Reţeta de azi e foarte înrudită cu reţeta de hummus libanez. Doar că în mod tradiţional hummusul conţine şi pastă tahini, care în reţeta de azi lipseşte, aşa că i-am spus simplu: pastă de năut cu ardei copţi, căci la urma urmei, cam asta conţine. Plus ceva condimente, căci ce-ar fi viaţa fără ele? 🙂
Rețeta de hummus clasic o avem în variantă video pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos pentru vizionare.
Pasta tahini, o ştiţi, e pasta aia din seminţe de susan prăjite şi măcinate, apoi frecate cu ulei de măsline. Dacă doriţi, o puteţi adăuga fără probleme şi în reţeta de azi, pentru un gust mai bogat. Tahini se poate face foarte uşor acasă, am scris şi eu reţeta pe blog acum ceva vreme (click aici pentru reţeta de pastă tahini).
Cum pasta de năut de astăzi am vrut-o un pic mai uşoară decât hummusul, i-am adăugat un ardei kapia copt şi i-am presărat la final câteva seminţe crocante de pin. Este foarte bună şi gustoasă şi varianta asta. Merge de minune la micul dejun cu crackers sau întinsă pe felii de pâine prăjită. Merge pusă în caserolă şi luată la pachet la birou sau la picnic.
La fel de bine puteţi face cu ea şi nişte aperitive mai elegante, pentru vreo masă festivă între prieteni. O puneţi într-un poş şi să şpriţaţi câteva aveline pe rondele de castravete, sau pe nişte biscuiţi săraţi, sau umpleţi cu ea câteva roşii cherry. Idei sunt foarte multe, important e mai întâi să încercaţi reţeta şi să vă placă. Dar eu zic că e imposibil să nu vă placă, că tare-i bună şi uşor de făcut! 🙂
Mod de preparare pastă de năut cu ardei copţi
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 400 g de năut fiert (1 conservă)
- 1 ardei kapia copt
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 20 ml de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lămâie
- un vârf de linguriţă de turmeric
- sare şi piper după gust
- câteva seminţe de pin pentru presărat deasupra - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Se fierbe năutul (dacă nu folosiţi năut din conservă), iar ardeiul kapia se coace şi se curăţă de coajă.
- Se pun toate ingredientele în blender sau robot şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă şi cremoasă.
- Dacă pasta vi se pare prea uscată, mai adăugaţi ulei de măsline sau 2-3 linguri din apa în care a stat năutul.
- Punem pasta de năut cu ardei copţi într-un vas potrivit şi o lăsăm la frigider cam 30 de minute ca să se întrepătrundă toate aromele.
- Înainte de servire o stropim cu puţin ulei de măsline şi o presărăm cu oregano uscat şi cu sâmburi de pin.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Alte sugestii:
- O rețetă faină de hummus cu ardei copți (cu tahini) gasiti la Alina (Arome de Poveste)
- La Claudia (Lecturi și Arome) gasiți o variantă de pate de năut cu susan care conține și boabe de fasole.
Lasă un comentariu