• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Gogoşari la oţet pentru iarnă

    Publicat la 11 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 27 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    No, să-mi spună cineva dacă a pomenit sărbători de iarnă la români fără salată boeuf, indiferent de variantele ei. Nimeni, nu-i aşa? Nici eu! Dar salată boeuf fără gogoşari la oţet aţi pomenit? N-aţi pomenit, aşa-i? Nici eu! Şi oricât am evita noi conservele pentru iarnă puse în oţet, la gogoşari nu putem renunţa nicicum. Nu de alta, dar ca mâine vine Crăciunul şi apoi revelionul şi ce-o să-i mai căutăm pentru salată!

    Gogoşari la oţet pentru iarnă

    Sâmbăta trecută a fost o vreme de-aia "de să nu dai un câine afară", cum se zice în popor. Vreme numai bună de stat în casă, la adăpost şi de a te ocupa de conservele pentru iarnă. Eu m-am ocupat de gogoşari şi de pepeni muraţi (click pentru reţetă).

    Sunt câteva reţete pentru gogoşarii la oţet. La mare căutare sunt cele la rece. Le-am studiat şi eu, dar până la urmă am hotărât că vreau să merg la sigur şi că mi-e mai comodă varianta pe care o ştiu de la mama,  cu gogoşarii opăriţi un pic ca să se aşeze mai bine în borcan. Nu e nici asta vreo variantă complicată, nu necesită cine ştie ce fierbere îndelungată. O să vedeţi că e floare la ureche, în jumătate de oră n-ai ce face! Şi ce gogoşari faini ies! 😉

    Am pus în borcane foi de dafin, boabe de piper şi de muştar şi câteva "fâşii" de hrean, răzuite cu instrumentul ăla de curăţat cartofi. Hreanul are rolul de a menţine gogoşarii tari şi crocanţi. Dar oricât de mult v-ar plăcea hreanul, nu exageraţi şi nu puneţi prea mult, că n-o sa vă placă dacă gogoşarii vor fi prea tari!

    Gogoşari la oţet pentru iarnăGogoşari la oţet pentru iarnă

    Mod de preparare gogoşari la oţet pentru iarnă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Gogoşari la oţet pentru iarnă

    Gogoşari la oţet pentru iarnă

    Rețeta veche degogoșari în oțet pentru iarnă. Gogoșarii se păstrează crocanți, vor fi aromați și delicioși!
    4.89 from 42 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 5 borcane de 800g
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 kg de gogoşari (cântăriţi după ce au fost curăţaţi)
    • 350 ml oţet de 9 grade
    • 1 litru de apă
    • 30 g sare grunjoasă neiodată (~ 1 lingură mare)
    • 180 g zahăr (~ 6 linguri)
    • 1 rădăcină de hrean
    • 5 frunze de dafin
    • boabe de piper negru

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălaţi gogoşarii, tăiaţi-i în sferturi şi îndepărtaţi cotoarele. Puneţi-i intr-o sită şi clătiţi-i din nou sub jet de apă să scăpaţi de seminţele încăpăţânate.
    • Puneţi la fiert oţetul împreună cu apa, sarea, zahărul şi condimentele.
      otet cu mirodenii
    • Când lichidul ajunge la fierbere, puneţi gogoşarii şi lăsaţi-i timp de 4-5 minute, nu mai mult. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se înmoaie puţin. Dacă nu încap toţi odată, repetaţi operaţiunea până îi opăriţi pe toţi.
    • Aşezaţi gogoşarii în borcane, frunzele de dafin şi câteva fâşii de hrean, cât mai compact, dar fără să îi presaţi, trebuie să stea lejer totuşi, ca să aibă loc oţetul să intre printre ei.
      gogosari asezati in borcane cu hrean
    • Lăsaţi oţetul să se răcorească puţin, apoi turnaţi-l peste gogoşari şi capsaţi borcanele.
    • Lăsaţi borcanele să se răcească în voie şi depozitaţi-le în cămară. Gogoşarii vor fi muraţi cam în 10-14 zile, depinde şi de temperatura la care îi ţineţi.
      borcane cu conserve pentru iarna puse in camara

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Borcanele și capacele folosite trebuiesc în prealabil sterilizate la cuptor, la 150 grade timp de 15 minute!
    Valori nutriționale
    Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Valori per porție
    Calorii
    225
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    52
    g
    17
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    36
    g
    40
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    Vitamina A
     
    2080
    IU
    42
    %
    Calciu
     
    171
    mg
    17
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Gogoşari la oţet pentru iarnă

    Spor la pregatit gogoşari la oţet pentru iarnă!

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Felicia Fodor

      octombrie 13, 2022 at 11:28 am

      Fac reteta de mulți ani și e ok dar după ce capsez borcanele le pun la cuptor la 100 grade pentru 1 oră și au stat perfect și 2 ani.

      Răspunde
      • Éva Aurelia GACSI

        septembrie 14, 2023 at 4:26 pm

        o fac cu mai putin zahar,jumatate din ceea ce e scris,on si frunze de tarhon,merge perfect,si borcanele umplute le pun in geanta frigorifica pt a se raci lent-in loc de inpaturat haine pe ele-nu am treaba

        Răspunde
    2. Constantina

      septembrie 25, 2021 at 11:55 am

      5 stars
      Anul acesta am făcut gogosarii după reteta dvs . Vreau sa va zic ca au ieșit foarte buni .. am pus mai mult zahar ,în rest am urmat reteta pas cu pas. Multumesc !

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 26, 2021 at 8:13 am

        Mă bucur tare mult că vă place cum au ieșit! Mulțumesc pentru comentariu. Numai bine!

        Răspunde
    3. Oana

      noiembrie 06, 2019 at 9:14 pm

      Am pus anul trecut fara zahar. Au ținut bine. Nu am ținut cont de volumul zahărului și nu mi-a ajuns lichidul, deci trebuie de la început făcut cam cu 300 ml mai mult lichid.
      Am postat acum că să mă convingă timpul că merge.
      Mulțumesc și spor în bucătărie!

      Răspunde
    4. Corina Talaba

      septembrie 21, 2019 at 9:32 pm

      Foarte buni gogosarii. Am facut anul trecut si acum am cautat iar blogul sa facem aceiasi reteta. Multumim!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 21, 2019 at 9:38 pm

        Mă bucur, Corina, că v-a plăcut rețeta mea. Mulțumesc și eu pentru mesaj.

        Răspunde
    5. Luminița

      august 25, 2019 at 9:58 pm

      Eu o păstrez în frigider şi.o folosesc la salate, în special la salata orientală. La fel fac şi cu oțetul din borcane. ?

      Răspunde
    6. Mihaela

      august 17, 2019 at 7:59 pm

      Se poate refolosi moarea de la gogosar ..de ex dupa o saptamana tinuta in frigider ?
      Am facut prea multa si nu as vrea sa o arunc. Multumesc pentru eventualele raspunsuri .

      Răspunde
      • Iuliana

        august 18, 2019 at 7:41 am

        Sincer, nu am încercat, dar aș zice că se poate folosi dacă o păstrezi într-un recipient cu capac.

        Răspunde
    7. Antonia

      octombrie 31, 2018 at 2:51 pm

      Am facut a doua oara dupa aceasta reteta, perfecti! Multumim!

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 31, 2018 at 4:50 pm

        Multumesc mult pentru feedback, Antonia!
        Ma bucur mult ca v-au placut atat de mult incat ati repetat reteta 🙂

        Răspunde
    8. Oana

      octombrie 08, 2018 at 8:20 pm

      Ați încercat să îi puneți și fără zahăr?

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 09, 2018 at 6:32 am

        Nu am încercat. Este rețeta mamei mele și pentru că îmi place cum ies, nu am încercat niciodată să o schimb.

        Răspunde
    9. Gabi

      octombrie 08, 2018 at 8:06 am

      Am pus gogosari in otet dupa reteta ta si toti au fermentat. Avea dreptate cineva, intr-un comentariu mai sus, ca nu rezista. Tu ai zis ca e verificata reteta si eu am mers pe incredere. Rau am facut. Am scos lichidul din borcane si am spalat gogosarii. Am facut alt lichid cu otetul mai tare si l-am turnat din nou in borcane. Nu stiu ce gust vor avea gogosarii si cat vor rezista. Eu zic ca sunt compromisi. Sunt dezamagita, credeam ca o reteta publicata pe site este verificata.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 08, 2018 at 11:51 am

        Draga mea, eu fac rețeta asta in fiecare an și nu a fermentat niciodată. Îmi pare rău că ți-au fermentat gogoșarii, dar nu pot ști care a fost cauza. Poate nu ai folosit oțet de 9 grade, poate nu ai pus hrean care are și el rol de conservant, sau poate nu ai strâns bine capacele, poate borcanele și capacele nu erau sterilizate sau i-ai ținut într-un loc prea călduros, poate sarea nu a fost neiodată... Altfel e de neînțeles cum de ți-au fermentat atât de repede. In atâta oțet și hrean și boabe de piper și muștar, chiar dacă nu era rețeta bună, tot ar fi trebuit să țină măcar una sau două luni până să înceapă să fermenteze. Ca să nu mai zic că dacă au fermentat, gogoșarii ar fi trebuit să fie deja moi, nu mai aveai ce să speli și să pui la loc în borcan... Sincer, îmi pare foarte rău pentru experiența ta, dar borcanele mele făcute după aceleași rețetă stau foarte bine în cămară și nu a fermentat nici unul, niciodată.

        Răspunde
    10. Maria

      septembrie 28, 2017 at 6:09 pm

      Tare as dori sa mănânc ,ardei in oțet peste 2 luni , îmi pare rău, dar felul cum i-ai pregătit cu siguranța vor fermenta ,mai Informează-te !

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 28, 2017 at 7:35 pm

        Ii fac asa in fiecare an si nu au fermentat niciodata. Comentariul era util si constructiv daca ne spuneati cum ii faceti dumneavoastra sau ce anume considerati gresit in reteta. Am fi avut un punct de pornire si am fi putut discuta mai departe pe subiect. Pacat insa ca ati ales sa lasati un comentariu ambiguu si rautacios.

        Răspunde
    11. Antonia

      octombrie 20, 2016 at 4:53 pm

      Poate ca da, dar i-am indesat destul de bine...e ok oricum...nu m-am impiedicat de asta!!

      Răspunde
    12. Antonia

      octombrie 19, 2016 at 7:22 pm

      Am făcut și eu in seara asta gogoșarii, mie nu mi-a ajuns însă lichidul, am mai făcut încă jumătate de cantitate și tot mi-a rămas un borcan fără zeama.... ?

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 19, 2016 at 9:10 pm

        Ups! Inseamna ca i-ai pus mai rarefiati, de a intrat mai mult lichid?

        Răspunde
        • Alexandra

          septembrie 17, 2023 at 1:45 pm

          Bună ziua! Este vreo problema ca i-am pus mai rarefiat?
          Mulțumesc

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            septembrie 17, 2023 at 4:33 pm

            Dacă v-a ajuns lichidul, nu e nicio problemă.

            Răspunde
    13. Antonia

      octombrie 17, 2016 at 10:35 pm

      Eu fac salata boeuf și fără gogoșari, dar parca as pune și eu niște borcane....este echilibrat gustul dulce acrișor? Nu îmi doresc sa fie foarte acri... mulțumesc!

      Răspunde
    14. Vali Bobb

      octombrie 16, 2016 at 10:41 pm

      E ok 60 linguri de zahar,nu e pra mult?

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 16, 2016 at 11:07 pm

        180 de grame, adica 6 linguri, nu 60 de linguri!!

        Răspunde
        • Vali Bobb

          octombrie 17, 2016 at 8:06 pm

          Multumesc frumos! Apreciez foarte mult retetele dumneavoastra.
          Va doresc multa sanatate si putere la gatit!!!
          Cu stima, Vali Bobb

          Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.