• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Mere rase la borcan pentru iarnă - cu zahăr și scorțișoară

    Publicat la 30 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cum punem mere rase la borcan pentru iarnă? Rețeta de mere rase cu zahăr și scorțișoară la borcan. Mere rase pentru plăcintă și prăjituri.

    Mere rase la borcan pentru iarna

    Ce faci când primești o sacoșă de mere de la țară, care nu-s nici prea-prea, nici foarte foarte? Adică sunt un pic cam acrișoare, nu e o bucurie să le mănânci ca atare, unele mai sunt lovite, altele pătate și tot așa?

    Mere se găsesc tot anul, putem face plăcintă oricând, dar totuși acestea au fost crescute cu drag de cineva drag, sunt 100% naturale, ne-atinse de nici o stropeală chimică.

    Cea mai bună soluție pe care am găsit-o a fost să le dau pe răzătoare să le pun zahăr și scorțișoară și să le conserv la borcan. M-am gândit că-mi vor prinde bine la iarnă, când o fi vreun viscol din ăla de să nu scoți un câine afară, darămite să te duci să cumperi mere! 🙂

    • Mere
    • Mere felii

    Altădată, când am mai fost în situația asta, să am mere și să nu știu ce să fac cu ele, am preferat să le pun în pungi, la congelator. De data asta, ideea a fost să le am gata de folosire oricând, fără să mai aștept câteva ore să se dezghețe.

    Pe lângă plăcinta clasică de mere, iată alte două idei delicioase la care puteți folosi merele rase conservate la borcan: prăjitura cu mere rase și griș, o rețetă super-simplă, dar care are totuși câteva secrete. Unul dintre ele este acela că avem nevoie de mere cât mai zemoase, iar cele conservate la borcan își vor lăsa cu siguranță suficient suc.

    Prăjitura cu mere rase şi griş
    Prăjitura cu mere rase și griș

    Mod de preparare mere rase la borcan pentru iarnă

    Modul de preparare pentru rețeta de mere la borcan, e floare la ureche. Dacă aveți un robot care să vă scape de partea cea mai grea, treaba e ca și rezolvată 🙂

    Bineînțeles că puteți da merele și pe răzătoare, dar dacă aveți o cantitate mai mare, știți și voi că efortul se simte, timpul se lungește, iar merele oxidează repede. Eu nu am un robot sofisticat, ci unul simplu și ieftin, ca acesta (click pe link) dar care face multă treabă în locul meu.

    • Mere rase
    • Mere rase la borcan
    • Fierbere borcane cu mere rase

    E greu să dau cantități exacte pentru această rețetă, pentru că totul depinde de cât de dulci sunt merele pe care le aveți. E de preferat să puneți acum ceva mai puțin zahăr și să mai ajustați gustul atunci când le gătiți.

    Dacă le folosiți la o plăcintă, umplutura trebuie să fie mai dulce. Dar dacă de exemplu le folosiți la o prăjitură turnată care deja are și ea zahăr în compoziția blatului, atunci poate vă doriți o umplutură mai acrișoară.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Mere rase la borcan pentru iarna

    Mere rase la borcan pentru iarnă

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4 borcane de 400g
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • aprox. 1.2 kg de mere (cântărite după ce au fost curățate)
    • 120 g zahăr (sau după gust în funcție de cât de acre sunt merele)
    • 2 lingurițe scorțișoară măcinată (sau după gust)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați merele, tăiați-le în patru (ca să încapă în fanta robotului) și îndepărtați caseta cu semințe. Dacă le dați pe răzătoare nu le mai tăiați.
    • Dați merele la robot sau pe răzătoare, adăugați zahărul și scorțișoara și amestecați.
    • Puneți merele rase în borcane, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat.
    • Înfiletați capacele, înfășurați borcanele în ziare și fierbeți-le la bain marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
    • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
    • Merele conservate în acest fel se păstrează ca orice conservă, chiar și timp de un an de zile, într-o cămară răcoroasă. Se pot folosi la plăcinte, prăjituri, tarte, etc.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    * Borcanele și capacele trebuie să fie sterilizate în prealabil. Adică le spălați, le așezați într-o tavă metalică și le băgați în cuptor. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele și capacele să se sterilizeze timp de 20 de minute.
    ** Eu nu curăț merele de coajă, dar voi puteți proceda cum doriți.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    IMPORTANT:

    Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

    Mere rase la borcan pentru iarna

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Ana

      septembrie 17, 2022 at 4:14 pm

      Super!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        septembrie 17, 2022 at 4:15 pm

        Mă bucur că vă este de folos rețeta!

        Răspunde
    2. Dumitrescu Virginia

      februarie 06, 2022 at 1:20 pm

      Multumesc mult,cred ca va fi bine,e prima data cand vreau sa le pastrez asa ca sa nu se strice fiind cam patate,unele incepsa se strice si am f. multe.Multumesc inca odata

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 06, 2022 at 1:36 pm

        Sigur se vor păstra foarte bine și le puteți folosi mult timp la tot felul de deserturi. Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.