Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

Publicat la 28 noiembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

11 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 13 minute

Prăjitura Greta Garbo, este una dintre rețetele clasice care îți amintește de cofetăriile și de mesele festive de pe vremuri. Cunoscuta și sub denumirea de Jerbo sau Zserbó, această prăjitură ungurească este ideală pentru Crăciun,. Are foi fragede, gem de caise și miez de nucă măcinat, toate învelite într-o glazură bogată de cacao. Deși necesită puțin timp pentru dospire, este un desert tradițional care nu se face greu, iar rezultatul final merită fiecare minut petrecut în bucătărie!

prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prăjitura Jerbo este un desert clasic care se regăsește mai ales iarna, pe platourile cu prăjituri de Crăciun dar, să știți că e o alegere excelentă indiferent de ocazie. Nu doar că e o prăjitură fină, aspectuoasă și deosebit de gustoasă, dar se face și destul de ușor pentru că toată prăjitura se coace deodată, cu tot cu umplutură, într-o singură tavă.

Dacă vreți să încercați și alte deserturi tradiționale cu aluat fraged și gem, vă recomand și delicioasa prăjitură cu gem și aluat răzuit, pe care o găsiți de asemenea pe blog și pe canalul meu de YouTube.

sectiune prajitura Greta Garbo in care se vad straturile de foi si umplutura de gem cu nuca
Mergi direct la:
  • Prăjitura Greta Garbo - o poveste interesantă
  • Ingrediente
  • Cum se face prăjitura Greta Garbo - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Glazurare și tăiere
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru cea mai bună prăjitură Greta Garbo
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de prăjituri clasice
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitura Greta Garbo - o poveste interesantă

Prăjitura Jerbo (sau Zserbó, după denumirea maghiară) este un desert cu o istorie îndelungată în Europa Centrală și de Est, avându-și originea în cofetăria celebrului Emil Gerbeaud (se citește Jerbo), un cofetar elvețian stabilit la Budapesta în secolul XIX. Gerbeaud a revoluționat arta cofetăriei maghiare, iar prăjitura care îi poartă numele – Zserbó – a devenit rapid populară datorită combinației perfecte de foi fragede, gem acrișor și miez de nucă.

Această prăjitură cu foi fragede și gem de caise, cunoscută și sub numele de prăjitura Jerbo, s-a răspândit rapid în Europa Centrală și de Est, devenind un desert tradițional iubit în România, mai ales în Ardeal și Banat.

Interesant este faptul că în cartea Silviei Jurcovan, o rețetă care păstrează toate elemente de bază ale prăjiturii Jerbo, adică: foi din aluat fraged dospite cu drojdie, gem acrișor, nuci și glazură de cacao, apare sub numele de Greta Garbo. Nu se știe din ce motiv sau cu ce intenție a fost schimbat numele prăjiturii, dar cert este că deși a creat puțină confuzie, noul nume, mai familiar publicului românesc, a ajutat foarte mult la popularizarea prăjiturii în întreaga țară.

Ingrediente

În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru prepararea prăjiturii Jerbo sau Greta Garbo.

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Ingrediente pentru foile de aluat fraged

  • 150 g unt - pentru o prăjitură Greta Garbo cu foi fragede, folosiți unt cu 82% grăsime. Este ingredientul care oferă aluatului atât o textură delicată, cât și aroma specifică.
  • 70 g untură - face aluatul și mai fraged decât dacă ar fi făcut doar cu unt.
  • 50 g zahăr pudră
  • ¼ linguriță sare - echilibrează gustul și intensifică aromele. Nu o omiteți!
  • 50 g smântână fermentată (25% grăsime)
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml lapte
  • 600 g făină - pentru cele mai fine foi de aluat, alegeți făină tip 000. Acest tip de făină este ideal pentru o prăjitură Greta Garbo cu foi fragede și bine structurate.
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă) - pentru dospire, face foile ușor aerate, dar fără a da o textură pufoasă.
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Notă: Vreți să faceți foile doar unt sau doar cu untură? Iată cum puteți adapta rețeta:

