Nu știu dacă e cu adevărat o nevoie a organismului meu sau doar vreun moft al subconștientului, dar iarna simt de multe ori nevoia unei infuzii de vitamine. Inventez pe loc câte o băutură cu fructele sau legumele existente în casă, dar care să-mi satisfacă și papilele gustative. Dacă mai obțin și vreo culoare frumoasă, o consider bonus și sunt cu atât mai fericită. Sucul de sfeclă roșie cu morcov și mandarine pe care vi-l arăt astăzi le are pe toate: gust, culoare, vitamine din belșug 🙂
Să zic drept, atunci când am primit propunerea să testez blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality, înainte să accept, am tot citit date tehnice și alte impresii găsite pe internet despre performanțele acestuia. Ceea ce m-a făcut să accept propunerea, a fost un review citit pe un blog străin în care se arăta un suc de sfeclă obținut cu blenderul ăsta.
Aceea a fost secunda în care mi-am zis "wow, îl vreau! și de cum l-am primit, am visat să îl testez cu fructe și legume "greu de învins" gen: mere, morcovi și sfeclă roșie. L-am pus la încercare cu de toate în aproape un an de când îl am și nu m-a dezamăgit niciodată.
Mod de preparare suc de sfeclă roșie cu morcov și mandarine
Modul de preparare pentru sucul ăsta? Nimic mai simplu: sfecla și morcovul spălate, curățate și tăiate felii sau cuburi, împreună cu mandarinele curățate și ele, se pun în vasul blenderului. Se adaugă apă plată sau filtrată și se mixează până când nu mai rămâne nici urmă de legume, ci doar gust bun și o culoare fabuloasă. Despre beneficiile acestui suc, vuiește internetul, nu are rost să mai spun eu nimic. La nevoie, Google știe să vă informeze mult mai bine decât mine 😀
Cel puțin pentru mine, sucul ăsta nu are nevoie de îndulcitor. Sfecla și morcovul sunt suficient de dulci, iar mandarinele nu sunt nici ele prea acre, așa că veți obține o băutură cu gust echilibrat. Dacă totuși doriți să îl îndulciți, folosiți miere de albine sau un alt îndulcitor natural. Sucul de sfeclă roșie cu morcov și mandarine se bea imediat ce este gata, de preferat dimineața, pe stomacul gol. În nici un caz nu se lasă pe mai târziu!
Vă las mai jos proporțiile folosite de mine. Voi puteți pune mai puțină sfeclă și mai mult morcov, sau invers, puteți înlocui mandarinele cu portocale, lămâi sau chiar mere. Adaptați sucul gusturilor voastre și va fi foarte bine. Enjoy! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Suc de sfeclă roșie cu morcov și mandarine
Echipamente necesare
Ingrediente
- 300 g sfeclă roșie (3 sfecle mici )
- 80 g morcov (2 morcovi)
- 3 mandarine
- aprox. 500 ml de apă plată sau filtrată
opțional
- îndulcitor (după gust)
- 1-2 cm rădăcină de ghimbir
Instrucțiuni de preparare
- Spălați și curățați de coajă sfecla roșie și morcovul.
- Curățați mandarinele.
- Puneți toate ingredientele în blender.
- Adăugați apa și mixați până obțineți o băutură omogenă.
- Dacă doriți o băutură mai fină (mai ales dacă aveți prichindei mofturoși), înainte de servire, puteți strecura sucul obținut.
- Serviți sucul imediat, de preferat dimineața, pe stomacul gol.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu