarea de ardei copți cât e caldă, presărată cu pătrunjel verde și alături de o mămăliguță sau o pâine proaspătă de casă

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
    Valori per porție
    Calorii
    303
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    28
    g
    43
    %
    Colesterol
     
    52
    mg
    17
    %
    Carbohidrați
     
    12
    g
    4
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    7
    g
    8
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

    Dacă vă plac mâncărurile românești, simple și bune, vă recomand să încercați și rețeta mea de mâncare de fasole verde cu sos de roșii.

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Carmen

      august 10, 2019 at 4:42 pm

      Multumesc! Este, cu adevarat, o mancare perfecta, savuroasa. Nu am avut patrunjel asa ca am pus marar. Buuun!
      Odata cu malaiul am pus in mamaliga doi ardei capia copti, taiati cubulete si doi catei de usturoi zdrobiti. In afara faptului ca gustul este deosebit, aspectul iti bucura simturile.
      Incercati si voi.

      Răspunde
      • Iuliana

        august 11, 2019 at 8:13 am

        Nu m-as fi gandit niciodata sa pun ardei copt in mamaliga! Geniala idee, multumim, Carmen! 🙂

        Răspunde
    2. Loredana

      iunie 02, 2019 at 5:14 pm

      Super bun cu siguranta o sa fac des de acum inainte! Multumesc

      Răspunde
    3. Andrada

      august 04, 2018 at 1:55 pm

      Am facut azi mancarica de ardei copti si a iesit foarte buna. Sotului i-a placut mult de tot. Blogul contine retete deosebite. Ma bucur ca v-am gasit!

      Răspunde
      • Iuliana

        august 04, 2018 at 2:13 pm

        Ma bucur mult ca v-a placut mancarica. Sa va fie de bine! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.