Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

Publicat la 28 septembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2026 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor este ideală pentru prânz sau cină sau o puteți lua la pachetul de la serviciu.

Lauda-mă gură, căci sunt foarte încântată de mine! 😀 Am reușit să inventez din doar câteva ingrediente o minunăție de budincă dietetică cu brânză și conopidă după care te lingi pe degete! Mă rog, te lingi pe degete doar dacă o mănânci cu mâna, dar îmi place vorba asta românească care definește atât de bine ceva din cale-afară de bun.

Budincă dietetică cu brânză și conopidă

În general povestea conopidei e pe viață și pe moarte: o iubești sau o urăști. Calea de mijloc ar fi să iubești doar conopida murată . Eu o iubesc mult, dar în privința conopidei eu și jumătatea mea nu suntem deloc pe aceeași lungime de undă, așa că nu intră în meniu atât de des pe cât mi-aș dori.

Pe blog mai găsiți o conopidă în pesmet aromat făcută la cuptor, este rețeta cu conopidă pe care o pregătesc mai cu seamă în perioadele de post și pe care o mănânc singură 😀

Fac în schimb mai des genul acesta de budinci, sufleuri sau frittate cu legume la cuptor pentru că sunt atât de ușor de făcut și atât de spornice și de gustoase. Vezi aici și rețeta de budincă cu dovlecei și ciuperci.

Budincă dietetică cu brânză și conopidă

Ce fel de brânză folosim la această rețetă de budincă de conopidă?

Frumusețea rețetei este tocmai versatilitatea ei. Firește că va fi mai gustoasă și mai bogată în arome dacă folosim brânzeturi grase: cașcaval, caș de oi sau de capră, smântână, poate chiar și puțin unt topit.

Dar pentru că am pornit de la ideea unei rețete dietetice, eu am folosit o telemea slabă de vacă și o cutiuță de brânză slabă de casă. Mai puteți folosi brânză dulce de vaci, urdă, ricotta, etc. Iaurtul pe care l-am folosit a fost iaurt degresat. Puteți folosi și un iaurt normal sau unul grecesc.

conopidă

Cum pregătim conopida pentru budincă?

Budinca de azi se face ușor și rapid, atâta doar că trebuie să spălăm cu atenție conopida și să o opărim 2-3 minute în apă clocotită. Conopida e o legumă greu de igienizat datorită inflorescențelor foarte compacte, în care totuși se mai ascunde și praf și ceva insecte sau larve de prin grădină. Un jet puternic de apă ajută, la fel și prin fierberea scurtă care pe de o parte o înmoaie puțin, iar pe de altă parte dacă a mai rămas ceva nepotrivit ascuns printre buchețele, acum va ieși la iveală.

Cum se servește această budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

Budinca pregătită după rețeta de astăzi este la fel de bună și când e caldă, dar și rece. Totuși, trebuie să știți că se feliază mai frumos după ce se răcește.

Budinca de conopidă e genul de mâncare pe care îl servim ca atare, fie la prânz, fie la cină. Dar să știți că este perfectă și de luat la pachetul de la birou. E gustoasă și sățioasă. Excelentă! E o rețetă pe care o recomand din toată inima și sper să o încercați și voi și să-mi spuneți dacă v-a plăcut.

Budincă dietetică cu brânză și conopidă

Mod de preparare budincă dietetică cu brânză și conopidă (VIDEO inclus)

Budinca de astăzi se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă dietetică cu brânză și conopidă

Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • o conopidă micuță (de aprox. 500 g)
  • 180 g brânză slabă de casă (brânză de vaci)
  • 200 g telemea
  • 200 g iaurt
  • 4 ouă
  • 5 roșii cherry
  • pătrunjel sau mărar proaspăt
  • sare și piper după gust
  • opțional: semințe de chimen, nucșoară

deasupra

  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 3 roșii cherry
  • un praf de sare

în plus

  • unt sau ulei pentru uns forma (sau hârtie de copt)
  • pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Desfaceți conopida în buchețele și treceți-le de câteva ori sub un jet de apă pentru a îndepărta praful și eventual insectele care mai rămân ascunse.
  • Puneți aproximativ 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare. Când apa clocotește, puneți conopida și lăsați-o doar 3-4 minute, nu mai mult.
  • Scurgeți buchețelele de apa și lăsați-le să se răcorească.
  • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o formă potrivită ca mărime.
  • Dați brânza pe răzătoare dacă este nevoie, apoi tăiați roșiile felii și amestecați toate ingredientele din listă. Adăugați buchetele de conopidă și turnați compoziția în tavă.
  • Turnați deasupra oul bătut împreună cu iaurtul și un praf de sare și decorați cu felii sau jumătăți de roșii.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când budinca e rumenită și bine închegată.
  • Se servește rece sau caldă, după cum preferați.
Valori nutriționale
Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor
Valori per porție
Calorii
253
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
189
mg
63
%
Carbohidrați
 
10
g
3
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
17
g
34
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Budincă dietetică cu brânză și conopidă

Așa-i că-i simplă și ușoară rețeta de azi? Vă doresc poftă bună la budincă dietetică cu brânză și conopidă!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
2026 shares

Comentarii

  1. Florina a zis

    iulie 25, 2019 at 1:45 pm

    Minunata aceasta reteta..astazi am incercat o!va felicit!numai potrivita pt un stil de viata sanatos dar si in curele de slabire...in cazul meu😁va multumesc

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 25, 2019 at 2:03 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut budinca de conopida! Multumesc pentru feedback! 🙂

      Răspunde
  2. Stefan a zis

    octombrie 02, 2018 at 2:31 pm

    5 stars
    Tentanta reteta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 03, 2018 at 1:39 pm

      5 stars
      Nu-i asa? 🙂

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x