• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

    Publicat la 28 septembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Această budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor este ideală pentru prânz sau cină sau o puteți lua la pachetul de la serviciu.

    Lauda-mă gură, căci sunt foarte încântată de mine! 😀 Am reușit să inventez din doar câteva ingrediente o minunăție de budincă dietetică cu brânză și conopidă după care te lingi pe degete! Mă rog, te lingi pe degete doar dacă o mănânci cu mâna, dar îmi place vorba asta românească care definește atât de bine ceva din cale-afară de bun.

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă

    În general povestea conopidei e pe viață și pe moarte: o iubești sau o urăști. Calea de mijloc ar fi să iubești doar conopida murată. Eu o iubesc mult, dar în privința conopidei eu și jumătatea mea nu suntem deloc pe aceeași lungime de undă, așa că nu intră în meniu atât de des pe cât mi-aș dori.

    Pe blog mai găsiți o conopidă în pesmet aromat făcută la cuptor, este rețeta cu conopidă pe care o pregătesc mai cu seamă în perioadele de post și pe care o mănânc singură 😀

    Fac în schimb mai des genul acesta de budinci, sufleuri sau frittate cu legume la cuptor pentru că sunt atât de ușor de făcut și atât de spornice și de gustoase. Vezi aici și rețeta de budincă cu dovlecei și ciuperci.

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă

    Ce fel de brânză folosim la această rețetă de budincă de conopidă?

    Frumusețea rețetei este tocmai versatilitatea ei. Firește că va fi mai gustoasă și mai bogată în arome dacă folosim brânzeturi grase: cașcaval, caș de oi sau de capră, smântână, poate chiar și puțin unt topit.

    Dar pentru că am pornit de la ideea unei rețete dietetice, eu am folosit o telemea slabă de vacă și o cutiuță de brânză slabă de casă. Mai puteți folosi brânză dulce de vaci, urdă, ricotta, etc. Iaurtul pe care l-am folosit a fost iaurt degresat. Puteți folosi și un iaurt normal sau unul grecesc.

    conopidă

    Cum pregătim conopida pentru budincă?

    Budinca de azi se face ușor și rapid, atâta doar că trebuie să spălăm cu atenție conopida și să o opărim 2-3 minute în apă clocotită. Conopida e o legumă greu de igienizat datorită inflorescențelor foarte compacte, în care totuși se mai ascunde și praf și ceva insecte sau larve de prin grădină. Un jet puternic de apă ajută, la fel și prin fierberea scurtă care pe de o parte o înmoaie puțin, iar pe de altă parte dacă a mai rămas ceva nepotrivit ascuns printre buchețele, acum va ieși la iveală.

    Cum se servește această budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

    Budinca pregătită după rețeta de astăzi este la fel de bună și când e caldă, dar și rece. Totuși, trebuie să știți că se feliază mai frumos după ce se răcește.

    Budinca de conopidă e genul de mâncare pe care îl servim ca atare, fie la prânz, fie la cină. Dar să știți că este perfectă și de luat la pachetul de la birou. E gustoasă și sățioasă. Excelentă! E o rețetă pe care o recomand din toată inima și sper să o încercați și voi și să-mi spuneți dacă v-a plăcut.

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă

    Mod de preparare budincă dietetică cu brânză și conopidă (VIDEO inclus)

    Budinca de astăzi se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă

    Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 45 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tavă de copt

    Ingrediente
     

    • o conopidă micuță (de aprox. 500 g)
    • 180 g brânză slabă de casă (brânză de vaci)
    • 200 g telemea
    • 200 g iaurt
    • 4 ouă
    • 5 roșii cherry
    • pătrunjel sau mărar proaspăt
    • sare și piper după gust
    • opțional: semințe de chimen, nucșoară

    deasupra

    • 150 g iaurt
    • 1 ou
    • 3 roșii cherry
    • un praf de sare

    în plus

    • unt sau ulei pentru uns forma (sau hârtie de copt)
    • pătrunjel pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Desfaceți conopida în buchețele și treceți-le de câteva ori sub un jet de apă pentru a îndepărta praful și eventual insectele care mai rămân ascunse.
    • Puneți aproximativ 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare. Când apa clocotește, puneți conopida și lăsați-o doar 3-4 minute, nu mai mult.
    • Scurgeți buchețelele de apa și lăsați-le să se răcorească.
    • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o formă potrivită ca mărime.
    • Dați brânza pe răzătoare dacă este nevoie, apoi tăiați roșiile felii și amestecați toate ingredientele din listă. Adăugați buchetele de conopidă și turnați compoziția în tavă.
    • Turnați deasupra oul bătut împreună cu iaurtul și un praf de sare și decorați cu felii sau jumătăți de roșii.
    • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când budinca e rumenită și bine închegată.
    • Se servește rece sau caldă, după cum preferați.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    253
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    17
    g
    26
    %
    Colesterol
     
    189
    mg
    63
    %
    Carbohidrați
     
    10
    g
    3
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    6
    g
    7
    %
    Proteine
     
    17
    g
    34
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Budincă dietetică cu brânză și conopidă

    Așa-i că-i simplă și ușoară rețeta de azi? Vă doresc poftă bună la budincă dietetică cu brânză și conopidă!

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Florina

      iulie 25, 2019 at 1:45 pm

      Minunata aceasta reteta..astazi am incercat o!va felicit!numai potrivita pt un stil de viata sanatos dar si in curele de slabire...in cazul meu?va multumesc

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 25, 2019 at 2:03 pm

        Ma bucur mult ca v-a placut budinca de conopida! Multumesc pentru feedback! 🙂

        Răspunde
    2. Stefan

      octombrie 02, 2018 at 2:31 pm

      5 stars
      Tentanta reteta

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 03, 2018 at 1:39 pm

        5 stars
        Nu-i asa? 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.