Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Publicat la 13 februarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

262 shares
Mergi la rețetă

Mâncare de linte cu cârnați, gustoasa și hrănitoare. Mâncare de linte roșie și cârnați de casa tradiționali. Cum se face mâncarea de linte cu cârnați la Multicooker.

Multicookerul e un aparat de gătit pe care mi l-am refuzat mult timp. Mie chiar îmi place să gătesc. Statul în bucătărie nu e o corvoadă, ci un refugiu într-un spațiu care mi-e drag și în care îmi pun poftele și imaginația la lucru. Mereu am considerat că acest tip de aparat, care să gătească parțial în locul meu, nu e pentru mine, ci e potrivit mai degrabă pentru cei începători într-ale bucătăriei. M-am înșelat!

Mancare de linte cu carnati

Când mi s-a propus să testez un Multicooker de la Heinner alături de produsele naturale și sănătoase ale Sanovita, am acceptat imediat pentru că eram curioasă ce știe să facă. Nu credeam însă că acest aparat îmi va schimba modul în care gătesc și că voi ajunge ca activitatea mea în bucătărie să se învârtă în fiecare zi în jurul lui.

M-am tot jucat cu multicookerul. L-am pus sa-mi facă porridge-ul pentru micul dejun pe care să îl găsesc cald dimineața când mă trezesc, am mai făcut supe de legume, ciorbe cu carne și mâncărici de tot felul. Toate au ieșit foarte bune.

Mancare de linte cu carnati

Noi suntem mari consumatori de linte. La o simplă căutare, veți găsi pe blog mai multe rețete în care am folosit-o. Atunci când am văzut pachetul cu toate bunătățile primite de la Sanovita, cea pe care am pus prima dată ochii a fost punguța cu linte roșie. Ce-i drept are o culoare frumoasă și ochioasă, ți-e mai mare dragul să gătești cu ea! Și cum mai aveam în congelator câțiva cârnați puși la păstrare de la Crăciun, meniul a fost simplu de stabilit: mâncare de linte cu cârnați!

Mancare de linte cu carnati

Cât despre multicooker…nimic mai simplu! Modul de lucru cu el este foarte intuitiv. Cei cu experiență în bucătărie, se vor descurca de minune din prima încercare. Începătorii vor fi ajutați de cartea tehnică care nu e deloc complicată și mai ales de cărticica de rețete unde vor găsi câte o rețetă cam pentru fiecare tip de preparat.

Mancare de linte cu carnati

Eu am folosit la început, pentru a rumeni puțin carnații și pentru a căli legumele, programul de prăjire (Sauté), apoi am adăugat lintea și apa și am mers pe programul manual (DIY) pentru a-mi seta singură timpul și temperatura.

Mancare de linte cu carnati

Mâncarea mea a fost gata după jumătate de oră de stat la multicooker și a fost delicioasă. De fapt, toate mâncărurile pe care le-am încercat la acest aparat au ieșit parcă mai gustoase decât făcute pe aragaz sau la cuptor.

Dar cel mai mult la acest aparat îmi plac 3 lucruri:

  1. Are programe presetate pentru cele mai uzuale preparate: supe și tocane, paste, carne, gătit la abur și copt pâine. Face chiar și iaurt!
  2. Îl poți programa astfel încât mâncarea să fie gata la ce oră vrei tu
  3. Intră automat pe funcția de menținere la cald a mâncării după ce se încheie programul de gătit.

Cel puțin ultimele 2 funcții mi se par de cel mai mare ajutor și mi-ar fi ușurat mult viața dacă aș fi avut un multicooker atunci când aveam copilul mic. Să-l fi programat să fie mâncarea gata taman când vine el de la școală și să i-o țină caldă dacă se mai întinde la joacă cu băieții în fața blocului. O, cât de simplu ar fi fost totul! 😀

Cred că multicookerul e o adevărată mană cerească și pentru studenți sau pentru familiile tinere care sunt mereu cu timpul mereu la limită. Totuși, să poți lăsa mâncarea să se gătească fără să o tot verifici și să amesteci în ea și fără grija că dacă te-ai luat 10 minute cu altele o găsești afumată, chiar e mare lucru!

