Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Rețeta clasică.

Publicat la 12 ianuarie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

213 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă de limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Cum se fierbe și cum se curăță limba. Cât timp se fierbe limba de porc.

Ca mai toate mâncărurile făcute din organe (ficat, creier, inimi, pipote, etc) și limba de porc cu măsline este o mâncare deosebit de gustoasă și de hrănitoare.

Dar spre deosebire de alte organe, limba este un mușchi, are foarte puține grăsimi, iar după gătire devine foarte fragedă și mătăsoasă, o adevărată încântare!

Limba de porc cu masline si sos de rosii

Combinația dintre limba de porc și măsline, nu e una nouă, o găsim în multe dintre cărțile de bucate vechi. Cel puțin eu o știu din copilărie și e ceva timp de atunci 🙂

Pe blog veți mai găsi și rețeta de limbă cu măsline multă ceapă, o mâncare mult mai apropiată de o tocană, spre deosebire de varianta de astăzi care are mai mult sos de roșii și mai puține legume.

Limba de porc cu masline si sos de rosii

Pentru că are puține grăsimi , limba de porc se folosește și în multe rețete reci. Totuși, eu vă recomand să serviți limba cu măsline cât e caldă, eventual să îi puneți alături și niște rondele de cartofi natur peste care ați pus un cub mic de unt și un praf de piper proaspăt măcinat. Delicios alături de un pahar de vin, vă promit! 🙂

Alte rețete cu organe pe care vă recomand să le încercați:

  • ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin
  • creier pane la cuptor
  • ciulama de pipote și inimi
  • aperitiv din pastă de creier
Limba de porc cu masline si sos de rosii

Mod de preparare limbă de porc cu măsline și sos de roșii

Partea cea mai grea a oricărei rețete cu limbă este curățarea și fierberea acesteia, deși eu una n-aș spune că necesită cine știe ce aptitudini, poate doar puțină răbdare.

În rețeta de mai jos am descris pas cu pas tot acest proces și imediat sub rețeta scrisă aveți rețeta video postată pe canalul de YouTube al blogului.

Acolo puteți vedea exact cum am pregătit eu limba de porc cu măsline și textura cărnii la final. Iar dacă vă place ceea ce vedeți acolo și doriți să vă abonați la canalul de YouTube, o puteți face accesând acest link.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Limba de porc cu masline si sos de rosii

Limbă de porc cu măsline și sos de roșii

Rețeta simplă de limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Cum se fierbe și cum se curăță limba. Cât timp se fierbe limba de porc.
5 from 15 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
la sare: 12 hours hours
Timp total: 14 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 750 g limbă de porc (4 buc.)
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml sos de roșii
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 20 ml ulei
  • 150 ml vin, de preferat rose
  • sare, piper boabe, cimbru uscat, frunze de dafin

Instrucțiuni de preparare
 

Cum se curăță și cum se fierbe limba de porc

  • Spălați foarte bine limba înainte să o gătiți. Frecați-o pe toate părțile cu o perie curată sau cu lama unui cuțit.
  • Puneți limba într-un vas, adăugați apă cât să o acopere bine și puneți o lingură rasă de sare. Acoperiți și lăsați vasul la frigider cel puțin 4 ore, timp în care schimbați apa măcar de 2 ori. Sarea va scoate sângele și urmele de salivă din țesuturi.
  • A doua zi puneți limba de porc la fiert în apă cu un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează și lăsați limba să fiarbă la foc mediu spre mic.
  • Timpul de fierbere depinde de vârsta animalului. Limba este fiartă atunci când intră ușor furculița în ea. Dacă fierbeți mai multe limbi, încercați-le pe fiecare, e posibil să nu fie gata toate în același timp. (la mine fierberea a durat 70 de minute)
  • După fierbere, strecurați supa în care a fiert limba și păstrați deoparte cam 150 ml pe care îi vom folosi mai târziu. Din restul puteți face o supă cu tăiței.
  • Limba se curăță ușor cât e caldă. Îndepărtați membranele care o îmbracă și grăsimea în exces de dedesubt, apoi o tăiați felii groase cam de 1 cm.

Mâncare de limbă cu măsline și sos de roșii

  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
  • Căliți ceapa și usturoiul până când usturoiul își dezvoltă aromele, iar ceapa devine ușor translucidă.
  • Adăugați vinul și lăsați ceapa să se gătească 1-2 minute în vin. Alcoolul se va evapora și în tigaie va rămâne doar aroma grozavă lăsată de vin.
  • Puneți feliile de limbă în tigaie, apoi sare, piper, cimbru și frunze de dafin, după gustul vostru. Amestecați.
  • Adăugați sosul de roșii, măslinele și cei 150 ml de supă păstrați deoparte.
  • Dați tigaia la cuptorul preîncins la180 de grade pentru 15-20 de minute, să scadă puțin sosul și să se îmbine toate aromele.
  • Înainte de servire, presărați mâncarea cu pătrunjel proaspăt tocat fin.
  • Puteți servi limba de porc cu măsline alături de câteva rondele de cartofi fierți peste care ați un un cub de unt.
  • Dacă mai rămâne mâncare pentru a doua zi, se încălzește foarte ușor în cuptor sau la microunde.

Bine de știut:

Mâncarea de limbă cu măsline și sos de roșii se poate prepara exact în același mod și cu limbă de vită, doar că aceasta, fiind mai mare va fierbe mai greu. Vă recomand să folosiți o oală sub presiune pentru a scurta timpul de fierbere.
Valori nutriționale
Limbă de porc cu măsline și sos de roșii
Mărimea porției
 
220 g
Valori per porție
Calorii
365
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
26.4
g
41
%
Carbohidrați
 
5.5
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Proteine
 
21.2
g
42
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
213 shares

Comentarii

  1. Serban a zis

    septembrie 11, 2022 at 1:16 pm

    La punctul 9. Cred ca trebuia scris usturoiul si nu ceapa...usturoiul isi lasa aromele si ceapa devine translucida!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 11, 2022 at 6:17 pm

      Aveți dreptate, am corectat. Mulțumesc mult pentru observație!

      Răspunde
5 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x