• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aperitive

    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Publicat la 28 iunie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Dragii mei, astăzi nu intenționez să inventez roata, nici să vă arat cine știe ce rețetă deosebită, ci vreau doar să declar deschis sezonul salatei de ardei copți cu usturoi și pătrunjel și a tuturor pastelor, tocănitelor și mâncărurilor de vară care îi conțin strecurați într-un fel sau altul 🙂

    Ce-i drept, în perioada asta ne ajută și vremea de afară, atât de răcoroasă încât nu e niciun disconfort să aprindem aragazul și să coacem ardeii, ba chiar e bine, că ne mai încălzim puțin.

    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Eu una, fată de la bloc fiind, coc ardeii pe grill-ul de teflon pus pe ochiul cel mare de la aragaz. Am mai auzit de alte metode, tot adaptate traiului la bloc, de exemplu, ardei copți în cuptor, în tava cea mare din dotarea aragazului. Sincer, nu am încercat, probabil că sunt buni și așa, avantajul fiind că poți coace mai multi deodată. Dar cum noi suntem puțini în familie, iar ardeii se coc repede, eu mă descurc de minune doar cu grill-ul.  Firește că cel mai bun gust îl au ardeii copți pe jar de lemne, așa încât dacă aveți posibilitatea, așa să-i faceți!

    Mod de preparare ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 6 ardei grași (eu am avut Kapia, roșii)
    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 2 linguri de zeama de lămâie (sau oțet)
    • 1-2 cățel de usturoi
    • pătrunjel proaspăt
    • sare după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se coc ardeii la jar dacă aveți posibilitatea, sau pe orice suprafață încinsă: tablă, tavă, tigaie sau direct pe ochiul aragazului.
    • Când sunt gata, se presară cu puţină sare și se pun într-un castron acoperiți cu capac. Se lasă să se răcească și apoi vor fi mai ușor de curățat.
    • Se îndepărtează cotorul și semințele și se taie ardeii fâşiuţe potrivite ca mărime.
    • Separat facem un dressing din ulei, zeamă de lămâie, usturoiul trecut prin presă sau tocat mărunt şi sare cât vă place.
    • Turnam dressingul peste fâșiile de ardei, adăugăm pătrunjelul tocat și amestecăm.
    • Se pot servi imediat, dar sunt mai buni dacă stau câteva ore la frigider înainte de servire ca să se îmbine frumos aromele.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Vă doresc poftă bună la ardei copți cu usturoi și pătrunjel!

    Din aceeași categorie

    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • Creveti saganaki reteta greceasca cu branza feta
      Creveți saganaki - rețeta grecească cu brânză feta și sos de roșii
    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.