Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi

Publicat la 29 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

627 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă savuroasă de friptură de curcan la cuptor. Pulpă de curcan marinată în iaurt, servită alături de cartofi moi și aromați.

Astăzi am pentru voi cea mai fragedă și cea mai aromată friptură de curcan din câte am făcut eu vreodată.

Ideea de a marina pulpa de curcan în iaurt mi-a venit de la friptura de miel marinată în kefir (rețeta aici) care, de când am descoperit-o, este preferata noastră pentru masa de Paște.

Curcan la cuptor marinat în iaurt

Rețeta de astăzi este foarte ușor de făcut, trebuie doar să luați în calcul că pulpa de curcan are nevoie să stea la marinat în iaurtul condimentat, cel puțin 8 ore. Cel mai bine e să o pregătiți de seara pentru a doua zi.

Eu pregătesc marinada, pun carnea într-o pungă cu zip (ca acestea) și torn iaurtul aromat peste carne. O masez puțin să fiu sigură că marinada a ajuns peste tot și bag o la frigider peste noapte.

Dacă aveți un aparat de vidat, puteți scurta acest timp la doar 2 ore. Eu am un astfel de aparat de la Gorenje, care îmi este foarte util mai ales atunci când îi trimit pachete copilului și trebuie totul bine ambalat ca să nu curgă, să nu miroasă, etc. Îl mai folosesc și pentru situațiile când vreau să congelez ceva care miroase, de exemplu cârnații pe care îi fac de Crăciun în cantitate mai mare.

Acest aparat îl folosesc și dacă vreau să marinez o carne și nu am timp sau am uitat 🙂 să o pun la marinat peste noapte. Datorită faptului că aparatul extrage aerul din pungă, porii cărnii se deschid și permit marinadei să pătrundă mai ușor în fibrele de carne. Așadar, în loc de 8 ore, carnea este perfect marinată într-un timp mult mai scurt.

Carne marinată sub vid
Carne marinată sub vid

M-am gândit că poate nu toată lumea are un astfel de aparat acasă, așa că în rețeta video pe care o veți găsi la finalul postării am prezentat varianta pe care oricine o poate pune în practică, cea cu punga zip.

Curcan la cuptor marinat în iaurt

Altfel avem o rețetă tare comodă pentru că practic carnea se gătește odată cu cartofii, într-o singură tavă, deci avem foarte puțină treabă cu friptura asta 🙂

Să nu vă faceți griji că vor sta cartofii prea mult în cuptor. Se vor pătrunde și ei de aromele din marinada turnată în tavă, vor fi moi și cremoși, iar la final, când mărim temperatura cuptorului ca să rumenim carnea, se vor rumeni și ei minunat.

Pulpa de curcan in tava cu cartofi

Vă las mai jos și alte rețete cu carne de curcan pe care le veți găsi pe blog și poate veți dori să le încercați:

  • pulpă de curcan la tavă cu cartofi și rozmarin
  • friptură de curcan cu sos de roșii
  • chifteluțe dietetice de curcan (făcute la cuptor)
  • șnițele din piept de curcan

Mod de preparare curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Curcan la cuptor marinat în iaurt

Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi

5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
marinare: 8 hours hours
Timp total: 11 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă de copt
pungi zip
pungi zip
folie aluminiu
folie de aluminiu

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 pulpă de curcan de aprox. 1 kg

pentru marinat

  • 500 ml iaurt gras (3%)
  • 30 ml ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 lingurițe rase de paprika dulce
  • 2 lingurițe rase de cimbru uscat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper

garnitura

  • 5-6 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust

în plus

  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

marinarea cărnii

  • Într-un vas încăpător, puneți toate ingredientele din lista pentru marinat și amestecați să se omogenizeze.
  • Puneți carnea într-o pungă, turnați și marinada peste carne și masați puțin ca să fiți siguri că a ajuns peste tot. Sigilați punga și lăsați-o la frigider cel puțin 8 ore.
  • Înainte de gătire, carnea trebuie să stea 1 oră la temperatura camerei.

cum gătim friptura

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin ulei o tavă potrivită ca mărime
  • Puneți pulpa de curcan în tavă împreună cu marinada de iaurt din pungă.
  • Puneți în tavă și cartofii tăiați cuburi și condimentați. Presărați cu usturoi tocat. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați friptura la cuptor pentru 2 ore.
  • După cele 2 ore, îndepărtați folia și mai lăsați friptura încă o oră la cuptor.
  • În ultimele 15 minute, măriți temperatura cuptorului la 210 grade pentru ca pulpa de curcan și cartofii să se rumenească frumos.

servire

  • Serviți pulpa de curcan presărată cu pătrunjel proaspăt tocat, alături de cartofii moi și aromați și de o salată bogată.
  • Scurgeți sosul din tavă într-o sosieră și serviți friptura de curcan alături de acesta.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pulpa de curcan cu cartofi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
627 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x