Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Paste cu creveți și sos pesto - rețetă simplă și rapidă

Publicat la 22 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

458 shares
Mergi la rețetă

O rețetă simplă și foarte rapidă de paste cu creveți și sos pesto. Paste delicioase și sățioase cu creveți congelați și sos de busuioc.

Recunosc toate calitățile pastelor: sunt rapide, sunt foarte versatile, țin de foame mult și bine, sunt ieftine, etc, etc. Cu toate astea, nu știu de ce, dar o porție de paste nu e mereu mâncarea mea preferată....decât dacă nu cumva sunt și câțiva creveți implicați în farfurie 🙂 De fapt aș mânca creveți în fiecare zi, gătiți în orice fel.

Paste cu pesto și creveți

Rețeta asta de tagliatelle cu creveți și sos pesto, e chiar una dintre cele mai ușoare și rapide, iar rezultatul e fabulos. Dacă sunteți amatori de paste, de creveți sau de amândouă, nu trebuie să o ratați! Are șanse foarte mari să devină rețeta voastră preferată și să păstrați în congelator o pungă cu creveți special pentru ea 😉

Sosul pesto , probabil îl cunoașteți foarte bine, pentru că se găsește în orice magazin. Este un sos gros, concentrat, făcut din ierburi aromatice gen: busuioc, pătrunjel, leuștean, leurdă, etc. Pesto mai conține muguri de pin care se pot înlocui cu nuci, migdale sau nuci caju și neapărat o doză generoasă de parmezan. Toate acestea vor fi amestecate cu ulei de măsline.

Aici găsiți o rețetă de pesto de leurdă în varianta de post.

Iar mai jos vă las o rețetă video ca să vedeți cât de ușor este modul de preparare pentru un pesto de pătrunjel. Cel de busuioc se face exact la fel. Varianta scrisă a rețetei de pesto de pătrunjel este aici.

Creveții, cu aroma lor inconfundabilă, fac echipă bună cu sosul pesto. Pastele cu pesto și creveți sunt tare gustoase și sățioase și sunt excelente pentru un prânz rapid sau la cină.

Paste cu creveti si sos pesto

Pe Bucate Aromate mai găsiți o rețetă de spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi (click pe link) care a plăcut foarte mult cititorilor. Foarte gustoasă și ușor de făcut este și rețeta de paste cu creveți congelați și roșii cherry. De încercat neapărat și aceasta!

Mod de preparare paste cu creveți și sos pesto

  • Creveti
  • Paste cu creveti

Eu cred că deja ați intuit modul de preparare: în timp ce fierb pastele, ne ocupăm de creveții pe care îi rumenim în puțin unt cu usturoi.

Apoi nu ne rămâne decât să amestecăm pastele cu sosul pesto și cu creveții, să scoatem vinul alb din frigider și masa e gata! 🙂

Tigaie - tagliatelle cu creveti

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Paste cu creveti si sos pesto

Paste cu creveți și sos pesto

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g paste la alegere (eu am folosit tagliatelle)
  • 250 g creveți decorticați, proaspeți sau congelați
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 50 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb, sec
  • 4 linguri de sos pesto (mai mult sau mai puțin, după gust)
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
  • Fierbeți pastele în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi turnați vinul alb, sare și piper după gust. Lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
  • Între timp au fiert pastele. Le scurgeţi de apă şi le puneţi în tigaie peste creveţi, adăugați sosul pesto și amestecați. Serviți imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Paste cu creveti si sos pesto

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
458 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x