Mancare de linte cu carnati

Totuși....ce să nu aștepți de la un multicooker 

  • Să gătească 100% în locul tău. Nu te va scuti de curățat și tăiat carnea sau legumele. Te va scuti în schimb, de amestecat, de stat pe lângă oală, de verificat să nu scadă prea mult apa, să nu se lipească, să nu se afume. Te va scuti și de stresul că ai uitat oala pe foc și au fiert cartofii prea tare. Se vor fierbe toate fix atât cât trebuie, multicookerul știe când trebuie să se oprească, totul e să îi alegi programul potrivit.
  • Să facă mâncarea mai repede decât o făceai tu pe aragaz. Poate dura cam la fel, uneori poate mai mult, alteori mai puțin, în funcție de program, dar în orice caz, întreg procesul va fi mai lipsit de griji.
  • Să nu facă abur. Face, dar mai puțin decât gătitul clasic. Aburul rezultat, de exemplu, când fierbe supa, trebuie să iasă și el afară. Capacul are o mică fantă de evacuare a aburului. Dacă pui aparatul lângă aragaz, cu hota pornită sau în apropierea unui geam întredeschis, totul e ok.
  • Să nu mai ai de curățat nimic după ce termini de gătit. Ba ai, pentru că aparatul trebuie și el șters, lăsat uscat, curat și pregătit pentru data viitoare. Dar e construit în așa fel și din asemenea materiale, încât curățarea lui e floare la ureche.
Mancare de linte cu carnati

Mod de preparare mâncare de linte cu cârnați

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 buc cârnați de care doriți (eu am avut cârnați de casă, amestec de porc și vită)
  • 250 g linte roșie de la Sanovita
  • 500 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • 1 buc ceapă uscată
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc morcov mic
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe rase boia de ardei (iute, dulce, afumată - după preferințe)
  • 120 ml sos de roșii concentrat (roșii cu pulpă)
  • sare, piper, cimbru - după gust
  • pătrunjel verde pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați lintea și puneți-o la înmuiat cu o oră înainte să vă apucați de gătit. 
  • Puneți uleiul în vasul aparatului și porniți multicookerul pe funcția "Sauté".  
  • Căliți cârnații timp de 4-5 minute întorcându-i din când în când să se rumenească pe toate părțile.
  • Între timp curățați și tăiați mărunt legumele.
  • Scoateți cârnații și păstrați-i acoperiți să se mențină calzi. 
  • În grăsimea lăsată de cârnați, sotați legumele împreuna cu boiaua de ardei timp de 5-7 minute.
  • Turnați apa, adăugați lintea (scursă de apa în care a stat), cârnații și condimentele: sare, piper, cimbru uscat, după gust.
  • Folosiți programul DIY (manual) al multicookerului setând temperatura la 125 de grade și timpul la 20 de minute.
  • Când aparatul vă anunță că timpul a expirat, deschideți capacul, adăugați sucul de roșii și setați programul la 120 de grade și timpul la 10 minute.
  • Când termină de gătit, aparatul vă anunță printr-un sunet, apoi trece automat în programul de menținere la cald a mâncării.
  • Serviți mâncarea de linte cu cârnați caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt.

Bine de știut:

Fac precizarea ca lintea fierbe repede și în mod obișnuit eu nu o pun la înmuiat, dar aceasta este recomandarea în manualul de utilizare al multicookerului și fiind la prima încercare, am respectat-o întocmai. 
 

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mancare de linte cu carnati

Bun, acum după ce v-am făcut poftă cu mâncarea mea de linte cu cârnați și după ce v-am făcut curioși despre cât de bine și de ușor se gătește la multicooker, e timpul să vă spun că zilele următoare voi avea pentru voi un concurs cu un premiu identic cu ceea ce am primit eu.

Premiul constă într-un pachet cu produse Sanovita și un multicooker Heinner Aalacarte 5 HMCK-5BK. Practic, tot ce vedeți în fotografia de mai jos poate fi al vostru.

Atenție! Concursul se va desfășoară doar pe pagina de Facebook Bucate Aromate, așadar urmăriți-ma acolo, da? 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
262 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x