  • dacă vreți să folosiți doar unt - aveți nevoie de 240 g (cu 82% grăsime)
  • dacă vreți să folosiți doar untură - aveți nevoie de 200 g

Ingrediente pentru umplutură

  • ~600 g gem de caise - asta înseamnă 1 borcan și ½. La această rețetă de prăjitură tradițională cu nucă și gem se preferă gemul de caise, dar puteți folosi orice alt gem aromat și acrișor.
  • 400 g miez de nucă - măcinat nu foarte fin pentru o textură crocantă. Puteți folosi și migdale măcinate
  • 80-100 g zahăr tos - opțional, în funcție de cât e de dulce gemul folosit.

Ingrediente pentru glazura de cacao (opțional)

Deși glazura ușor amăruie echilibrează minunat gustul prăjiturii, Greta Garbo este foarte prezentabilă și foarte gustoasă și așa, simplă. În plus, dacă renunțați la acest pas aveți ocazia să mai faceți puțină economie de calorii.

  • 50 g unt moale - conferă glazurii luciu și textură mătăsoasă.
  • 100 g zahăr tos - pentru a îndulci glazura.
  • 50 g cacao neagră - alegeți o cacao neagră, de calitate, cu aromă intensă care să adauge profunzime și intensitate glazurii.
  • 50 ml apă

Notă: dacă vi se pare mai simplu, puteți glazura prăjitura cu 150 g ciocolată topită în 200 ml smântână pentru frișcă, așa cum am făcut la prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie.

Cum se face prăjitura Greta Garbo - rețeta video detaliată

Pentru mai multe detalii, puteți urmări rețeta video pe canalul meu de YouTube, unde explic pas cu pas cum să întindeți foile, cum să stratificați prăjitura și cum să obțineți o glazură perfectă. Abonați-vă la canal pentru mai multe rețete clasice și sfaturi utile în bucătărie!

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

Pregătire aluat fraged cu unt și untură

aluat nisipos cu unt si untura pentru prajitura Jerbo

1. Într-un bol puneți făina, sarea, zahărul pudră și drojdia uscată. Amestecați să se combine, apoi puneți untul și untura și mixați 2-3 minute până obțineți un aluat nisipos în care se mai văd granule de unt.

aluat moale și fraged, nelipicios pentru foile prajiturii Greta Garbo (Jerbo)

2. Pentru a obține un aluat fraged, adăugați laptele amestecat cu gălbenușurile și frământați timp de 3-4 minute. Aluatul trebuie să fie neted și ușor de manevrat.

Montare foi și umplutură de gem cu nucă

cantarire si impartire aluat pentru 4 foi fragede

3. Cântăriți aluatul și îl împărțiți în 4 părți egale (aluatul meu a avut 1100 g, deci 275 g/foaie). Le dați formă de bilă, le acoperiți cu folie alimentară și le lăsați să se odihnească 15 minute.

miez de nuca tocat amestecat cu zahar

4. Între timp, amestecați miezul de nucă măcinat cu zahărul. Puteți renunța la zahăr sau puneți după cât de dulce este gemul folosit. Eu am pus 80 g. Cântăriți și împărțiți la 3 ca să știți cum să presărați nuca pe fiecare strat (eu am avut 480 grame, deci 160 g/strat)

foiae de aluat fraged asezata in tava pentru Greta Garbo (jerbo)

5. Pentru o stratificare perfectă a prăjiturii Greta Garbo, întindeți fiecare bucată de aluat în foi subțiri, de dimensiunea tăvii (~35x25 cm). Îndreptați marginile (le păstrați deoparte!) și transferați foaia în tava tapetată doar pe fund cu hârtie de copt.

umplutura pentru Greta Garbo - gem de caise si miez de nuca

6. Întindeți ~200 g de gem (½ de borcan) peste prima foaie de aluat și presărați ⅓ din amestecul de nucă și zahăr. Presați nuca cu palmele să se lipească de gem.

