• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Paste cu creveți congelați și roșii cherry

    Publicat la 18 februarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Paste cu creveți congelați și roșii cherry, o rețetă simplă, rapidă și la îndemâna oricui. O mâncare gustoasă și sățioasă pentru prânz sau cină.

    Paste cu creveti congelati si rosii cherry

    Ce ne salvează pe noi mereu când ne părăsește inspirația și nu mai știm ce să gătim? Exact! Pastele! 🙂 Dacă mai obișnuim să ținem și o pungă cu creveți congelați ascunsă prin congelator, e și mai bine, suntem salvați!

    Ambele, atât pastele cât și creveții se gătesc ușor și rapid, iar împreună fac o combinați extraordinar de gustoasă. Nu am dat niciodată greș când am servit o porție de paste cu creveți celor din familie sau musafirilor. E o mâncare de nerefuzat!

    Mod de preparare

    Rețeta de azi e la fel de simplă și de gustoasă ca și cea de spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi (click aici). Se face rapid, e sățioasă și perfectă pentru a-i aduna pe cei dragi în jurul mesei la prânz sau la cină.

    Dacă vă plac creveții atât de mult pe cât îmi plac mie, vă mai recomand rețeta de pilaf de creveți cu șofran și vin alb (click aici), e absolut minunată! Orezul este cremos și plin de arome, o să vă placă! Și cred eu că la fel de mult o să vă placă și supa cremă de creveți, numai să o încercați, și-apoi mai stăm de vorbă! 😉

    Paste cu creveți la tigaie

    Mod de preparare paste cu creveți congelați și roșii cherry

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Paste cu creveti congelati si rosii cherry

    Paste cu creveți congelați și roșii cherry

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 200 g paste (eu am folosit penne)
    • 400 g creveți congelați (sau proaspeți)
    • 10-12 roșii cherry
    • 50 ml ulei de măsline
    • 50 g unt
    • 3 căței de usturoi
    • 2 lingurițe rase de busuioc uscat
    • sare și piper după gust
    • pătrunjel proaspăt pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe și să le îndepărtați codițele. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
    • Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
    • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
    • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi roșiile cherry tăiate jumătăți și busuiocul uscat.  
    • Și creveții și roșiile vor lăsa ceva lichid în tigaie. Dacă credeți că e necesar mai mult lichid, puteți adăuga câteva linguri din apa în care fierb pastele. Conține amidon și va ajuta la consistența sosului.
    • Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
    • Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu roșii cherry.
    • Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Paste cu creveti

    Din aceeași categorie

    • reteta ton la airfryer
      File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
    • tentacule de calamar cu unt si usturoi
      Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Mihai Costas

      octombrie 08, 2023 at 3:00 pm

      5 stars
      Super reteta

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        octombrie 08, 2023 at 6:23 pm

        Mulțumesc! Mă bucur foarte mult că v-a plăcut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.