Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

Publicat la 24 iunie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

73 shares
Mergi la rețetă
Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

E ultima săptămână din postul Sf. Petru şi Pavel. Anul acesta postul a durat 3 săptămâni si în fiecare sâmbătă şi duminică am avut dezlegare la peşte. Bucurie mare pentru mine care aş mânca peşte în fel şi chip în fiecare zi!

Pentru că fileurile de crap, cele pe care le-am folosit la reţeta de crap la grătar cu legume natur au fost pe placul întregii familii, chiar şi a membrilor mai mofturoşi 😉 sâmbăta trecută am mers în piaţă şi am cumpărat din nou, încă un kilogram. Şi dacă tot am ajuns în piaţă, am cumpărat roşii proaspete şi cărnoase, ardei gras şi ceapă verde şi din toate amestecate, plus câteva mirodenii am făcut un sos de roşii aromat şi uşor picant. Cât timp s-au perpelit fileurile la cuptor în sosul de roşii, numai bine a fost şi mămăliguţa gata. Ce să vă mai zic...un deliciu! 

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 6 porţii

  • 1 kg de crap (file, rondele sau întreg, după preferinţă)
  • 1 ardei gras mare
  • 1 legătură de ceapă verde (nu folosim frunzele, ci doar partea tare)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 500 g de roşii proaspete (sau 2 conserve de roşii tocate)
  • 75 ml de ulei
  • 3-4 felii de lămâie
  • ½ de linguriţă de zahăr (ia din aciditatea roşiilor)
  • câteva rondele de ardei iute (opţional)
  • sare (piper proaspăt râşnit - după gust)
  • cimbru uscat (crenguţe de rozmarin)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiţi crap proaspăt, întreg, trebuie să îl curăţaţi de solzi şi să îl evsiceraţi. Dacă folosiţi fileuri sau rondele, trebuiesc spălate şi eventual căutaţi să îndepărtaţi oasele, dacă mai sunt. Pentru operaţiunea asta eu folosesc o pensetă.
  • Condimentaţi peştele cu sare şi piper după gust, apoi lăsaţi-l puţin deoparte cât ne ocupăm de sos.
  • Roşiile le opărim 2-3 minute într-o cratiţă cu apă clocotită, apoi le trecem imediat într-un vas cu apă rece. Facem acest lucru ca să le putem decoji mai uşor. Dacă nu e vară şi folosiţi roşii din conserve, desigur, treceţi peste acest pas.
  • Tăiaţi ardeiul gras fâşii subţiri, ceapa, ardeiul iute şi usturoiul trebuiesc tocate mărunt şi le căliţi pe toate 8-10 minute până când se înmoaie puţin ardeiul.
  • Adăugaţi roşiile decojite tăiate cuburi, zahărul, puţin cimbru uscat şi potriviţi sosul de sare şi piper. Lăsaţi-l pe foc doar până începe să fiarbă.
  • Ungeţi cu putin ulei o tavă care va merge la cuptor, aşezaţi peştele şi turnaţi sosul de roşii deasupra. Puneţi din loc în loc câteva crenguţe de rozmarin şi felii de lămâie şi daţi tava la cuptor. Cuptorul trebuie să fie dinainte încins la 180 de grade.
  • Este gata cam în 30 de minute, când sosul a scăzut şi furculiţa intră uşor în peşte. Puteţi să îl mai lăsaţi încă puţin la cuptor până când peştele se rumeneşte cât de mult vă place, dar cu atenţie să nu scadă prea mult sosul.
  • Se serveşte cald, musai cu mămăliguţă lângă el.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

 PS:  În caz de nevoie, vedeţi aici: cum se face mămăliga 😉

Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
73 shares

Comentarii

  1. antim a zis

    iunie 17, 2016 at 8:06 pm

    Care este rolul zaharului?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 17, 2016 at 8:17 pm

      Sa ia din aciditatea rosiilor. Poti sa nu il pui, e optional.

      Răspunde
  2. simonacallas a zis

    iunie 28, 2015 at 11:40 am

    Ador crapul, si pentru ca e nemaipomenit de gustos dar si pentru ca imi aminteste de tata, care era un pescar amator cu indemanare de profesionist 🙂 E foarte, foarte bun ce ai pregatit aici si foarte frumos prezentat, iar culorile sunt superbissime! 🙂

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    iunie 26, 2015 at 11:41 am

    Eh... pentru atata peste cat mananci tu zau ca m-as muta si eu la Galati 🙂

    Răspunde
  4. Dan Serb a zis

    iunie 25, 2015 at 2:40 am

    E 2:38am, ma uit la articol si stiu ca nu e sanatos sa mananci la ora asta, dar pur si simplu nu ma pot abtine. 😀

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 25, 2015 at 7:03 am

      Sa mănânci la 2 noaptea, n-o fi sănătos, dar nici sa poftește nu cred ca este!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x