foi fragede stratificate in tava cu umplutura de gem si nuca

7. Repetați procesul cu încă două foi și restul umpluturii. Presați ușor cu palmele fiecare foaie de aluat ca să facă priză cu umplutura de dedesubt.

ultima foaie de aluat fraged intepata cu furculita

8. După ce așezați și ultima foaie, înțepați prăjitura cu un băț de frigăruie care să ajungă până la fundul tăvii.

Dospire și coacere

Tava cu prajitura Greta Garbo la dospit

9. Acoperiți tava cu folie alimentară sau cu un șervet curat și lăsați prăjitura la dospit timp de 45-60 de minute, după cât de cald e în bucătărie. Va crește puțin, dar nu vă așteptați să își dubleze volumul!

cum se coace prajitura Greta Garbo

10. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 45-50 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să verificați că e bine coaptă în mijloc! Dacă foaia de deasupra se rumenește prea tare, acoperiți prăjitura cu o hârtie de copt în ultimele 10-15 minute de coacere.

Glazurare și tăiere

prajitura Greta Garbo rasturnata din tava pe fund de lemn

11. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă, apoi o răsturnați pe o tavă sau pe un fund de lemn. Foaia de dedesubt, care e mai dreaptă și mai frumoasă, va fi acum deasupra. Dacă doriți, acum îndreptați marginile.

glazura de cacao cu unt intinsa peste prajitura Greta Garbo rasturnata

12. Într-o crăticioară, amestecați zahărul cu pudra de cacao, apoi turnați apa. Amestecați și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 4-5 minute, până face bule mari la suprafață și seamănă cu o ciocolată topită. Luați crăticioara de pe foc și puneți untul. Amestecați 1 minut să se topească și turnați imediat glazura peste prăjitură. Nivelați rapid cu o spatulă pentru că se întărește foarte repede!

doua bucati de prajitura Greta Garbo cu glazura de cacao pe farfurie alba

13. Pentru un aspect uniform, tăiați prăjitura Greta Garbo după ce glazura de cacao s-a întărit complet. Folosiți un cuțit subțire și curat pentru secțiuni perfecte. Eu am tăiat dreptunghiuri de 6x3,5 cm.

cornulețe din marginile foilor fragede ale prăjiturii Jerbo

Important! Nu aruncați marginile de aluat rezultate de la foi! Frământați-le foarte puțin, întindeți o foaie sau două și faceți din ele câteva cornulețe rapide. Eu le-am umplut cu gem și le-am copt la 180 de grade pentru ~20 de minute în timp ce a dospit prăjitura.

Cum se servește

Ca orice prăjitură cu aluat fraged, prăjitura Jerbo devine tot mai moale și mai bună pe zi ce trece, așa că e o idee foarte bună să o faceți cu 2-3 zile înainte.

Se potrivește perfect la mesele festive sau la aniversări, mai ales pe platourile cu prăjituri de Crăciun . Merge de minune cu un pahar de lapte rece sau alături de o ceașcă de cafea aromată.

Cum se păstrează

La fel ca în cazul cornulețelor drojdie și untură, prăjitura Greta Garbo nu necesită păstrare la frigider. Se menține foarte bine până la o săptămână la temperatura camerei sau în cămară. Ca să nu se usuce, puneți prăjitura într-o cutie de carton cu capac.

Dacă doriți să o păstrați mai mult timp, o puteți congela în bucăți mari, fără glazură. Când vreți să o serviți, o lăsați să se dezghețe lent la temperatura camerei, apoi turnați glazura și o lăsați să se întărească.

Alte sfaturi pentru cea mai bună prăjitură Greta Garbo

  • Nu săriți peste etapa de odihnă și de dospire în tavă! Având drojdie, aluatul are nevoie de timp pentru a se ridica și a deveni pufos.
  • Cântăriți aluatul, gemul și amestecul de nucă și zahăr pentru a ști cum să le împărțiți astfel încât să obțineți straturi egale.
  • Întotdeauna întindeți uniform gemul și nuca, pentru a evita secțiuni mai uscate în prăjitură.
  • Nu uitați să înțepați prăjitura înainte de coacere, altfel se poate umfla la copt.
  • Folosiți o cacao de calitate pentru glazură, aceasta face diferența la gust.
  • Glazura trebuie aplicată rapid deoarece se întărește foarte repede.

Întrebări frecvente

Pot face prăjitura fără glazură?

Da, prăjitura este delicioasă și fără glazura de cacao.

Se poate omite zahărul din umplutura de gem și nucă?

Da, dacă gemul este deja destul de dulce, puteți omite zahărul suplimentar.

De ce trebuie dospită prăjitura?

Drojdia ajută la obținerea unei texturi ușor aerate.

Alte rețete de prăjituri clasice

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
  • prajitura Fanta
    Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

Prăjitura Greta Garbo (Jerbo), un desert tradițional cu 4 foi fragede, nucă și gem de caise, ideal pentru sărbători. Vezi rețeta pas cu pas!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 1 hour hour
dospire: 1 hour hour 15 minutes minutes
Timp total: 3 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 20 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

pentru cele 4 foi de aluat fraged - tavă ~ 35x25x7 cm

  • 150 g unt cu 82% grăsime (la temperatura camerei)
  • 70 g untură
  • 50 g zahăr pudră
  • ¼ linguriță sare
  • 50 g smântână fermentată ( 25% grăsime)
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml lapte
  • 600 g făină tip 000
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • coaja rasă de la 1 lămâie

pentru umplutură

  • 600 g gem de caise (eu am folosit 1 borcan gem de caise și ½ borcan gem de prune)
  • 400 g miez de nucă (măcinat nu foarte fin)
  • 80-100 g zahăr tos (optional, după cât de dulce este gemul)

glazura de cacao - opțional

  • 100 g zahăr tos
  • 50 g cacao neagră
  • 50 ml apă
  • 50 g unt moale

Instrucțiuni de preparare
 

Pregătire aluat fraged cu unt și untură

  • Într-un bol puneți făina, sarea, zahărul pudră și drojdia uscată. Amestecați să se combine, apoi puneți untul și untura și mixați 2-3 minute până obțineți un aluat nisipos în care se mai văd granule de unt.
    aluat nisipos cu unt si untura pentru prajitura Jerbo
  • Turnați laptele amestecat cu gălbenușurile și frământați 3-4 minute doar până când aluatul se leagă și devine neted și nelipicios.
    aluat moale și fraged, nelipicios pentru foile prajiturii Greta Garbo (Jerbo)

Montare foi și umplutură de gem cu nucă

  • Cântăriți aluatul și îl împărțiți în 4 părți egale (aluatul meu a avut 1100 g, deci 275 g/foaie). Le dați formă de bilă, le acoperiți cu folie alimentară și le lăsați să se odihnească 15 minute.
    cantarire si impartire aluat pentru 4 foi fragede
  • Între timp, amestecați miezul de nucă măcinat cu zahărul. Puteți renunța la zahăr sau puneți după cât de dulce este gemul folosit. Eu am pus 80 g. Cântăriți și împărțiți la 3 ca să știți cum să presărați nuca pe fiecare strat (eu am avut 480 grame, deci 160 g/strat)
    miez de nuca tocat amestecat cu zahar
  • Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți prima bucată de aluat într-o foaie de dimensiunea tăvii (~35x25 cm). Îndreptați marginile (le păstrați deoparte!) și transferați foaia în tava tapetată doar pe fund cu hârtie de copt.
    foiae de aluat fraged asezata in tava pentru Greta Garbo (jerbo)
  • Întindeți ~200 g de gem (½ de borcan) peste prima foaie de aluat și presărați ⅓ din amestecul de nucă și zahăr. Presați nuca cu palmele să se lipească de gem.
    umplutura pentru Greta Garbo - gem de caise si miez de nuca
  • Repetați procesul cu încă două foi și restul umpluturii. Presați ușor cu palmele fiecare foaie de aluat ca să facă priză cu umplutura de dedesubt.
    foi fragede stratificate in tava cu umplutura de gem si nuca
  • După ce așezați și ultima foaie, înțepați prăjitura cu un băț de frigăruie care să ajungă până la fundul tăvii.
    ultima foaie de aluat fraged intepata cu furculita

Dospire și coacere

  • Acoperiți tava cu folie alimentară sau cu un șervet curat și lăsați prăjitura la dospit timp de 45-60 de minute, după cât de cald e în bucătărie. Va crește puțin, dar nu vă așteptați să își dubleze volumul!
    Tava cu prajitura Greta Garbo la dospit
  • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 45-50 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să verificați că e bine coaptă în mijloc! Dacă foaia de deasupra se rumenește prea tare, acoperiți prăjitura cu o hârtie de copt în ultimele 10-15 minute de coacere.
    cum se coace prajitura Greta Garbo

Glazura de cacao - opțional

  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă, apoi o răsturnați pe o tavă sau pe un fund de lemn. Foaia de dedesubt, care e mai dreaptă și mai frumoasă, va fi acum deasupra. Dacă doriți, acum îndreptați marginile.
    prajitura Greta Garbo rasturnata din tava pe fund de lemn
  • Într-o crăticioară, amestecați zahărul cu pudra de cacao, apoi turnați apa. Amestecați și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 4-5 minute, până face bule mari la suprafață și seamănă cu o ciocolată topită. Luați crăticioara de pe foc și puneți untul. Amestecați 1 minut să se topească și turnați imediat glazura peste prăjitură. Nivelați rapid cu o spatulă pentru că se întărește foarte repede!
    glazura de cacao cu unt intinsa peste prajitura Greta Garbo rasturnata

Răcire și tăiere

  • După ce glazura se răcește complet, măsurați lungimea și lățimea prăjiturii și faceți semne pe margine ca să știți unde să tăiați (eu am tăiat 6x3,5 cm). Folosiți un cuțit cu lamă lungă și subțire și îl ștergeți cu un șervețel după fiecare tăietură.
    doua bucati de prajitura Greta Garbo cu glazura de cacao pe farfurie alba

Bine de știut:

    • Dacă vreți să faceți foile doar cu unt (fără untură), folosiți 240 g unt cu 82% grăsime. Dacă vreți să folosiți doar untură (fără unt), aveți nevoie de 200 g.
    • Nu săriți peste etapa de odihnă și de dospire în tavă! Având drojdie, aluatul are nevoie de timp pentru a se ridica și a deveni pufos.
    • Cântăriți aluatul, gemul și amestecul de nucă și zahăr pentru a ști cum să le împărțiți astfel încât să obțineți straturi egale.
    • Întotdeauna întindeți uniform gemul și nuca, pentru a evita secțiuni mai uscate în prăjitură.
    • Nu uitați să înțepați prăjitura înainte de coacere, altfel se poate umfla la copt.
    • Dacă vi se pare mai simplu, puteți glazura prăjitura cu 150 g ciocolată topită în 200 ml smântână pentru frișcă.
    • Folosiți o cacao de calitate pentru glazură, aceasta face diferența la gust.
    • Glazura trebuie aplicată rapid deoarece se întărește foarte repede. 
    • Nu aruncați marginile de aluat rezultate de la foi! Frământați-le foarte puțin, întindeți o foaie sau două și faceți din ele câteva cornulețe rapide. Eu le-am umplut cu gem și le-am copt la 180 de grade pentru ~20 de minute în timp ce a dospit prăjitura.
 
Valori nutriționale
Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
Valori per porție
Calorii
481
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
27
g
42
%
Colesterol
 
47
mg
16
%
Carbohidrați
 
57
g
19
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
26
g
29
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
370
IU
7
%
Calciu
 
50
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • prajitura rasturnata cu nectarine si caramel
    Prăjitură răsturnată cu nectarine și caramel – Rețetă simplă și spectaculoasă
11 shares

Comentarii

  1. Gina L. a zis

    decembrie 03, 2024 at 6:43 am

    5 stars
    Multumesc pentru rețetă

    Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x