• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Tocăniță de ciuperci cu sos de roșii - rețetă de post simplă și rapidă

    Publicat la 25 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta de tocăniță de ciuperci cu sos de roșii, o mâncare de post simplă și rapidă. Merge de minune cu mămăliguță sau cu pâine proaspătă.

    Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

    Încă suntem în perioada de post și avem nevoie de cât mai multe idei simple și rapide pentru meniul zilnic. Am făcut de curând această tocăniță de ciuperci și pentru că nouă ne-a plăcut mult, mi-am zis să o pun pe blog și pentru voi.

    >>> Aici găsiți mai multe rețete de post <<<

    Mie nu îmi plac ciupercile din conservă, mi se pare că își pierd toată savoarea, așa că foarte rar le folosesc. Plus de asta, găsim ciuperci proaspete tot timpul, fierb foarte repede, așa că nu am deloc motive să cumpăr conserve cu ciuperci sau ciuperci congelate.

    Așadar, tocănița mea are ciuperci Champignon proaspete, dar și alte câteva legume. I-am pus și suc de roșii, e dulce-acrișoară, foarte gustoasă și merge foarte bine atât cu mămăliguță caldă cât și cu o pâine proaspătă cu care să întingi în sosul ăla grozav din farfurie.

    Mod de preparare tocăniță de ciuperci cu sos de roșii

    Veți observa în fotografii că am folosit din nou multicookerul Heinner (vezi aici modelul) dar nu trebuie să vă împiedicați de asta, tocănița de ciuperci se face foarte bine și foarte repede în orice cratiță și pe orice aragaz.

    Pe lângă faptul că îmi ușurează mult viața și că mâncarea gătită la el iese foarte gustoasă, eu mai folosesc multicookerul și din alt motiv: l-am instalat în balconul închis din fața bucătăriei. În felul acesta nu mai fac abur sau miros de mâncare în bucătărie și nu mai trebuie să țin geamul deschis în timp ce gătesc și să se facă frig în casă 😉

    V-aș mai spune ceva referitor la ciupercile proaspete. Orice bucătar serios v-ar spune că ciupercile nu se spală, pentru că absorb apă, ci doar se curăță foarte bine cu o perie sau cu un burete special păstrat pentru acest scop.

    Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

    Eu una, însă, nu pot pur și simplu să pun ciupercile nespălate în mâncare. Mă tot gândesc că nu știu unde și cum au crescut, cum au fost recoltate și unde au stat depozitate până să le cumpăr eu. Așa că asta e, n-o fi corect, dat eu spăl ciupercile cu simț de răspundere, le curăț partea de codiță care a stat în pământ și abia apoi le folosesc la gătit.

    Tare aș fi curioasă voi cum procedați cu ciupercile? Le periați sau le spălați temeinic? 🙂

    Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

    Tocăniță de ciuperci cu sos de roșii

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g ciuperci Champignon
    • 1 ceapă
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras
    • 3-4 căței de usturoi
    • 50 ml ulei
    • 150 ml suc de roșii
    • sare și piper după gust
    • cimbru, frunze de dafin
    • pătrunjel proaspăt pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați mărunt legumele (mai puțin ciupercile) și puneți-le la călit în ulei.
    • Spălați ciupercile și tăiați-le cuburi mai măricele.
    • Când legumele s-au înmuiat, puneți și ciupercile tăiate peste ele și adăugați cimbru, dafin,sare și piper după gust.
    • Lăsați ciupercile să se gătească amestecând din când în când. În mod normal ciupercile își vor lăsa suficientă apă încât să nu mai fie nevoie să adăugați și voi suplimentar. Totuși, dacă credeți că e nevoie, puteți pune o ceșcuță mică de apă.
    • Ciupercile se gătesc repede, cam în 15 minute puteți turna și sucul de roșii. Lăsați tocănița să mai dea câteva clocote, cam 10 minute, apoi puteți stinge focul.
    • Presărați tocănița de ciuperci cu pătrunjel proaspăt și serviți-o imediat, cu mămăliguță sau cu pâine, după dorință.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tocanita de ciuperci cu sos de rosii_

    Din aceeași categorie

    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.