Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă

Publicat la 16 octombrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 7 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1704 shares
Mergi la rețetă

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă. Sunt gata în 30 de minute, fără dospire și sunt ideale pentru diminețile de weekend!

Știți diminețile acelea de week-end când toți ai casei sunt liberi și aveți în sfârșit vreme să luați micul dejun împreună fără să vă grăbiți nicăieri? 🙂

Ei bine, special pentru astfel de dimineți v-am adus rețeta acestor chifle pufoase cu iaurt! În 30 de minute chiflele pentru sandvișuri vor fi deja gata, în toată casa va mirosi a pâine caldă și vă puteți așeza voioși la masă.

Cea mai rapidă rețetă de chifle

Pentru aceste chifle pufoase nu avem nevoie de drojdie, nici de maia naturală (dar vezi aici cum se face, dacă te interesează subiectul) și nici de cine știe ce aptitudini de brutar. Iaurtul și puțin bicarbonat de sodiu rezolvă problema dospirii și vă promit că veți avea la micul dejun niște chifle grozave, cu miez moale, consistent și cu o coajă rumenă și crocantă.

Chiflele rapide sunt foarte bune atât calde cât și reci, iar a doua zi se păstrează la fel de moi și de bune dacă le puneți într-o pungă de hârtie sau un săculeț de pânză. Dar mai ales sunt chiflele ideale pentru sandvișuri cu orice: cașcaval, piept de pui, șuncă, legume, chifteluțe vegetale, etc. Sunt delicioase unse cu unt, iar dacă le faceți în varianta "neutră" merg de minune cu miere sau cu dulceață.

Sandviș

Eu am în aluatul de chifle câteva bucățele de roșii uscate făcute de mine și puțin busuioc uscat. De aici a rezultat și culoarea mai închisă, puțin roșiatică a chiflelor.

În varianta aceasta, chiflele nu sunt foarte potrivite pentru a fi unse cu dulcețuri, așa că va trebui să vă gândiți de la început la ce anume doriți să le folosiți, ca să știți ce ingrediente să adăugați în aluat. Pentru varianta dulce, puteți înlocui roșiile uscate cu stafide, de exemplu. Vor fi delicioase, mai ales pentru copii.

Cea mai rapidă rețetă de chifle

Mod de preparare cea mai rapidă rețetă de chifle

Din cantitățile de mai jos obțineți 4 chifle de mărime medie, aprox. 85 g fiecare, cum sunt cele cumpărate din magazine. În funcție de numărul de persoane din familie, ajustați corespunzător cantitățile.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cea mai rapidă rețetă de chifle

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă. Sunt gata în 30 de minute, fără dospire și sunt ideale pentru diminețile de weekend!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 chifle (aprox. 85 g/fiecare)

  • 200 g făină (am folosit făină tip 650, dar merge și cu 000)
  • 150 g iaurt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 g sare
  • 3-4 felii de roșii uscate
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei (eu am folosit uleiul aromat de la roșiile uscate)

deasupra

  • 1 ou bătut
  • semințe de in (susan, mac, chimen, etc)
  • busuioc uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime pentru numărul de chifle pe care doriți să le faceți.
  • Amestecați făina cu sarea și bicarbonatul și le puneți într-un bol.
  • Adăugați iaurtul, uleiul de măsline, roșiile uscate tăiate cubulețe mici și busuiocul.
  • Amestecați cu o lingură sau la robot 1-2 minute până când se umezește bine făina, apoi răsturnați aluatul pe blatul de lucru.
  • Frământați puțin, cât să puteți da o formă aluatului și să îl împărțiți în 4 părți egale.
  • Formați chiflele și puneți-le în tavă. Cu o lamă sau un cuțit foarte bine ascuțit, faceți câte o tăietură deasupra fiecărei chifle. În acest fel aluatul poate respira la copt și nu se va crăpa necontrolat. Chiflele își vor păstra forma rotundă, frumoasă.
  • Ungeți chiflele cu oul bătut cu un praf de sare, apoi presărați semințe, busuioc uscat, sare grunjoasă, etc.
  • Coaceți chiflele timp de 30 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
Valori nutriționale
Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă
Valori per porție
Calorii
209
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Colesterol
 
5
mg
2
%
Carbohidrați
 
40
g
13
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu-i așa că v-a plăcut cea mai rapidă rețetă de chifle? Spor la meșterit! 🙂

Cea mai rapidă rețetă de chifle

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
1704 shares

Comentarii

  1. Mirela a zis

    octombrie 17, 2018 at 10:16 am

    5 stars
    Pur și simplu minunate! Și, nu e adevărat că nu ești “cu mult peste genunchiul broaștei “. Dimpotrivă, ești foarte BRAVA. Faci maia naturală dar faci și roșii uscate în casă. Ești “bravissima“! Chiflele astea sunt neapărat de încercat. Mulțumesc pentru că exiști!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 17, 2018 at 10:33 am

      Mirela, esti o scumpa si faci tare bine la moralul omului :))
      Dar eu cand ma uit ce paini frumoase fac colegele mele de blogosfera, aproape ca imi e rusine ca le-am pus pe ale mele pe blog.
      La gust painea mea e cea mai buna pe care am gustat-o eu vreodata (fireste ca sunt subiectiva) dar ca aspect chiar sunt la genunchiul broastei . Tot dau vina pe faptul ca nu am cuptor electric cu ventilatie, etans si cu temperatura constanta. Nu pot incalzi suficient cuptorul meu pe gaz, aburii mei cam ies din cuptor in loc sa stea acolo, etc. Ma lupt cu mine insami, acu' zic ca schimb cuptorul si tot eu ma sucesc si zic ca asta e un moft :))
      Chiflele in schimb, sunt pur si simplu minunate pentru oricand nu ai paine, sau vrei paine calda sau ai musafiri/soacre de impresionat rapid :))
      Imbratisari! ❤️

      Răspunde
      • Mirela a zis

        octombrie 17, 2018 at 10:58 am

        Și gustul e foarte important, sau cel mai important chiar. Știm și noi ceva despre asta pentru că facem pâinea în casă de ani de zile. E adevărat că aspectul nu îmi iese perfect mereu la cuptorașul meu electric, cu ventilație dar prea mic și care arde prea repede. În schimb, consistența, gustul și mirosul pâinii de casă ne dau pe spate. 😀 Și pe noi și, mai ales, pe oaspeții care ne calcă pragul câteodată. Ești pe deplin recompensat când ți se spune “Eu pâine mai bună nu am mâncat în viața mea! “.👍

        Răspunde
    • Roxana a zis

      septembrie 28, 2022 at 12:26 pm

      5 stars
      Am început să fac aceste chifle în 2020 și de atunci nu cred că este săptămână în care să nu fac o porție, foarte rar cumpăr pâine din oraș. Am înlocuit bicarbonatul cu praf de copt, mi se par mult mai bune, nu se mai simte gustul bicarbonatului iar în aluat nu pun nimic adică roșii uscate sau stafide pentru a fi pe placul tuturor. Deasupra ne place cu busuioc dar uneori pun mac sau susan. În concluzie sunt minunate, mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        septembrie 28, 2022 at 1:26 pm

        Tare mult mă bucur să aflu că vă place rețeta!
        Mulțumesc pentru comentariu!

        Răspunde
  2. Laura a zis

    octombrie 16, 2018 at 8:21 pm

    Bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt?!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 16, 2018 at 8:33 pm

      Laura, eu le-am facut mereu cu bicarbonat. Dar da, sigur se poate inlocui cu praf de copt. Pana la urma e tot un agent de crestere. Succes! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x