Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Mere rase la borcan pentru iarnă - cu zahăr și scorțișoară

610 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum punem mere rase la borcan pentru iarnă? Rețeta de mere rase cu zahăr și scorțișoară la borcan. Mere rase pentru plăcintă și prăjituri.

Mere rase la borcan pentru iarna

Ce faci când primești o sacoșă de mere de la țară, care nu-s nici prea-prea, nici foarte foarte? Adică sunt un pic cam acrișoare, nu e o bucurie să le mănânci ca atare, unele mai sunt lovite, altele pătate și tot așa?

Mere se găsesc tot anul, putem face plăcintă oricând, dar totuși acestea au fost crescute cu drag de cineva drag, sunt 100% naturale, ne-atinse de nici o stropeală chimică.

Cea mai bună soluție pe care am găsit-o a fost să le dau pe răzătoare să le pun zahăr și scorțișoară și să le conserv la borcan . M-am gândit că-mi vor prinde bine la iarnă, când o fi vreun viscol din ăla de să nu scoți un câine afară, darămite să te duci să cumperi mere! 🙂

  • Mere
  • Mere felii

Altădată, când am mai fost în situația asta, să am mere și să nu știu ce să fac cu ele, am preferat să le pun în pungi, la congelator. De data asta, ideea a fost să le am gata de folosire oricând, fără să mai aștept câteva ore să se dezghețe.

Pe lângă plăcinta clasică de mere, iată alte două idei delicioase la care puteți folosi merele rase conservate la borcan: prăjitura cu mere rase și griș, o rețetă super-simplă, dar care are totuși câteva secrete. Unul dintre ele este acela că avem nevoie de mere cât mai zemoase, iar cele conservate la borcan își vor lăsa cu siguranță suficient suc.

Prăjitura cu mere rase şi griş
Prăjitura cu mere rase și griș

Mod de preparare mere rase la borcan pentru iarnă

Modul de preparare pentru rețeta de mere la borcan, e floare la ureche. Dacă aveți un robot care să vă scape de partea cea mai grea, treaba e ca și rezolvată 🙂

Bineînțeles că puteți da merele și pe răzătoare, dar dacă aveți o cantitate mai mare, știți și voi că efortul se simte, timpul se lungește, iar merele oxidează repede. Eu nu am un robot sofisticat, ci unul simplu și ieftin, ca acesta (click pe link) dar care face multă treabă în locul meu.

  • Mere rase
  • Mere rase la borcan
  • Fierbere borcane cu mere rase

E greu să dau cantități exacte pentru această rețetă, pentru că totul depinde de cât de dulci sunt merele pe care le aveți. E de preferat să puneți acum ceva mai puțin zahăr și să mai ajustați gustul atunci când le gătiți.

Dacă le folosiți la o plăcintă, umplutura trebuie să fie mai dulce. Dar dacă de exemplu le folosiți la o prăjitură turnată care deja are și ea zahăr în compoziția blatului, atunci poate vă doriți o umplutură mai acrișoară.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mere rase la borcan pentru iarna

Mere rase la borcan pentru iarnă

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane de 400g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 1.2 kg de mere (cântărite după ce au fost curățate)
  • 120 g zahăr (sau după gust în funcție de cât de acre sunt merele)
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați merele, tăiați-le în patru (ca să încapă în fanta robotului) și îndepărtați caseta cu semințe. Dacă le dați pe răzătoare nu le mai tăiați.
  • Dați merele la robot sau pe răzătoare, adăugați zahărul și scorțișoara și amestecați.
  • Puneți merele rase în borcane, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat.
  • Înfiletați capacele, înfășurați borcanele în ziare și fierbeți-le la bain marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
  • Merele conservate în acest fel se păstrează ca orice conservă, chiar și timp de un an de zile, într-o cămară răcoroasă. Se pot folosi la plăcinte, prăjituri, tarte, etc.

Bine de știut:

* Borcanele și capacele trebuie să fie sterilizate în prealabil. Adică le spălați, le așezați într-o tavă metalică și le băgați în cuptor. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele și capacele să se sterilizeze timp de 20 de minute.
** Eu nu curăț merele de coajă, dar voi puteți proceda cum doriți.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Mere rase la borcan pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure
    Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
610 shares

Comentarii

  1. Ana a zis

    septembrie 17, 2022 at 4:14 pm

    Super!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 17, 2022 at 4:15 pm

      Mă bucur că vă este de folos rețeta!

      Răspunde
      • Antonia Anton a zis

        septembrie 10, 2024 at 4:01 pm

        5 stars
        Bună, eu fac fără zahar, adaug stevia îndulcitor când le folosesc la plăcinte. ❤️

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          septembrie 11, 2024 at 7:25 am

          Bună idee, cred că e mai bine așa. Multumesc frumos!

          Răspunde
  2. Dumitrescu Virginia a zis

    februarie 06, 2022 at 1:20 pm

    Multumesc mult,cred ca va fi bine,e prima data cand vreau sa le pastrez asa ca sa nu se strice fiind cam patate,unele incepsa se strice si am f. multe.Multumesc inca odata

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 06, 2022 at 1:36 pm

      Sigur se vor păstra foarte bine și le puteți folosi mult timp la tot felul de deserturi. Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.