Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Mere rase la borcan pentru iarnă - cu zahăr și scorțișoară

Publicat la 30 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

600 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum punem mere rase la borcan pentru iarnă? Rețeta de mere rase cu zahăr și scorțișoară la borcan. Mere rase pentru plăcintă și prăjituri.

Mere rase la borcan pentru iarna

Ce faci când primești o sacoșă de mere de la țară, care nu-s nici prea-prea, nici foarte foarte? Adică sunt un pic cam acrișoare, nu e o bucurie să le mănânci ca atare, unele mai sunt lovite, altele pătate și tot așa?

Mere se găsesc tot anul, putem face plăcintă oricând, dar totuși acestea au fost crescute cu drag de cineva drag, sunt 100% naturale, ne-atinse de nici o stropeală chimică.

Cea mai bună soluție pe care am găsit-o a fost să le dau pe răzătoare să le pun zahăr și scorțișoară și să le conserv la borcan . M-am gândit că-mi vor prinde bine la iarnă, când o fi vreun viscol din ăla de să nu scoți un câine afară, darămite să te duci să cumperi mere! 🙂

  • Mere
  • Mere felii

Altădată, când am mai fost în situația asta, să am mere și să nu știu ce să fac cu ele, am preferat să le pun în pungi, la congelator. De data asta, ideea a fost să le am gata de folosire oricând, fără să mai aștept câteva ore să se dezghețe.

Pe lângă plăcinta clasică de mere, iată alte două idei delicioase la care puteți folosi merele rase conservate la borcan: prăjitura cu mere rase și griș, o rețetă super-simplă, dar care are totuși câteva secrete. Unul dintre ele este acela că avem nevoie de mere cât mai zemoase, iar cele conservate la borcan își vor lăsa cu siguranță suficient suc.

Prăjitura cu mere rase şi griş
Prăjitura cu mere rase și griș

Mod de preparare mere rase la borcan pentru iarnă

Modul de preparare pentru rețeta de mere la borcan, e floare la ureche. Dacă aveți un robot care să vă scape de partea cea mai grea, treaba e ca și rezolvată 🙂

Bineînțeles că puteți da merele și pe răzătoare, dar dacă aveți o cantitate mai mare, știți și voi că efortul se simte, timpul se lungește, iar merele oxidează repede. Eu nu am un robot sofisticat, ci unul simplu și ieftin, ca acesta (click pe link) dar care face multă treabă în locul meu.

  • Mere rase
  • Mere rase la borcan
  • Fierbere borcane cu mere rase

E greu să dau cantități exacte pentru această rețetă, pentru că totul depinde de cât de dulci sunt merele pe care le aveți. E de preferat să puneți acum ceva mai puțin zahăr și să mai ajustați gustul atunci când le gătiți.

Dacă le folosiți la o plăcintă, umplutura trebuie să fie mai dulce. Dar dacă de exemplu le folosiți la o prăjitură turnată care deja are și ea zahăr în compoziția blatului, atunci poate vă doriți o umplutură mai acrișoară.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mere rase la borcan pentru iarna

Mere rase la borcan pentru iarnă

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane de 400g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 1.2 kg de mere (cântărite după ce au fost curățate)
  • 120 g zahăr (sau după gust în funcție de cât de acre sunt merele)
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați merele, tăiați-le în patru (ca să încapă în fanta robotului) și îndepărtați caseta cu semințe. Dacă le dați pe răzătoare nu le mai tăiați.
  • Dați merele la robot sau pe răzătoare, adăugați zahărul și scorțișoara și amestecați.
  • Puneți merele rase în borcane, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat.
  • Înfiletați capacele, înfășurați borcanele în ziare și fierbeți-le la bain marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
  • Merele conservate în acest fel se păstrează ca orice conservă, chiar și timp de un an de zile, într-o cămară răcoroasă. Se pot folosi la plăcinte, prăjituri, tarte, etc.

Bine de știut:

* Borcanele și capacele trebuie să fie sterilizate în prealabil. Adică le spălați, le așezați într-o tavă metalică și le băgați în cuptor. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele și capacele să se sterilizeze timp de 20 de minute.
** Eu nu curăț merele de coajă, dar voi puteți proceda cum doriți.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Mere rase la borcan pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
600 shares

Comentarii

  1. Ana a zis

    septembrie 17, 2022 at 4:14 pm

    Super!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 17, 2022 at 4:15 pm

      Mă bucur că vă este de folos rețeta!

      Răspunde
      • Antonia Anton a zis

        septembrie 10, 2024 at 4:01 pm

        5 stars
        Bună, eu fac fără zahar, adaug stevia îndulcitor când le folosesc la plăcinte. ❤️

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          septembrie 11, 2024 at 7:25 am

          Bună idee, cred că e mai bine așa. Multumesc frumos!

          Răspunde
  2. Dumitrescu Virginia a zis

    februarie 06, 2022 at 1:20 pm

    Multumesc mult,cred ca va fi bine,e prima data cand vreau sa le pastrez asa ca sa nu se strice fiind cam patate,unele incepsa se strice si am f. multe.Multumesc inca odata

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 06, 2022 at 1:36 pm

      Sigur se vor păstra foarte bine și le puteți folosi mult timp la tot felul de deserturi. Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x