Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Publicat la 21 aprilie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 16 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

368 shares
Mergi la rețetă
Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Astăzi vă arăt friptura din pulpă de miel cu vin roşu, rozmarin şi usturoi cu care ne-am desfătat la masa de Paşte. Cam târziu, aşa este, dar poate aţi cumpărat mai mult miel şi mai aveţi vreo pulpă băgată la congelator şi atunci vă prinde bine puţină inspiraţie aromată. Sau poate o să vă placă reţeta, o veţi printa şi o veţi păstra la colecţia voastră de reţete aromate pentru anul viitor. Zic şi eu 🙂

Cum spuneam şi la reţeta de borş de miel cu leuştean , înainte de Paşte am cumpărat un sfert posterior de miel. Din coaste am făcut borşul, iar pulpa a fost suficientă pentru două porţii generoase de friptură la cuptor. 

Cum se face friptura de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 2 porţii

  • 1 pulpă posterioară de miel
  • 2-3 căţei de usturoi trecuţi prin presă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml vin roşu
  • 2-3 linguriţe de rozmarin uscat (sau vreo 2-3 crenguţe de rozmarin verde)
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Carnea am cumpărat-o vineri, am spălat-o, am uns-o cu ulei şi am condimentat-o cu sare, piper, boia de ardei, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat.
  • Am acoperit-o cu o folie alimentară şi am dat-o la frigider până sâmbătă seara, când am scos-o, am crestat-o până la os şi am adăugat vinul. Roşu şi sec 🙂
  • Am stropit-o bine peste tot cu amestecul de vin, ulei şi condimente care s-a format în tavă şi am lăsat-o să se odihnească tot în frigider până a doua zi spre prânz.
  • Duminică, cam cu două ore înainte să ne aşezăm la masă, am pus friptura în tavă, am turnat peste ea marinata în care a stat, am acoperit-o cu folie de aluminiu şi am lăsat-o la cuptor la 180 de grade o oră şi jumătate.
  • Am dat folia deoparte, am mai stropit carnea cu lichidul fabulos din tavă şi am lăsat-o încă 20 de minute să se rumenească şi să prindă crusta delicioasă de deasupra. Să vă mai spun cât de bine mirosea în toată casa?

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Nu am făcut nicio garnitură, am acompaniat friptura doar cu o salată verde cu ridichi şi a fost perfect aşa. Şi am servit-o, desigur, alături de acelaşi vin în care a stat la marinat. Asta aşa, ca să nu amestecăm aromele 🙂

Sper să vă placă şi vouă. Vă aştept cu feed-back. Succes!

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Dacă preferați carnea de ied, atunci vă recomand să încercați friptura de ied marinată. Click pe poza de mai jos pentru rețetă:

Friptură de ied marinată
Friptură de ied marinată

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de bucate aromate pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
368 shares

Comentarii

  1. Vasea Hrusca a zis

    aprilie 17, 2020 at 10:23 am

    Vinul rosu are tanin intareste carnea.Se pune vin alb!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 17, 2020 at 2:13 pm

      Haideți să ne mai informăm înainte de a comenta. De ce vinul roșu ar avea și cel alb nu? Unde va imaginați că dispare taninul în cazul vinului alb? Vinul roșu frăgezește foarte bine carnea, mai ales carnea roșie.

      Răspunde
  2. Mihaela Ela a zis

    septembrie 11, 2018 at 9:52 pm

    Am facut aceasta reteta de Paste si a iesit nemaipomenit ! A ramas favorita noastra ! Va multumesc !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 12, 2018 at 7:47 am

      Mă bucur să aflu asta 🙂

      Răspunde
  3. mos ioan.! a zis

    martie 29, 2018 at 2:45 am

    pare o reteta grozava.am sa incerc de passte ,aceasta friptura f.apetisanta.!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 29, 2018 at 7:11 am

      Sper sa va placa! Va astept cu vesti bune! 🙂

      Răspunde
  4. GAVRILA MARIANA a zis

    aprilie 13, 2017 at 7:35 pm

    Carnea de miel se poate face in tigaie cu capac pe aragaz ca cuptorul meu nu merge va multumesc si astept cat se poate de repede un raspuns

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 15, 2017 at 6:18 pm

      Imi cer scuze, abia acum am vazut comentariul. Nu stiu de ce a ajuns in spam....
      Daca nu e prea tarziu...da, poti face carnea de miel in tigaie cu capac, la foc potrivit.
      Paste fericit!

      Răspunde
  5. elvira paungarttner a zis

    martie 21, 2016 at 3:40 pm

    Mersi de reteta am sa-o fac sambata ptr.ca avem Paste duminica si luni,chear daca eu nu mananc ,mananca ce din casa.Ceau si o zi faina.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 21, 2016 at 3:43 pm

      Paste fericit, Elvira!

      Răspunde
  6. Tucanu Florina a zis

    aprilie 24, 2015 at 2:28 pm

    Oau ce bine arata! in 2016 poate am si eu loc :)) sa-mi fac o asemenea fripturaaaa!! :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 21, 2016 at 3:42 pm

      Sper sa-ti castigi anul asta dreptul la friptura de miel! 🙂

      Răspunde
  7. simonacallas a zis

    aprilie 21, 2015 at 3:16 pm

    Din pacate, noi am renuntat la carnea de miel de cativa ani, dar friptura ta arata minunat, se vede ca e frageda si suculenta 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 21, 2015 at 8:16 pm

      Am avut si noi o perioada de cativa ani fara miel, dar se pare ca am revenit in forta 🙂

      Răspunde
  8. Claudia a zis

    aprilie 21, 2015 at 11:21 am

    Sa stii ca mie imi prinde bine reteta. Am cumparat un miel intreg si bineinteles ca nu l-am preparat tot. Asa ca mai bine de jumatate e in congelator 😉 Numai bine ca sa testez reteta ta cu prima ocazie 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 21, 2015 at 11:25 am

      Ah, ce ma bucur si ce te invidiez! Mie imi pare rau ca nu am mai luat macar o pulpa sa o facem mai tarziu!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x