Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Cârnaţi la cuptor. Simpli sau în sos de vin.

Publicat la 18 ianuarie 2015 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

63 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de cârnați la cuptor, fără alte grăsimi adăugate. Cum se gătesc cârnații în vin la cuptor. Cârnați suculenți și frumos rumeniți.

N-a trecut nici o lună de la Crăciun şi de când vă povesteam cum facem noi cârnaţii. Sărbătorile au trecut, cârnaţii au (mai) rămas. În congelator, căci acolo le este locul până când încet, încet îi vom consuma pe toţi.

Vă spuneam în reţeta de cârnaţi de casă  că după ce se usucă puţin la aer, formăm punguţe adaptate consumului nostru, cu câte 4 sau 5 cârnăciori pe care la păstrăm la congelator până le vine rândul  în meniu. Iar când le vine rândul...ei, atunci e-atunci! Cum îi gătim?

Carnati la cuptor

În general, cârnaţii se fac prăjiţi în tigaia cu ulei. Buni, foarte buni! Dar asta cu condiţia ca toată lumea din familie să fie sănătoasă şi să stea bine cu silueta. Dar cum aproape în fiecare casă e câte cineva care ţine un regim oarecare, fie pe motive de sănătate, fie pe motive de scădere a greutăţii (aici din păcate, mă includ şi pe mine) trebuie să căutăm metode alternative de preparare a cârnaţilor.

Dacă locuiţi la casă, sunteţi norocoşi! Puteţi frige cârnaţii pe un grătar cu lemne şi vor avea un gust divin! Dacă însă locuiţi la bloc, nu disperaţi! La fel de buni sunt şi cârnaţii făcuţi la cuptor, fără pic de grăsime adăugată, în afara grăsimii pe care şi-o lasă ei în tavă 😉

Carnati la cuptor

Mod de preparare cârnaţi la cuptor. Cârnați gătiți în vin.

Metoda 1: cârnați gătiți simplu, la cuptor

Se pun cârnaţii într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Nu e nevoie să îi decongelaţi înainte, ci trebuie doar să îi separaţi unul de altul şi să îi aşezaţi frumos în tavă. Peste 20-25 de minute, deschideţi cuptorul şi întorceţi-i pe partea cealată. Ar trebui să fie deja rumeniţi pe partea pe care au stat în tavă. Mai lăsaţi-i încă 15-20 de minute şi sunt gata. Ca să vă asiguraţi puteţi "sacrifica" un cârnăcior şi să-l tăiaţi în două ca să vedeţi dacă e bine pătruns şi în interior.

Şi gata, asta-i tot! Avem cârnăciori perfect rumeniţi, uşor crocanţi, delicioşi şi mai ales preparaţi în cel mai dietetic şi sănătos mod cu putinţă! 🙂

Metoda 2: cârnați gătiți în vin, la cuptor

O altă metodă de a găti cârnați la cuptor este să îi înăbușim la început în sos de vin. Vă las mai jos rețeta scrisă, iar la final găsiți și rețeta video postată pe canalul de YouTube al blogului , unde puteți vedea exact cum am procedat eu și cum au ieșit cârnații mei gătiți în vin 😉

Cârnați în sos de vin

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Carnati la cuptor

Cârnați la cuptor

Cârnați la cuptor gătiți în sos de vin - frumos rumeniți și suculenți la interior, cu arome delicioase de vin.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g cârnati de casă sau cârnați cumpărați
  • 150 ml vin, de preferat roze
  • 1 lingură puțin ulei pentru uns tava

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Ungeți cu puțin ulei un vas care va merge la cuptor și care are capac. Dacă nu aveți un vas cu capac, puteți improviza un capac din folie de aluminiu.
  • Așezați cârnații în vas și turnați vin cam până la jumătatea grosimii cârnaților.
  • Puneți capacul și dați vasul la cuptor pentru 20 de minute.
  • Deschideți cuptorul și îndepărtați capacul.
  • Măriți temperatura la 220 de grade și mai lăsați cârnații în cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos.
  • Dacă doriți cârnați mai bine pătrunși, atunci păstrați temperatura la 180 de grade și lăsați cârnații încă 20 de minute în cuptor (fără capac).
Valori nutriționale
Cârnați la cuptor
Valori per porție
Calorii
186
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
36
mg
12
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă mai aveţi timp şi răbdare, puteţi încerca si reţeta de mămăliguţă cu cârnaţi la cuptor. E un deliciu! Are brânză rasă la interior şi ouă bătute cu smântână deasupra, care se rumenesc frumos şi apetisant. În caz de nevoie, vezi aici cum se face mămăliga - reţeta pas cu pas.

Carnati la cuptor

Dacă vă place lintea, puteți face o garnitură de piure de linte lângă cârnăciorii la cuptor. Merg de minune și cu câteva murături alături 😉

Poftă bună la cârnaţi preparaţi la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
63 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    ianuarie 18, 2015 at 2:11 pm

    Buuuni, tare buni pe vreme rece 🙂 Si mai ales asa, facuti la cuptor.
    Am facut si eu de sarbatori dar am mai adaugat si ceva carnita pe langa ei in tava 😉

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x