Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă. Sunt gata în 30 de minute, fără dospire și sunt ideale pentru diminețile de weekend!
Știți diminețile acelea de week-end când toți ai casei sunt liberi și aveți în sfârșit vreme să luați micul dejun împreună fără să vă grăbiți nicăieri? 🙂
Ei bine, special pentru astfel de dimineți v-am adus rețeta acestor chifle pufoase cu iaurt! În 30 de minute chiflele pentru sandvișuri vor fi deja gata, în toată casa va mirosi a pâine caldă și vă puteți așeza voioși la masă.

Pentru aceste chifle pufoase nu avem nevoie de drojdie, nici de maia naturală (dar vezi aici cum se face, dacă te interesează subiectul) și nici de cine știe ce aptitudini de brutar. Iaurtul și puțin bicarbonat de sodiu rezolvă problema dospirii și vă promit că veți avea la micul dejun niște chifle grozave, cu miez moale, consistent și cu o coajă rumenă și crocantă.
Chiflele rapide sunt foarte bune atât calde cât și reci, iar a doua zi se păstrează la fel de moi și de bune dacă le puneți într-o pungă de hârtie sau un săculeț de pânză. Dar mai ales sunt chiflele ideale pentru sandvișuri cu orice: cașcaval, piept de pui, șuncă, legume, chifteluțe vegetale, etc. Sunt delicioase unse cu unt, iar dacă le faceți în varianta "neutră" merg de minune cu miere sau cu dulceață.

Eu am în aluatul de chifle câteva bucățele de roșii uscate făcute de mine și puțin busuioc uscat. De aici a rezultat și culoarea mai închisă, puțin roșiatică a chiflelor.
În varianta aceasta, chiflele nu sunt foarte potrivite pentru a fi unse cu dulcețuri, așa că va trebui să vă gândiți de la început la ce anume doriți să le folosiți, ca să știți ce ingrediente să adăugați în aluat. Pentru varianta dulce, puteți înlocui roșiile uscate cu stafide, de exemplu. Vor fi delicioase, mai ales pentru copii.

Mod de preparare cea mai rapidă rețetă de chifle
Din cantitățile de mai jos obțineți 4 chifle de mărime medie, aprox. 85 g fiecare, cum sunt cele cumpărate din magazine. În funcție de numărul de persoane din familie, ajustați corespunzător cantitățile.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă
Ingrediente
pentru 4 chifle (aprox. 85 g/fiecare)
- 200 g făină (am folosit făină tip 650, dar merge și cu 000)
- 150 g iaurt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
- 4 g sare
- 3-4 felii de roșii uscate
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 2 linguri de ulei (eu am folosit uleiul aromat de la roșiile uscate)
deasupra
- 1 ou bătut
- semințe de in (susan, mac, chimen, etc)
- busuioc uscat
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime pentru numărul de chifle pe care doriți să le faceți.
- Amestecați făina cu sarea și bicarbonatul și le puneți într-un bol.
- Adăugați iaurtul, uleiul de măsline, roșiile uscate tăiate cubulețe mici și busuiocul.
- Amestecați cu o lingură sau la robot 1-2 minute până când se umezește bine făina, apoi răsturnați aluatul pe blatul de lucru.
- Frământați puțin, cât să puteți da o formă aluatului și să îl împărțiți în 4 părți egale.
- Formați chiflele și puneți-le în tavă. Cu o lamă sau un cuțit foarte bine ascuțit, faceți câte o tăietură deasupra fiecărei chifle. În acest fel aluatul poate respira la copt și nu se va crăpa necontrolat. Chiflele își vor păstra forma rotundă, frumoasă.
- Ungeți chiflele cu oul bătut cu un praf de sare, apoi presărați semințe, busuioc uscat, sare grunjoasă, etc.
- Coaceți chiflele timp de 30 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailNu-i așa că v-a plăcut cea mai rapidă rețetă de chifle? Spor la meșterit! 🙂

Mirela a zis
Pur și simplu minunate! Și, nu e adevărat că nu ești “cu mult peste genunchiul broaștei “. Dimpotrivă, ești foarte BRAVA. Faci maia naturală dar faci și roșii uscate în casă. Ești “bravissima“! Chiflele astea sunt neapărat de încercat. Mulțumesc pentru că exiști!
Iuliana a zis
Mirela, esti o scumpa si faci tare bine la moralul omului :))
Dar eu cand ma uit ce paini frumoase fac colegele mele de blogosfera, aproape ca imi e rusine ca le-am pus pe ale mele pe blog.
La gust painea mea e cea mai buna pe care am gustat-o eu vreodata (fireste ca sunt subiectiva) dar ca aspect chiar sunt la genunchiul broastei . Tot dau vina pe faptul ca nu am cuptor electric cu ventilatie, etans si cu temperatura constanta. Nu pot incalzi suficient cuptorul meu pe gaz, aburii mei cam ies din cuptor in loc sa stea acolo, etc. Ma lupt cu mine insami, acu' zic ca schimb cuptorul si tot eu ma sucesc si zic ca asta e un moft :))
Chiflele in schimb, sunt pur si simplu minunate pentru oricand nu ai paine, sau vrei paine calda sau ai musafiri/soacre de impresionat rapid :))
Imbratisari! ❤️
Mirela a zis
Și gustul e foarte important, sau cel mai important chiar. Știm și noi ceva despre asta pentru că facem pâinea în casă de ani de zile. E adevărat că aspectul nu îmi iese perfect mereu la cuptorașul meu electric, cu ventilație dar prea mic și care arde prea repede. În schimb, consistența, gustul și mirosul pâinii de casă ne dau pe spate. 😀 Și pe noi și, mai ales, pe oaspeții care ne calcă pragul câteodată. Ești pe deplin recompensat când ți se spune “Eu pâine mai bună nu am mâncat în viața mea! “.👍
Roxana a zis
Am început să fac aceste chifle în 2020 și de atunci nu cred că este săptămână în care să nu fac o porție, foarte rar cumpăr pâine din oraș. Am înlocuit bicarbonatul cu praf de copt, mi se par mult mai bune, nu se mai simte gustul bicarbonatului iar în aluat nu pun nimic adică roșii uscate sau stafide pentru a fi pe placul tuturor. Deasupra ne place cu busuioc dar uneori pun mac sau susan. În concluzie sunt minunate, mulțumesc!
Iuliana Sbîrnea a zis
Tare mult mă bucur să aflu că vă place rețeta!
Mulțumesc pentru comentariu!
Laura a zis
Bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt?!
Iuliana a zis
Laura, eu le-am facut mereu cu bicarbonat. Dar da, sigur se poate inlocui cu praf de copt. Pana la urma e tot un agent de crestere. Succes! 🙂