• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Pide turcești cu brânză. Pizza turcească.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 aug. 2025 · Publicată: 24 nov. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
1682 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.

Cu siguranță ați văzut deseori aceste felii de "pizza turcească" în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-urile care se organizează mai nou prin orașe.

Iar dacă ați fost vreodată în vacanță în Turcia, atunci le știți prea bine, căci ați avut ocazia să le gustați chiar la ele acasă.

Pide turcești cu brânză

Plăcintele turcești, cu forma lor de bărcuță, frumos rumenite și pline de umplutură, arată nu doar spectaculos, ci și foarte apetisant.

Pidele turcești au la bază un aluat dosit, dar mai fraged decât cel de pizza pentru că în compoziția lui intră și ingrediente care dau frăgezime: unt, lapte și ouă.

Umpluturile pentru pide sunt diverse, de la carne tocată și brânzeturi și până la umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci.

Pide cu cascaval

Rețeta turcească de pide pe care v-o propun eu astăzi are umplutură de...brânzeturi românești get-beget! 🙂 Am folosit telemea și cașcaval de Săveni de la Viofanny, un producător de brânzeturi tradiționale din județul Botoșani.

Telemeaua lor grasă și gustoasă o mai folosisem și la rețeta de macaroane cu brânză, este grozavă! M-am convins acum că la fel de bun este și cașcavalul.

Mod de preparare pide turcești cu brânză

Așa cum vă spuneam, pentru pide avem nevoie de un aluat dospit. Este un aluat fin și moale, care se lucrează foarte ușor.

Va trebui să îl întindem în foi ovale și alungite pe care să le modelăm apoi în formă de bărcuță. O joacă de copil, nimic complicat!

Odată pidele modelate, nu ne rămâne decât să le ungem cu puțin sos de roșii aromat, iar apoi să le umplem cu brânzeturi date pe răzătoare.

  • modelare aluat
  • modelare aluat pentru pizza turceasca
  • pizza turceasca

Vă povestesc mai multe în rețeta de mai jos, iar la finalul ei veți găsi și varianta video a rețetei, postata pe canalul de YouTube.

Puteți urmări acolo exact cum am modelat aluatul în forma specifică pidelor turcești.

Dacă sunteți amatori de pizza, vă las aici o rețetă de pizza rapidă cu blat subțire și crocant. Sunt sigură că o să vă placă mult!

Pide inainte de a intra la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pide turcești cu brânză

Pide turcești cu brânză

Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
dospire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluatul

  • 250 g făină tip 650
  • 80 ml lapte
  • 50 g unt topit și răcit
  • 1 ou
  • 4 g drojdie uscată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de zahăr

umplutura

  • 150 g cașcaval
  • 150 g telemea
  • 4 linguri sos de roșii
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță boia de ardei dulce sau iute, după gust

în plus

  • 1 ou pentru uns marginile
  • semințe de negrilică - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Punem într-un bol toate ingredientele din lista pentru aluat și frământăm până când avem un aluat omogen, moale și elastic, care nu se mai lipește de mâini.
  • Acoperim aluatul cu un prosop sau o folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Cât timp se odihnește aluatul, dăm brânzeturile pe răzătoare.
  • Tot acum pregătim și sosul de roșii: adăugăm peste el oregano uscat, sare și puțin ulei de măsline. Omogenizăm.
  • Aprindem cuptorul la 220 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă mare.
  • Împărțim aluatul în două bucăți egale. Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul, dându-i o formă ovală, alungită.
  • Modelăm aluatul în formă de bărcuță, adică rulăm marginile laterale și lipim capetele. Vor rezulta 2 pide destul de mari. Ale mele au avut cam 30x15 cm.
  • Punem pidele în tavă, le umplem cu brânzeturile date pe răzătoare și le presărăm cu oregano și boia de ardei.
  • Ungem marginile cu ou bătut și le presărăm cu semințe de negrilică.
  • Coacem pidele timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc ușor și le servim cât sunt calde.
Nutrition Facts
Pide turcești cu brânză
Amount per Serving
Calorii
1208
% Daily Value*
Grăsimi
 
67
g
103
%
Colesterol
 
285
mg
95
%
Carbohidrați
 
103
g
34
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
47
g
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pide turcești cu brânză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
1682 shares
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.