Astăzi vă arăt friptura din pulpă de miel cu vin roşu, rozmarin şi usturoi cu care ne-am desfătat la masa de Paşte. Cam târziu, aşa este, dar poate aţi cumpărat mai mult miel şi mai aveţi vreo pulpă băgată la congelator şi atunci vă prinde bine puţină inspiraţie aromată. Sau poate o să vă placă reţeta, o veţi printa şi o veţi păstra la colecţia voastră de reţete aromate pentru anul viitor. Zic şi eu 🙂
Cum spuneam şi la reţeta de borş de miel cu leuştean, înainte de Paşte am cumpărat un sfert posterior de miel. Din coaste am făcut borşul, iar pulpa a fost suficientă pentru două porţii generoase de friptură la cuptor.
Cum se face friptura de miel la cuptor cu vin şi usturoi
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 1 pulpă posterioară de miel
- 2-3 căţei de usturoi trecuţi prin presă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml vin roşu
- 2-3 linguriţe de rozmarin uscat (sau vreo 2-3 crenguţe de rozmarin verde)
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1 linguriţă de boia dulce
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Carnea am cumpărat-o vineri, am spălat-o, am uns-o cu ulei şi am condimentat-o cu sare, piper, boia de ardei, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat.
- Am acoperit-o cu o folie alimentară şi am dat-o la frigider până sâmbătă seara, când am scos-o, am crestat-o până la os şi am adăugat vinul. Roşu şi sec 🙂
- Am stropit-o bine peste tot cu amestecul de vin, ulei şi condimente care s-a format în tavă şi am lăsat-o să se odihnească tot în frigider până a doua zi spre prânz.
- Duminică, cam cu două ore înainte să ne aşezăm la masă, am pus friptura în tavă, am turnat peste ea marinata în care a stat, am acoperit-o cu folie de aluminiu şi am lăsat-o la cuptor la 180 de grade o oră şi jumătate.
- Am dat folia deoparte, am mai stropit carnea cu lichidul fabulos din tavă şi am lăsat-o încă 20 de minute să se rumenească şi să prindă crusta delicioasă de deasupra. Să vă mai spun cât de bine mirosea în toată casa?
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu am făcut nicio garnitură, am acompaniat friptura doar cu o salată verde cu ridichi şi a fost perfect aşa. Şi am servit-o, desigur, alături de acelaşi vin în care a stat la marinat. Asta aşa, ca să nu amestecăm aromele 🙂
Sper să vă placă şi vouă. Vă aştept cu feed-back. Succes!
Dacă preferați carnea de ied, atunci vă recomand să încercați friptura de ied marinată. Click pe poza de mai jos pentru rețetă:
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de bucate aromate pentru mai târziu.
Poftă bună!
Vasea Hrusca a zis
Vinul rosu are tanin intareste carnea.Se pune vin alb!
Iuliana a zis
Haideți să ne mai informăm înainte de a comenta. De ce vinul roșu ar avea și cel alb nu? Unde va imaginați că dispare taninul în cazul vinului alb? Vinul roșu frăgezește foarte bine carnea, mai ales carnea roșie.
Mihaela Ela a zis
Am facut aceasta reteta de Paste si a iesit nemaipomenit ! A ramas favorita noastra ! Va multumesc !
Iuliana a zis
Mă bucur să aflu asta 🙂
mos ioan.! a zis
pare o reteta grozava.am sa incerc de passte ,aceasta friptura f.apetisanta.!
Iuliana a zis
Sper sa va placa! Va astept cu vesti bune! 🙂
GAVRILA MARIANA a zis
Carnea de miel se poate face in tigaie cu capac pe aragaz ca cuptorul meu nu merge va multumesc si astept cat se poate de repede un raspuns
Iuliana a zis
Imi cer scuze, abia acum am vazut comentariul. Nu stiu de ce a ajuns in spam....
Daca nu e prea tarziu...da, poti face carnea de miel in tigaie cu capac, la foc potrivit.
Paste fericit!
elvira paungarttner a zis
Mersi de reteta am sa-o fac sambata ptr.ca avem Paste duminica si luni,chear daca eu nu mananc ,mananca ce din casa.Ceau si o zi faina.
Iuliana a zis
Paste fericit, Elvira!
Tucanu Florina a zis
Oau ce bine arata! in 2016 poate am si eu loc :)) sa-mi fac o asemenea fripturaaaa!! :))
Iuliana a zis
Sper sa-ti castigi anul asta dreptul la friptura de miel! 🙂
simonacallas a zis
Din pacate, noi am renuntat la carnea de miel de cativa ani, dar friptura ta arata minunat, se vede ca e frageda si suculenta 🙂
Iuliana a zis
Am avut si noi o perioada de cativa ani fara miel, dar se pare ca am revenit in forta 🙂
Claudia a zis
Sa stii ca mie imi prinde bine reteta. Am cumparat un miel intreg si bineinteles ca nu l-am preparat tot. Asa ca mai bine de jumatate e in congelator 😉 Numai bine ca sa testez reteta ta cu prima ocazie 🙂
Iuliana a zis
Ah, ce ma bucur si ce te invidiez! Mie imi pare rau ca nu am mai luat macar o pulpa sa o facem mai tarziu!