Vrei un prânz sățios și delicios? Încearcă această rețetă de ficăței pane crocanți la exterior și moi la interior!
Îmi plac ficăţeii în multe feluri, dar preferaţii mei sunt cei făcuţi pane. Îmi place crusta care se formează în jurul lor şi faptul că în interior rămân moi şi fragezi. Şi mai ales îmi place că în felul ăsta pot să îi păstrez pentru a doua zi la micul dejun, sau pentru pachetul de la serviciu, iar odată i-am luat chiar şi la picnic.
Mod de preparare ficăţei pane
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ficăţei pane
Ingrediente
- 500 g ficăţei de pui
- 2 ouă
- 3-4 linguri de făină
- 3-4 linguri de pesmet
- 300 ml ulei
- sare și piper
Instrucțiuni de preparare
- Se spală ficăţeii, se curăţă de membrane şi se lasă la scurs. Trebuie să fie umezi, dar să nu rămână apă printre ei.
- Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia.
- Se bat ouăle într-un castronel şi se pregăteşte o farfurie întinsă cu faină și una cu pesmet.
- Se tăvălesc ficăteii prin făină pe toate părţile şi apoi se trec prin oul bătut și la final prin pesmet.
- Se pun la prăjit în uleiul încins.
- Se prăjesc la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
- Se scot pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei rămas de la prăjit.
- Se servesc calzi sau reci şi sunt excelenţi cu o garnitură de salată alături.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ficăţei pane pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Luminita a zis
Pofta bn
Claudia a zis
Vai ce pofta mi-ai facut cu ficateii pane! Ii trec pe lista de cumparaturi si reteta pe lista de "to do" 🙂
Weekend placut si spornic sa ai! 🙂
Iuliana a zis
Si mie insami mi-am facut din nou pofta in timp ce scriam reteta :)))))