Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Aperitive

2 rețete cu scrumbie afumată cu care să-ți impresionezi prietenii

Publicat la 20 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

92 shares

Rețete cu scrumbie afumată. Rețete rapide cu pește afumat. Ce gustări putem pregăti cu: scrumbie, macrou, hering sau orice pește afumat. Aperitive rapide cu pește.

aperitive rapide cu scrumbie afumată

Astăzi o să vă arăt două rețete rapide cu pește afumat care pe mine mă scot absolut delicios și elegant din orice situație de musafiri, fie ei anunțați sau inopinați. Toți oaspeții mei s-au declarat încântați de gustările mele pregătite "în doi timpi și trei mișcări" din doar câteva ingrediente.

Tot secretul e să ai la îndemână niște pește afumat, ceea ce nu e chiar dificil de găsit și în plus are termen de garanție suficient de mare cât să nu ne facem griji că l-am uitat prea mult pe raftul din frigider.

Tare m-am bucurat când am găsit scrumbie afumată la Selgros ! Era exact ceea ce căutam, pentru că urma să am musafiri de departe și vroiam să îi impresionez cu un aperitiv unic și deosebit, ceva ce nu vor avea ocazia să guste nicăieri în altă parte.

scrumbie afumată
scrumbie afumată

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic. Nu poate fi crescută în acvacultură și poate fi capturată doar primăvara, atunci când urcă din Marea Neagră în sus, pe Dunăre pentru reproducere. Este, așadar, un pește care nu se găsește în altă parte decât la noi, în România.

Noi, gălățenii, avem o relație specială cu acest pește, iar primăvara, în duminica Floriilor, la noi, se mănâncă în mod tradițional scrumbie la grătar. Vezi rețeta acestei delicatese cu un click pe fotografia de mai jos. Bineînțeles că la fel de mult ne place și scrumbia marinată sau cea afumată.

Scrumbie de Dunăre la grătar

Scrumbia de Dunăre afumată este un produs regional, pregătit după o rețetă veche de 100 de ani din Delta Dunării și unul dintre puținele produse cu indicație geografică protejată (IGP) din țara noastră, fiind recunoscut și protejat în Uniunea Europeană.

Metoda de afumare este la rece, se folosește un rumeguș din lemn de esență tare și nu se folosesc aditivi, coloranți sau conservanți. Culoarea scrumbiei afumate este în mod natural aurie, metalizată. Carnea este suculentă, extraordinar de gustoasă, ușor sărată și cu o aromă minunată de fum.

scrumbie afumată

Dacă aveți musafiri din afara țării și vreți să organizați o masă cu preparate tradiționale, unice, vă recomand să includeți scrumbia afumată în meniu și să le spuneți povestea ei și ce anume o face atât de specială. Vă asigur că vor fi impresionați 😉

Bun, și acum că v-am convins să alegeți scrumbia, să vă dau și cele două rețete rapide, nu-i așa?

1. Sandvișuri cu unt, scrumbie afumată și ceapă roșie

Prima dintre rețete, cea de sandvișuri cu unt și scrumbie afumată, chiar e atât de simplă și de rapidă încât nici nu trebuie pregătită dinainte, o puteți face atunci, pe loc.

Vă trebuie o pâine bună, de preferat pâine de casă. Rumeniți puțin feliile de pâine la prăjitor și le ungeți cu un unt bun, cu 82% grăsime. Așezați pe fiecare felie bucăți suculente de scrumbie afumată, felii de ceapă roșie și frunze de pătrunjel.

În maxim 10 minute aveți gata cea mai savuroasă gustare cu care garantat vă veți impresiona oaspeții.

sandvișuri cu unt și scrumbie afumată

2. Tartine cu pastă de scrumbie afumată și gogoșari în oțet

O rețetă la fel de simplă ca prima, dar care vă răpește în plus încă vreo 10 minute. Are însă un aspect mai elegant, așa că dacă aveți musafiri mai pretențioși poate veți dori să optați pentru aceste tartine cu pastă de scrumbie.

aperitive rapide cu scrumbie afumată

Curățați scrumbia de oase, operațiune care se va dovedi mai ușoară decât pare la prima vedere. Oasele mari se îndepărtează ușor, iar cele fine, chiar dacă mai rămân, sunt moi și se vor pasa fără probleme, nu le va simți nimeni.

Pasați carnea la blender sau chopper, apoi o amestecați cu o cremă fină de brânză (gen Philadelphia, Almette, etc). Puteți adăuga și un vârf de linguriță de mușatar iute dacă doriți o pastă mai picantă sau un gălbenuș de ou fiert dacă doriți o pastă mai consistentă și mai cremoasă.

Puneți pasta obținută într-un poș cu dui stelat și decorați cu ea câțiva biscuiți sărați. Adăugați pentru gust, dar și pentru decor bucățele de gogoșari în oțet, capere sau rondele de măsline fără sâmburi.

Eu am mai decorat tartinele cu germeni de ridiche roșie, care arată minunat și au un gust ușor picant. Îi găsiți tot la Selgros, costă puțin și sunt de mare efect la astfel de preparate. Dacă nu îi aveți la îndemână, la fel de bine merg și frunzulițe proaspete de mărar sau pătrunjel.

aperitive rapide cu scrumbie afumată

Nu-i așa că sunt simple și frumoase rețetele mele cu scrumbie afumată? Spor la impresionat musafiri, vă doresc! 😉

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
92 shares

Comentarii

  1. augustin a zis

    aprilie 21, 2022 at 10:41 pm

    Scrumbia de Dunare urca pe fluviu din Marea Neagra pentru reproducere.
    Daca nu sunt conditii prielnice (nivelul Dunarii scazut, apa cu turbiditate mare din cauza ploilor) scrumbia poate sa nu urce pe Dunare si sa se indrepte spre zone din Ucraina.
    Este un peste specific riveranilor Marii Negre si nu Romaniei.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 22, 2022 at 9:35 am

      Probabil că este corect ce spuneți dumneavoastră. Din fericire, de vreo 40-45 de ani, cât reușesc eu să îmi aduc aminte, a ajuns mereu până la noi la Galați 🙂

      Răspunde
    • augustin a zis

      aprilie 22, 2022 at 10:50 pm

      Am dorit sa va trimit o informare scurta despre scrumbie.
      Am incercat pe adresa de mail bucatearomate [at] gmail.com dar imi spune ca este invalida.
      Daca va intereseaza si daca nu va rapeste prea mult timp astept o adresa valida.

      Răspunde
      • augustin a zis

        aprilie 22, 2022 at 10:54 pm

        In rest, retetele sunt O.K.!
        Nu ati primit critici din partea mea.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          aprilie 23, 2022 at 8:07 am

          Mulțumesc frumos!

          Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        aprilie 23, 2022 at 8:09 am

        Adresa este așa: bucatearomate@gmail.com
        Mulțumesc!

        Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x