Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Ciorbe

Ciorbă de pui a la grec - fină și extraordinar de gustoasă

Publicat la 13 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

879 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de ciorbă de pui a la grec, dreasă cu smântână și gălbenuș de ou. O ciorbă fină, catifelată și extraordinar de gustoasă.

Ciorba de pui a la grec

Nu știu de unde vine denumirea acestei ciorbe, dacă grecii într-adevăr o gătesc în acest fel sau nu. Oricum, dacă și Wikipedia ne spune că pentru români o ciorba acrită cu lămâie este "a la grec", atunci înseamnă că așa este 🙂

La noi în familie gusturile sunt împărțite: doar eu și copilul ne dăm în vânt după ciorbe drese cu smântână. Restul familiei preferă ciorbele acre, cu roșii, fără adaos de lactate.

Că veni vorba, dacă sunteți amatori de ciorbă de burtă , rețeta mea e absolut grozavă. De când am publicat-o tot primesc mesaje frumoase de la cititorii care au încercat-o 🙂 Dacă vă face cu ochiul, găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.

Ciorba de burta

Ciorba de pui a la grec, seamănă cumva, la textură, cu ciorba de burtă. E fină, catifelată, cremoasă, iar sucul de lămâie îi dă o aromă minunată. Este singura ciorbă căreia îi adaug la final și un pic de mărar, pe lângă pătrunjel. Merge de minune!

Ciorba de pui a la grec

Mod de preparare ciorbă de pui a la grec

Am avut un pui de țară. Nu prea știam la ce să mă aștept, dacă fierbe repede sau nu, așa că l-am tranșat și l-am pus la fiert în multicooker, la programul de supe ca să stau fără grijă. O grijă tot am avut: am ridicat la un moment dat capacul să adun spuma care să formase, dar atât.

pui fiert la multicooker
ingrediente ciorba a la grec

După ce a fiert carnea, am scos-o din supă. Pulpele le-am păstrat pentru o friptură cu cartofi la cuptor. Restul de carne am dat-o jos de pe oase și am îndepărtat pielițele, am tăiat-o cuburi și a ajuns înapoi în oală la un loc cu legumele.

Ciorba de pui dreasa cu ou si smantana
Ciorba dreasa cu smantana, ou și verdeata

La final am bătut 3 gălbenușuri, cu suc de lămâie și smântână pentru gătit, le-am crescut temperatura adăugând câte un polonic de supă fierbinte și le-am turnat în oală.

Vă las mai jos cantitățile folosite de mine și pașii de preparare. Sper să vă placă ciorba mea a la grec 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciorba de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

Cauți o rețetă de ciorbă cu adevărat gustoasă? Încearcă această rețetă tradițională de ciorbă de pui a la grec, fină și delicioasă!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • aprox. 1 kg carne de pui cu os (eu am pus un pui întreg)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 felie de țelină
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 70 g orez
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 3 gălbenușuri
  • sucul de la o lămâie (sau mai mult, după gust)
  • mărar și pătrunjel pentru servit
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puiul, mai ales dacă este de țară, trebuie curățat bine, eventual pârlit puțin cu o torță de bucătărie, apoi tranșat.
  • Puneți carnea la fiert cu o linguriță de sare și îndepărtați spuma care se formează.
  • După ce carnea este bine fiartă, o scoateți deoparte, îndepărtați oasele și pielea și tăiați cuburi carnea care se va întoarce în ciorbă. Eu am oprit pulpele pentru o friptură, restul am de carne am folosit-o la ciorbă.
  • Puneți legumele la fiert în supa de carne. Dacă mai e nevoie, puteți să mai completați cu puțină apă fierbinte.
  • Când legumele sunt fierte, adăugați în oală orezul spălat și carnea tăiată cuburi.
  • Când orezul este fiert al dente, stingeți focul și vă ocupați de amestecul de ouă și smântână.
  • Într-un castron încăpător, bateți cele 3 gălbenușuri împreună cu sucul de lămâie, apoi adăugați smântâna și omogenizați compoziția.
  • Puneți un polonic de supă fierbinte în castron, peste smântână și gălbenușuri și amestecați. Supa fierbinte va găti gălbenușurile, deci acestea în nici un caz nu rămân crude.
  • Mai puneți încă un polonic și amestecați din nou și tot așa, până când supa din castron ajunge să fie aproape la fel de fierbinte ca și cea din oală.
  • Turnați amestecul din castron în oala cu supă (oala are deja focul stins de vreo 5-10 minute, da?) și omogenizați.
  • Potriviți gustul de sare și piper și presărați mărar și pătrunjel proaspăt tocat. Acum ciorba este gata de servit.

Bine de știut:

Atenție, ciorba a la grec este foarte perisabilă. Este de preferat să faceți atât cât mâncați o dată împreună cu familia. 
Valori nutriționale
Ciorbă de pui a la grec
Valori per porție
Calorii
371
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
24
g
37
%
Colesterol
 
192
mg
64
%
Carbohidrați
 
20
g
7
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
19
g
38
%
Vitamina A
 
4267
IU
85
%
Calciu
 
64
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciorba de pui a la grec

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
  • bors de sfecla rosie cu cartofi
    Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
879 shares

Comentarii

  1. Mihaela Newton a zis

    ianuarie 16, 2020 at 8:30 pm

    Intr-adevar fina si foarte satioasa pe deasupra. Noi am fript o bibilica (echivalentul puiului de curte in supermarketurile din Scotia) din care am mancat ceva carne, apoi am dezosat ce a mai ramas si am fiert oasele + pielea; in felul acesta nu mai trebuie spumuita supa, desi nu asta a fost planul, ci asa s-a nimerit. Oricum, excelenta reteta si iti multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 16, 2020 at 8:47 pm

      Vai, bibilică....am mâncat o singură dată când eram mică, la țară.
      Cred că a fost grozavă și ciorba de bibilică scoțiană 🙂 Mă bucur că v-a plăcut. Să vă fie de bine!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x