Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu dovleac

Negresă pufoasă cu cremă de dovleac

Publicat la 21 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 24 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

261 shares
Mergi la rețetă

Fie că e de post sau de dulce, nu refuz niciodată o negresă şi o prepar cu plăcere mereu. Prăjitura asta ciocolatoasă este sus de tot în topul preferinţelor mele, iar reţeta de azi de negresă pufoasă cu cremă de dovleac e cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată! Blatul aromat cu rom, e foarte pufos, dar rămâne totuşi puţin umed, doar atât cât trebuie, iar peste el vine un strat bogat de cremă de dovleac cu aromă subtilă de scorţişoară. Combinaţia e nemaipomenit de savuroasă şi vă recomand din suflet să o încercaţi, mai ales că reţeta asta se face foarte uşor, iar dovlecii sunt mulţi şi ieftini în pieţe în această perioadă.

Negresă pufoasă

Mod de preparare negresă pufoasă cu cremă de dovleac

Negresă pufoasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Negresă pufoasă cu cremă de dovleac

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă de 20 x 35 cm

crema de dovleac

  • 1 dovleac plăcintar de aprox. 1 kg
  • 200 g cremă fină de brânză (gen Philadelphia)
  • 50 g zahăr pudră
  • ¼ linguriţă de scorţişoară (de preferat proaspăt rasă pentru că e mult mai aromată)

blatul

  • 200 g unt
  • 50 ml de lapte
  • 100 g ciocolată neagră (min. 75% cacao)
  • 100 g cacao
  • 4 ouă
  • 1 sticluţă de esenţă de rom
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeţ de praf de copt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Crema de dovleac
  • Dovleacul se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune la fiert pentru aproximativ 20 de minute. E gata când cuburile de dovleac sunt moi şi intră uşor furculiţa în ele.
  • Se scurge dovleacul de apa în care a fiert şi se pasează cu blenderul vertical. Se lasă să se răcească.
  • Se adaugă crema de brânză, zahărul pudră şi scorţişoara şi se omogenizează.
  • Blatul
  • Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 grade Celsius.
  • Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la foc mic, împreună cu untul tăiat cuburi. Amestecaţi din când în când să se omogenizeze. Se lasă la răcit.
  • Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până încep să se albească, se adaugă laptele, esenţa de rom şi pudra de cacao, apoi se amestecă cu untul şi ciocolata topită.
  • Separat se bat albuşurile spumă până când nu mai cad de pe teluri. Se amestecă spuma de albuşuri cu compoziţia de mai sus şi se omogenizează amestecând încet.
  • Se adaugă făina şi praful de copt şi se încorporează folosind un tel în formă de pară, cu mişcări de jos în sus pentru ca amestecul să rămână aerat.
  • Se păstrează deoparte 6 linguri de aluat, iar restul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
  • Peste aluat se întinde uniform crema de dovleac, apoi se pun din loc în loc cele 6 linguri de aluat păstrate deoparte.
  • Cu ajutorul unei furculiţe de amestecă aluatul cu crema de dovleac ca să obţinem un efect frumos marmorat, ca în poza de mai jos.
  • Se dă negresa la cuptor pentru 35-40 de minute. Testul cu scobitoarea nu va fi relevant, deoarece crema de dovleac va rămâne umedă, iar scobitoarea nu va ieşi curată, aşa încât e mai bine să încercaţi să încercaţi marginile prăjiturii ca să vă convingeţi că e coaptă.
  • Lăsaţi negresa să se răcească, apoi tăiaţi-o în pătrate.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sper că pozele sunt concludente şi reflectă bogăţia de arome şi culori şi mai ales sper că vă vor convinge să încercaţi reţeta asta de negresă pufoasă şi cremoasă. Abia aştept să-mi spuneţi cum v-a plăcut 🙂

Negresă pufoasă

Poftă bună la negresă pufoasă cu cremă de dovleac!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • reteta de prajitura turnata cu dovleac
    Prăjitura turnată cu dovleac - rețeta pas cu pas
  • rulouri cu dovleac și ciocolata alba
    Rulouri cu dovleac și ciocolată albă
  • Ștrudel cu dovleac și scorțișoară
261 shares

Comentarii

  1. Mariana a zis

    decembrie 31, 2023 at 3:12 pm

    Este foarte buna prăjitura!!! Am avut puțin emoții cu blatul, dar a ieșit pufos, cu toate că e umed.
    Dovleacul l-am calit cu un pic de zahar, in loc sa il fierb - iese mai aromat.Cred că dovleacul merge și fără crema de brânză, poate cu un pic de griș să îl lege. Incerc data viitoare :))

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 01, 2024 at 10:42 am

      Mă bucur că a ieșit bine!

      Răspunde
  2. Nico a zis

    decembrie 12, 2021 at 4:14 pm

    5 stars
    Este deja a doua oară când prepar aceasta delicioasă prăjitură și vreau sa îți mulțumesc pentru ca ai împărțit rețeta și cu noi. Sănătate și tot ce e mai bun și mai frumos!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 12, 2021 at 4:35 pm

      Dragă Nico, mă bucur mult că îți place rețeta și îți mulțumesc mult pentru comentariu. Numai bine!

      Răspunde
  3. Ramona a zis

    octombrie 02, 2018 at 1:53 pm

    Am respectât reteta pas cu pas si nu à iesit decat o chestie care nu avea forma nu a crescut deloc gustul nu avea cum sa fie rau ,cred ca e normal din mom ce am
    Pus atatea ingrédients . Am Găsit retete minunate pe care le am încercat si au meritat reținute . Aceasta nuuu

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 02, 2018 at 2:02 pm

      Imi pare rau, Ramona 🙁 Nu stiu de ce sa nu fi iesit. Negresele sunt in general retete simple, la care nu ai ce gresi. Intr-adevar nu cresc spectaculos avand atata unt in compozitie, ci , raman mai degraba umede.
      Poate a fost doar o...nepotrivire de caracter intre tine si prajitura asta....

      Răspunde
  4. MIKI a zis

    septembrie 28, 2016 at 5:42 pm

    Buna ziua as dori si eu sa stiu dimenisunile tavii in care se coace prajitura

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 28, 2016 at 8:42 pm

      Tava de 20x35 cm

      Răspunde
  5. ella a zis

    februarie 01, 2016 at 11:16 am

    arata f.bine.eu am dovlaecul la congelator oare ime iese prajitura?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 01, 2016 at 3:32 pm

      Sigur ca iese, important e sa nu fie prea apos. Scurge-l bine si amesteca-l cu o branza mai grasa.

      Răspunde
  6. Jorjette C a zis

    ianuarie 14, 2016 at 11:19 pm

    A iesit incredibila! De ceva timp aveam salvata aceasta pagina si in sfarsit mi-am facut curaj, mai ales ca aveam la pastrat un bostan de vreo 10 kg. Am folosit o cacao mai neagra si asa a iesit si blatul, iar combinatia e extraordinar de delicioasa!! Designul a iesit perfect, imi faceam griji ca poate nu o sa iasa la cum era textura blatului, dar mi-a reusit.

    Multumesc de reteta, chiar merita incercata! Gustul de esenta de rom nu se simte prea tare, zic eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 15, 2016 at 7:10 am

      Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂

      Răspunde
      • Jorjette C a zis

        ianuarie 15, 2016 at 11:18 pm

        Foarte mult! O sa mai fac, cu siguranta!

        Răspunde
  7. larisa a zis

    octombrie 18, 2014 at 4:33 pm

    multumesc frumos, m ai lamurit, sper ca a doua tura sa fie si aspectuoasa nu numai gustoasa: ) weekend fain!

    Răspunde
  8. larisa a zis

    octombrie 18, 2014 at 8:26 am

    buna am facut o si eu si in afara de faptul ca crema de dovleac s- a cam scufundat prajitura a avut un gust minunat si as vrea sa o repet asa ca vreau sa ma lamuresc cu ceva: la ingrediente spui o sticluta de esenta de rom, eu am pus mult mai putin, cam o lingurita si totusi a iesit prea aromata , poate voiai sa spui o fiola in loc de o sticluta? si pe plicul de praf de copt scrie ca tre folosit la 500gr de faina, in compozitie intra numai 120 or so, un pliculet cum spui tu nu i prea mult? cam atat ar fi, multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 18, 2014 at 9:02 am

      Eu am pus o sticluta mica de rom, nu o fiola. Am uitat de la ce firma era, dar nu a fost deloc prea aromata. Daca folosesti o esenta mai puternica, pune mai putin, sau poti renunta de tot la rom, nu e nicio problema.
      Stiu ca asa scrie pe praful de copt, dar cantitatea data acolo e pentru atunci cand faci alt tip de aluat, cu mai putine ingrediente, cum ar fi pandispanul sau ceva de patiserie, in care ai in compozitie preponderent faina. Compozitia negresei e mai grea, contine mult unt, lapte, cacao, ciocolata, etc, deci praful de copt trebuie sa ajute intrega compozitie sa creasca.

      Răspunde
  9. Angela a zis

    octombrie 04, 2014 at 7:52 am

    Arata.... nemaipomenit! O incerc si eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 04, 2014 at 8:25 am

      Succes! Sa-mi spui cum ti-a placut 🙂

      Răspunde
    • Goncan Iuliu a zis

      noiembrie 05, 2023 at 4:02 pm

      Am văzut această rețetă identic redată în altă postare, așadar nu știu care este cea originală.
      Postarea ei în format video la fel ca cea de rulori cu ciocolată albă ar fi o idee excelentă și binevenită

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        noiembrie 05, 2023 at 5:05 pm

        Rulourile le găsiți în format video, aici https://youtu.be/9R3O6mCFRyY?si=Y7YjcmWGgjEnTJ7Z

        Răspunde
  10. simonacallas a zis

    septembrie 22, 2014 at 1:11 pm

    Arata minunat, imi place mult combinatia asta de culori si de arome 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 22, 2014 at 2:25 pm

      Multumesc, Simona! 🙂

      Răspunde
  11. Claudia a zis

    septembrie 21, 2014 at 7:35 pm

    Daca nu fac prajitura asta pana dispar dovlecii de pe piata cred ca o sa visez un an de zile la ea :))
    Tare as mai vrea o bucatica chiar acum 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 21, 2014 at 7:54 pm

      Ti-as trimite telegrafic, dar nu au mai ramas nici macar firimiturile din ea, atat de buna a fost 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x