O rețetă simplă și foarte rapidă de paste cu creveți și sos pesto. Paste delicioase și sățioase cu creveți congelați și sos de busuioc.
Recunosc toate calitățile pastelor: sunt rapide, sunt foarte versatile, țin de foame mult și bine, sunt ieftine, etc, etc. Cu toate astea, nu știu de ce, dar o porție de paste nu e mereu mâncarea mea preferată....decât dacă nu cumva sunt și câțiva creveți implicați în farfurie 🙂 De fapt aș mânca creveți în fiecare zi, gătiți în orice fel.
Rețeta asta de tagliatelle cu creveți și sos pesto, e chiar una dintre cele mai ușoare și rapide, iar rezultatul e fabulos. Dacă sunteți amatori de paste, de creveți sau de amândouă, nu trebuie să o ratați! Are șanse foarte mari să devină rețeta voastră preferată și să păstrați în congelator o pungă cu creveți special pentru ea 😉
Sosul pesto, probabil îl cunoașteți foarte bine, pentru că se găsește în orice magazin. Este un sos gros, concentrat, făcut din ierburi aromatice gen: busuioc, pătrunjel, leuștean, leurdă, etc. Pesto mai conține muguri de pin care se pot înlocui cu nuci, migdale sau nuci caju și neapărat o doză generoasă de parmezan. Toate acestea vor fi amestecate cu ulei de măsline.
Aici găsiți o rețetă de pesto de leurdă în varianta de post.
Iar mai jos vă las o rețetă video ca să vedeți cât de ușor este modul de preparare pentru un pesto de pătrunjel. Cel de busuioc se face exact la fel. Varianta scrisă a rețetei de pesto de pătrunjel este aici.
Creveții, cu aroma lor inconfundabilă, fac echipă bună cu sosul pesto. Pastele cu pesto și creveți sunt tare gustoase și sățioase și sunt excelente pentru un prânz rapid sau la cină.
Pe Bucate Aromate mai găsiți o rețetă de spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi (click pe link) care a plăcut foarte mult cititorilor. Foarte gustoasă și ușor de făcut este și rețeta de paste cu creveți congelați și roșii cherry. De încercat neapărat și aceasta!
Mod de preparare paste cu creveți și sos pesto
Eu cred că deja ați intuit modul de preparare: în timp ce fierb pastele, ne ocupăm de creveții pe care îi rumenim în puțin unt cu usturoi.
Apoi nu ne rămâne decât să amestecăm pastele cu sosul pesto și cu creveții, să scoatem vinul alb din frigider și masa e gata! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g paste la alegere (eu am folosit tagliatelle)
- 250 g creveți decorticați, proaspeți sau congelați
- 50 g unt cu 82% grăsime
- 50 ml ulei
- 4 căței de usturoi
- 100 ml vin alb, sec
- 4 linguri de sos pesto (mai mult sau mai puțin, după gust)
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
- Fierbeți pastele în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
- Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi turnați vinul alb, sare și piper după gust. Lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
- Între timp au fiert pastele. Le scurgeţi de apă şi le puneţi în tigaie peste creveţi, adăugați sosul pesto și amestecați. Serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu