Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Rulouri cu dovleac și ciocolată albă

22 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rulouri cu dovleac din aluat pufos de cozonac, glazurate cu ciocolată albă. Un desert delicios de toamnă. Hai să vedem cum se fac!

Abia așteptam să vă arăt rețeta aceasta de rulouri umplute cu cremă de dovleac și pictate delicios cu ciocolată albă! De când le-am scos din cuptor am fost tare entuziasmată de cât de frumoase sunt și cât de minunat miroseau!

rulouri cu dovleac

Rețeta aceasta este foarte asemănătoare cu cea a melcilor cu nucă din aluat de cozonac , foarte gustoși și arătoși și aceia, neapărat să îi încercați!

Aluatul rulourilor este incredibil de pufos, se desface în fâșii fine ca mătasea!

Am folosit pentru acest desert multă umplutură de dovleac și nucă, pe care am aromatizat-o cu puțină scorțișoară. La final, am prelins ciocolată albă topită peste rulourile dolofane. Delicioase arome și texturi, veți vedea!

rulouri cu dovleac și ciocolata alba

Mod de preparare rulouri cu dovleac și ciocolată albă

Totul începe cu un piure fin de dovleac pe care trebuie să îl aveți pregătit înainte de a vă apuca de treabă.

Piureul de dovleac se face foarte simplu, dintr-un dovleac copt în cuptor, al cărui miez îl pasăm apoi cu un blender de mână. Gata, avem un piure de dovleac pe care îl putem folosi apoi în multe alte deserturi delicioase.

Vă las mai jos rețeta scrisă, în formatul pe care îl puteți tipări, iar la finalul ei găsiți și rețeta în format video, cu toate explicațiile necesare, dacă vă este mai ușor de urmărit în acest fel.

Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și să apăsați clopoțelul pentru notificări pentru a nu pierde nicio rețetă de pe canal! Acesta este link-ul de abonare.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

rulouri cu dovleac și ciocolata alba

Rulouri cu dovleac și ciocolată albă

Rulouri cu dovleac din aluat pufos de cozonac, glazurate cu ciocolată albă. Un desert delicios de toamnă.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
dospire: 1 hour hour 20 minutes minutes
Timp total: 2 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
sau
mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluatul

  • 350 g făină
  • 7 g drojdie uscată+2 linguri de apă
  • 60 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 3 gălbenușuri
  • 130 ml lapte puțin călduț
  • 50 g unt 82% grăsime, topit și răcit
  • un praf de sare

umplutura

  • 300 g piure de dovleac
  • 3 albușuri
  • 80 g zahăr
  • 120 g nucă măcinată
  • 1 linguriță de scorțișoară

în plus

  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 50 g ciocolată albă
  • 1 linguriță ulei
  • 50 g nucă măcinată

Instrucțiuni de preparare
 

am folosit o tavă de aprox. 40x30 cm

    aluatul

    • Începeți prin a topi untul. Lăsați-l să se răcească.
    • Hidratați drojdia uscată în 2 linguri de apă. Lăsați-o deoparte timp de 10 minute ca să se activeze.
    • Cerneți făina într-un bol încăpător sau direct în vasul mixerului. Adăugați drojdia hidratată, zahărul, sarea, laptele și cele 3 gălbenușuri.
    • Începeți să frământați la mână sau la robot și după ce aluatul începe să se lege, încorporați untul topit, turnând puțin câte puțin și frământând continuu.
    • Frământați aluatul cam 7-8 minute la robot sau 15 minute la mână, până când este omogen, elastic și nu se mai lipește de mâini.
    • Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți cu folie alimentară sau cu un prosop și lăsați-l să dospească la temperatura camerei timp de o oră sau până când își dublează volumul (depinde de temperatura din cameră)

    umplutura

    • Bateți albușurile spumă, apoi adăugați zahărul și mixați din nou.
    • Adăugați peste albușuri: nuca măcinată, piureul de dovleac, zahărul și scorțișoara. Omogenizați.

    formare rulouri

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
    • Ungeți blatul de lucru cu puțin ulei. Răsturnați aluatul și dați-i o formă dreptunghiulară de aproximativ 40x30 cm și 1 cm grosime.
    • Întindeți umplutura peste aluat, apoi rulați aluatul ca la rulade.
    • Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați sulul de aluat în 8 bucăți/rulouri de grosime egală. S-ar putea ca umplutura să vă dea ceva bătăi de cap, pentru că este foarte moale și aerată. Dar dacă vă mișcați repede, veți reuși să puneți rulourile în tavă fără ca aceasta să curgă.
    • Așezați rulourile în tavă. Mie mi-au încăput câte 2 pe 4 rânduri.
    • Acoperiți tava cu un prosop și lăsați rulourile să mai dospească încă 20 de minute, cât timp se încinge cuptorul.

    coacere rulouri

    • Bateți oul cu o furculiță și ungeti rulourile cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie.
    • Presărați deasupra rulourilor cele 50 g de nucă măcinată.
    • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când rulourile sunt bine coapte și rumenite. Puteți face testul cu scobitoarea ca să verificați aluatul.

    decor

    • Scoateți rulourile din tavă și lăsați-le să se răcească.
    • Mărunțiți ciocolata albă, puneți uleiul peste ea și topiți-o la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
    • Cu o linguriță, turnați ciocolata topită peste rulouri.
    Valori nutriționale
    Rulouri cu dovleac și ciocolată albă
    Valori per porție
    Calorii
    507
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    110
    mg
    37
    %
    Carbohidrați
     
    62
    g
    21
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    24
    g
    27
    %
    Proteine
     
    12
    g
    24
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
    rulouri cu dovleac

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
      Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
    • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
      Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
    • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
      Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
    • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
      Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
    22 shares
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
      Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
    • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
      Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
    • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
      Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
    • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
      Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

    Populare acum

    • Reteta tiramisu rapid fara oua
      Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
    • gem de căpşuni
      Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
    • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
      Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
    • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
      Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

    • Rețete cu căpșuni
    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu dovlecei
    • Salate

    • Paste
    • Rețete cu pește și fructe de mare
    • Conserve
    • Rețete fără carne

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Rețete de tort pentru orice sărbătoare

    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
    • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu spuma de capsuni
      Tort cu spumă de căpşuni
    ALTE REȚETE DE TORT

    Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

    • clafoutis cu capsuni
      Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
    • prajitura cu visine
      Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
    • prajitura cu iaurt si fructe
      Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
    • Pandispan cu caise si cirese
      Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Rețete actualizate

    • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
      Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
    • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
      Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
    • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
      Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

    Articole utile

    • 30 de retete de vara
      30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
      Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.