Rețete cu pește simple și rapide cu pește. Ce putem găti bun și rapid cu pește sau fructe de mare? Aperitive sau feluri de bază cu pește.
În mod tradițional, la români, în noaptea de revelion se mănâncă pește. că e la aperitiv sau la felul principal, nu contează, e musai să fie pește pe masă, altfel e mare bai! Nu știu exact explicația, cred că e ceva legat de faptul că anul viitor vei luneca printre necazuri precum peștele prin apă 🙂
10 rețete rapide cu pește și fructe de mare
Cum eu sunt mare amatoare de pește și fructe de mare, m-am gândit să vă propun 10 rețete pe care să le puteți face simplu și rapid pentru noaptea dintre ani.
Le-am ales în așa fel încât să vă țină în bucătărie cât mai puțin, dar efectul de gust, miros și culoare pe masa de sărbătoare să fie maxim. Click pe titluri sau pe fotografii pentru a ajunge la rețete.
Frigărui de somon cu legume colorate
O rețetă perfectă pentru noaptea dintre ani. Este suficient de simplă cât să nu ne țină prea mult în bucătărie, suficient de sofisticată cât să fie un preparat de sărbătoare și suficient de colorată cât să se asorteze cu veselia generală din noaptea de revelion. Și peste toate astea, mai este și extraordinar de gustoasă.
Frigărui de creveți stropiți cu sos de unt și usturoi
Și dacă tot veni vorba despre frigărui, poate vă plac mai mult cele de creveți. Merg foarte bine lângă o salată verde, simplă, sau lângă o garnitură de orez cu puţin turmeric, sau chiar cu câţiva cartofi natur, stropiţi şi ei cu puţin unt.
Tartine cu unt și scrumbie afumată
Rețeta de tartine cu unt și scrumbie afumată, chiar e atât de simplă și de rapidă încât nici nu trebuie pregătită dinainte, o puteți face atunci, pe loc. În maxim 10 minute aveți gata cea mai savuroasă gustare cu care garantat vă veți impresiona oaspeții.
Tartine cu pastă de pește
Pe vremea copilăriei mele, aceste tartine cu pastă de peşte erau o rețetă de facut la mari sărbători, ca de exemplu la aniversari sau de revelion.
Pasta de pește pentru tartine se poate face foarte ușor cu pește din conservă, fie el ton, sardine, macrou sau hering.
Șalău cu maioneză
Rețeta asta o știu, cred, toate gospodinele din zona Galaţiului, căci șalăul cu maioneză era nelipsit de la mesele festive.
Nu-ți trebuie pentru rețeta asta decât un file de șalău, care se găseşte la orice pescărie și maioneză, desigur, făcută în casă. Deliciu garantat!
Păstrăv cu portocale
O rețetă și cu pește, dar și cu arome de iarnă. Portocalele merg la fel de bine cu peștele ca și lămâile. Ba chiar mai bine! O garnitură simplă de fasole verde va întregi tabloul colorat și aromat.
Bulz de pește
Și dacă în noaptea dintre ani aprindeți vreun foc în curte, atunci vă recomand să încercați neapărat această rețetă de bulz de pește. Va fi o surpriză foarte gustoasă pentru toți mesenii.
Creveți trași în unt cu usturoi și pătrunjel
Amatorii de fructe de mare nu au de așteptat decât vreo 15 minute până când acești creveți trași în unt să fie gata.
Biban de mare la cuptor cu salată de rucola și sos de lămâie
Bibanul de mare e unul dintre cei mai gustoși pești. În plus, are oase puține și mari, chiar și cei neobișnuiți cu peștele se vor descurca perfect. Așezați-l pe un pat de salată, stropiți-l cu sos de lămâie și răsfățul e gata!
Gustare cu somon afumat și ouă de prepeliță
O gustare, dar ce gustare! Pâine unsă cu unt, fâșii de somon afumat și ouă de prepeliță poșate. Simplu și sofisticat în același timp. Și nemaipomenit de gustos!
Lasă un comentariu