Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Curry de năut cu unt de arahide și lapte de cocos

Publicat la 14 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

207 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de curry de năut cu unt de arahide și lapte de cocos, o mâncare vegană/de post absolut delicioasă și plină de arome.

Trebuie să mărturisesc că e prima mea încercare de a face curry , acest tip de mâncare asiatică despre care tot auzeam sau citeam, dar pe care, nu știu cum se face, nu avusesem ocazia să o gust nici măcar la vreun restaurant.

După ce am citit mai multe rețete și m-am lămurit că nu există o singură rețetă de curry bătută în cuie, ci că are o mulțime de variații, m-am decis să îmi fac propria mea variantă, intuind cumva cum se vor combina - ca gust - ingredientele pe care le aveam la îndemână.

Curry de naut

Prima mișcare a fost să cumpăr pudră de curry, căci nu o aveam în casă. Spre surprinderea mea și aici există mai multe variante. Citind etichetele, condimentele conținute în fiecare flacon erau cam aceleași, doar proporțiile acestora variază. Am ales pur și simplu la întâmplare un curry thai de la Fuchs (click aici) și am avut noroc să nu fie deloc iute și să îmi placă aroma lui. Nu știu cum sunt celelalte, dar sunt foarte decisă să aflu.

Ce să vă spun! Am fost extrem de încântată de rezultat! Cred că aș putea mânca curry în fiecare zi, atât de bun mi se pare. Fiecare înghițitură e o explozie de arome.

Deși experiența mea cu untul de arahide și laptele de cocos se îndreaptă mai mult spre deserturi, iată că reunite într-o rețetă sărată și însoțite de condimentele potrivite, sunt o combinatie nemaipomenit de gustoasă.

Curry de naut

Mod de preparare curry de năut

Rețeta este la fel de simplă ca o rețetă de tocăniță de-a noastră și totul se întâmplă într-o singură tigaie, nu murdărim prea multe vase la rețeta asta.

Am călit ceapa și usturoiul în ulei încins, apoi am adăugat untul de arahide. Am testat pudra de curry adăugând puțin câte puțin de teamă să nu fie prea intense aromele pentru gusturile noastre. Nu au fost, așa că am mers până la 3 linguri. Dacă și voi sunteți începători în folosirea acestor arome, vă sfătuiesc să procedați în același mod 🙂

  • Unt de arahide
  • Pudra de curry

Am adăugat apoi pe rând crema de cocos, sucul de roșii și la final năutul fiert din conservă. Am potrivit gustul de sare și piper și am lăsat tigaia la foc mic să dea câteva clocote ca să se împrietenească bine aromele între ele. La final am pus o mână zdravănă de pătrunjel.

Untul de arahide pe care l-am folosit a fost cel cremos de la Sanovita (click aici) iar laptele de cocos a fost de fapt acestă cremă de cocos, tot de la Sanovita (click aici).

  • Lapte de cocos
  • Sos de rosii
  • Preparare curry de naut

Între timp am fiert și un săculeț cu orez sălbatic, din cel care se găsește la cutii de carton cu orez prefiert. Am așezat pe farfurie mai întâi orezul, apoi curry și asta a fost tot. În jumătate de oră masa a fost gata și a fost absolut delicioasă!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Curry de naut

Curry de năut

Curry de năut cu unt de arahide și lapte de cocos, o mâncare vegană sau de post, absolut delicioasă. fiecare înghițitură e o explozie de arome!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 ceapă uscată
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură cu vârf unt de arahide
  • 1 conservă de cocos (400 ml)
  • 150 ml suc de roșii
  • 1 conservă de năut (400 g)
  • 2-3 linguri curry
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le pe amândouă în ulei încins câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Adăugați untul de arahide, lăsați-l să se înmoaie și să devină lichid, apoi puneți pudra de curry puțin câte puțin și gustați să vedeți cât de intensă vă place să fie aroma lui.
  • Turnați crema de cocos, sucul de roșii și năutul, potriviți gustul de sare și piper, apoi lăsați mâncarea să dea câteva clocote la foc mic, ca să se împrietenească bine toate aromele.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți simplu, sau cu o garnitură de orez.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Curry de naut

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
207 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.