Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță, o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe cât de ușoară pe atât de gustoasă.
Cartofii umpluți merg tare bine cu o salată a alături și sunt perfecți pentru masa de prânz, seara la cină și chiar la pachetul de la serviciu dacă aveți un cuptor cu microunde la care să îi încălziți.
Că se fac ușor v-am spus deja. Totul pornește de la câțiva cartofi fierți și răciți, ca să fie mai ușor de tăiat în două și de scobit la interior fiecare jumătate.
Apoi rumeniți în tigaie câteva cuburi de șunculiță pentru a căpăta un gust mai bun. Se amestecă șunculița cu brânza de burduf și cu miezul scobit de la cartofi și se condimentează cu ce vă place. E am pus: sare, piper, usturoi, semințe de chimen, mărar și paprika afumată.
Cu acest nemaipomenit de gustos amestec se umplu jumătățile de cartofi. Umplețile-le cu vârf, nu-i bai! Oricum, la cuptor brânza se va înmuia și umplutura se va așeza frumos în scobiturile cartofilor.
Așezați cartofii umpluți în tavă, presărați fără zgârcenie cașcaval ras și la cuptor cu ei până se rumenesc și se topește delicios cașcavalul de deasupra!
Așa arătau când i-am scos din cuptor! Sunt aurii și miros amețitor a ceva bun, așa, ca la mama acasă. Și de nu ți-ar fi foame chiar deloc, și de ai fi la dietă, și de ți-ai fi propus să ții post negru în ziua aia și tot n-ai putea rezista unei asemenea tentații! 😀 O să vă placă și vouă, sunt convinsă!
Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță
Rețeta Video
Ingrediente
- 3 cartofi fierți și răciți
- 100 g brânză de burduf
- 100 g șunculiță la alegere
- 50 g cașcaval
- 1-2 caței de usturoi
- mărar proaspăt
- ½ linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată)
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tava potrivită ca mărime.
- Cartofii fierți și răciți se taie în jumătăți și se scobesc în interior folosind o lingură. Lăsați o margine cam de 1 cm de jur împrejur.
- Tăiați șunculița cubulețe mici și rumeniți-le într-o tigaie antiaderentă timp de câteva minute.
- Amestecați miezul scobit de la cartofi cu brânza de burduf, șunculița și condimentele. Umpleți jumătățile de cartofi cu acest amestec.
- Presărați cartofii umpluți cu cașcavalul ras și dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute până când sunt frumos rumeniți.
- Cartofii umpluți cu brânză de burduf și șunculiță se servesc calzi, alături de o salată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu