Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Ciorbe

Borș de pește dobrogean

Publicat la 12 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 19 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

804 shares
Mergi la rețetă

Cred că n-am să uit niciodată primul borș de pește dobrogean mâncat în Deltă, la Mila 23. Eram o copilă de vreo 10-11 ani, iar întreg procesul preparării acelui borş a fost fascinant şi foarte departe de tot ceea ce ştiam eu despre mâncare până atunci.

Primul şoc a fost să o văd pe gazda noastră luând apă pentru gătit direct din Dunăre, chiar de lângă pontonul unde ancorase vaporul care ne dusese acolo. Domnişorică de oraş cum eram, trăită la bloc, pentru mine era de neconceput să iei pur şi simplu apă din Dunăre, deşi exista o cişmea cu apă curată în curte. Dar borşul cel mai bun se face în apa dulce în care a crescut peştele, nu în apa dură şi rece de izvor, ne-a explicat gazda noastră dobrogeană.

Al doilea moment de uluire a fost când gazda noastră, care ne era şi bucătăreasă, a scos peştele fiert din ciorbă şi l-a aruncat pur şi simplu. Caras, biban, plătică din cei cu carne dulce şi bună, de care mâncasem de atâtea ori la bunica mea la Giurgiu, tot pe malul Dunării! Aveam să aflu cu uimire că nu-s buni decât să dea dulceaţă ciorbei, dar nu şi de mâncat. Pentru carne sunt buni peştii mari: crap, ştiucă, sturion, somn, care se pun în zeamă în locul celor azvârliţi.

După cele două şocuri care m-au bulversat teribil, faptul că bucătăreasa se chinuia îndoită de mijloc să facă borşul într-un ceaun agăţat deasupra unui foc de lemne, în loc să îl facă comod pe aragazul din bucătărie, n-a mai reuşit să mă mai mire. La urma urmei atâta lucru ştiam şi eu de la bunica: mâncarea cea mai bună e cea făcută la jar.

bors de peste dobrogean

M-a mirat în schimb când ne-am aşezat cu toţii la masă şi am primit o farfurie cu zeamă fără carne, în timp ce peştele cel mare trona pe un platou în mijlocul mesei şi n-aveam decât să ne luăm de acolo ce şi cât vrem fiecare. Dacă până aici procesul preparării a fost curios şi intrigant pentru copila de mine, de aici încolo, odată cu prima lingură de zeamă, un întreg univers de gusturi şi arome avea să mi se deschidă. Am înţeles într-o secundă de ce trebuie apă direct din Dunăre, de ce ceaun, de ce foc de lemne şi de ce se aruncă peştele mic și se înlocuiește cu cel mare. Pentru că doar aşa se putea ajunge la gustul acela fabulos!

Aveam să mai merg în Deltă de multe ori de atunci şi multe borşuri de peşte aveam să mai mănânc, dar ca acela, nu a rămas niciunul în amintirile mele gustative.

Până de curând nici măcar nu am îndrăznit să mă gândesc să fac acasă borş de peşte ca în Deltă. Borşul ăsta e o experienţă unică pe care trebuie să o trăiești acolo, la faţa locului şi cel mai bine e să laşi un localnic să îl facă şi să-ţi spună povestea lui.

Dar o vizită la Selgros Brăila şi o discuţie cu oamenii pasionaţi de bunătăţuri  de acolo, avea să mă convingă să mă încumet totuşi la un borş dobrogean făcut la bloc, pe aragaz şi cu apă de la robinet. Şi vai, cât de bun a fost! Îi mulţumesc domnului director Florin Coandă pentru că mi-a dat ideea şi pentru că a avut bunăvoinţa de a-mi prezenta Pescăria Selgros, care este visul împlinit și mândria întregului colectiv de la Selgros Brăila.

Tot domnul director a avut şi răbdarea de a îmi dicta reţeta şi de a mă ajuta să aleg cele mai potrivite soiuri de peşte pentru borşul dobrogean "de apartament". Am făcut, carevasăzică, un borş dobrogean, din peşte dobrogean, după reţeta unui dobrogean. Cum ar fi putut să nu iasă cel mai bun? 🙂

sturion

Tot cu ocazia acestei vizite l-am cunoscut și pe domnul Liviu Iordache, adjunct şef de departament Pescărie, căruia îi mulţumesc că mi-a prins cel mai neastâmpărat , dar și cel mai gustos sturion din bazinul cu peşti vii. Mai proaspăt de atât nu se poate!

Oh, da! Ştiu că peştele e intimidant pentru mulţi dintre noi. Până ajungi să-l vezi în farfurie e greu de curăţat şi neplăcut de manipulat, mai ales dacă e un peşte mare Dar ştiţi ceva? La Selgros curăţarea peştelui e gratuită! Nu trebuie decât să solicitaţi asta personalului de la raion. Veţi primi peştele curăţat de solzi, eviscerat, spălat, tăiat rondele sau făcut file, oricum doriţi. Mai mult, peştele va fi ambalat perfect pentru transport: nimic ud, nimic nu curge, nu miroase, nu alunecă. Odată ajunşi cu peştele acasă, puteţi să vă apucaţi direct de gătit, sau îl puteţi băga direct la congelator, aşa cum l-aţi primit din magazin. Fain şi foarte comod, nu-i aşa?

pescaria Selgros

Ok, să ne întoarcem la borşul nostru de peşte adaptat pentru românii de la bloc. Căci asta a trebuit să fac în cele din urmă, să adaptez reţeta încât să o pot pune în practică în condiţii de aragaz, apă de la robinet şi în lipsa unui ceaun de dimensiuni potrivite. Dar să nu ne împiedicăm de amănunte. Pentru un borş dobrogean nimic nu ne stă în cale, găsim soluţii oricărei probleme!

M-am întors de la Selgros cu peşte pentru ambele faze ale preparării borşului. Pentru o zeamă cu gust bun: caras, un tacâm de crap cu tot cu capul din dotare, precum şi capul şi coada sturionului-vedetă din fotografia de mai sus. Pentru carne gustoasă, servită separat am avut: rondele de crap şi de sturion.

bors de peste dobrogean

Cum ziceam, nu am avut un ceaun atât de mare, aşa că am folosit o cratiţă emailată şi a mers de minune. Cel mai mare ceaun al meu e cel în care fac mămăliga. Apropo, sper că nu aveţi de gând să mâncaţi borşul dobrogean cu pâine! Mămăliga e obligatorie, deci luaţi-o şi pe ea în calcul!

Şi tot obligatorii lângă borşul dobrogean sunt: usturoiul sau hreanul, după gustul fiecăruia, ardeiul iute, oţet (sau borş) şi leuşteanul. Mult leuştean! În rest, ca la orice ciorbă vă trebuiesc câteva rădăcinoase şi 2-3 roşii proaspete şi cărnoase.

bors de peste dobrogean
bors de peste dobrogean

Un lucru nu am putut să fac cu niciun chip: să arunc peştele mic şi tacâmurile fierte ca să dea gust borşului. Pur şi simplu nu m-am îndurat, ar fi fost împotriva tuturor principiilor mele anti-risipa și pro-cumpătare în bucătărie. Aşa că după ce şi-au făcut datoria şi au dat savoare ciorbei, le-am scos, am curăţat bine carnea de pe oase, am mărunţit-o (o puteţi da şi prin sită dacă o doriţi mai fină) şi am pus-o la loc în oală. Rondele de crap şi de sturion, după ce le-am fiert şi pe ele în ciorbă, le-am scos într-un castron şi le-am servit separat, aşa cum am văzut eu cândva în Deltă, la Mila 23. Am avut un borş de peşte extraordinar! Foarte concentrat, foarte gustos, foarte săţios! Ca-n Deltă!

M-am întins eu mult la vorbă şi poate aţi rămas cu impresia că borşul ăsta e vreo mare complicaţie. Se face la fel de simplu ca orice altă ciorbă, ba e chiar mai rapid, pentru că peştele fierbe foarte repede. Să zicem că pentru o gospodină cu experienţă e gata într-o oră, dacă sunteţi mai începători în bucătărie, poate să vă ia puţin mai mult. Important e să vă suflecaţi mânecile şi dacă nu puteți ajunge voi în Delta, atunci aduceți Delta în bucătăriile voastre. Vă garantez că nu aţi mâncat în toată viaţa voastră ceva mai bun!

bors de peste dobrogean

Aaa şi să nu uit! Cei de la Cramele Recaş au creat în exclusivitate pentru Selgros o gamă de vinuri rafinate şi elegante, numite Grand Appetit. Le găsiţi în două variante: alb-sec, un amestec de Chardonnay și Fetească regală şi roşu-sec, un cupaj de Shiraz, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Dacă tot mergeţi la Selgros după peşte, căutaţi în magazin şi vinurile Grand Appetit. Cel alb merge de minune la un meniu pe bază de peşte. Îmi mulţumiţi mai târziu! 😉

grand appetit

Mod de preparare borș de pește dobrogean

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

bors de peste dobrogean

Borș de pește dobrogean

Rețeta de borș de pește dobrogean, aproape ca în Delta Dunării, la Mila 23. Ce pești folosim și cum se face un borș de peste ca la carte?
5 from 16 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1.5 kg pește mic (caras, plătică, biban și/sau tacâmuri de pește (capete, cozi, oase))
  • 1.5 kg ește mare tăiat rondele (crap, somn, sturion, știucă)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 felie zdravănă de țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 cartofi
  • 3-4 roșii cărnoase
  • 2 legături de leuștean proaspăt
  • aprox. 3 litri de apă - se mai completează ulterior dacă mai e nevoie
  • borș sau oțet - după gust
  • sare - după gust

pentru servit

  • mujdei de usturoi
  • hrean ras cu oțet
  • ardei iute proaspăt (sau la oțet)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Punem la fiert în apă cu puțină sare ardeiul gras şi rădăcinoasele (mai putin cartofii) curățate și tăiate cuburi potrivit de mari.
  • După vreo 10 minute adăugăm și cuburile de cartof iar când și acestea sunt fierte, dăm drumul în oală roșiilor tocate sau pasate la chopper, după cum vă place mai mult.
  • Lăsăm roșiile să fiarbă 10 minute, apoi punem peștele mic și/sau tacâmurile de pește.
  • Când peștele e fiert bine, îl scoatem din oală cu o supieră si îl lăsăm să se răcorească ca să putem curăța carnea de pe oase. O mărunțim sau o trecem prin sită și o punem înapoi în ciorbă.
  • Potrivim gustul de sare și adăugăm în supă aprox. 200 ml de borș fiert sau 2-3 linguri de oțet.
  • Punem rondelele de pește mare la fiert. Vor fierbe foarte repede, în 10-15 minute sunt gata. Le scoatem și le punem separat într-un castron pe care îl vom servi la masă. Dacă vi se pare cumva că e prea puţin lichid faţă de cât peşte aveţi, mai puteţi completa cu puţină apă fierbinte, nu rece!
  • Mai gustăm o dată zeama să ne placă cât e de sărată și de acră.
  • Punem leușteanul tocat mărunt și suntem gata să servim borșul fierbinte alături de mămăliguță, şi usturoi. Neapărat să nu uitați de ardeiul iute!
Valori nutriționale
Borș de pește dobrogean
Valori per porție
Calorii
548
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
8
g
12
%
Colesterol
 
250
mg
83
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
98
g
196
%
Vitamina A
 
3127
IU
63
%
Calciu
 
105
mg
11
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
bors de peste dobrogean

Poftă bună la borș de pește dobrogean!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
  • bors de sfecla rosie cu cartofi
    Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
804 shares

Comentarii

  1. Gabriela a zis

    noiembrie 30, 2022 at 2:21 pm

    Bună ziua. Multumim pentru reteta și va cred ca al dumneavoastră Borș de pește a ieșit bun, insa va asigur ca în reteta originala, nu se pun atâtea rădăcinoase(schimba gustul la zeama. Va spun din proprie experienta, în calitate de Tulceanca și consumatoare de peste) . Dintre legumele descrise de dumneavoastră se pun doar ceapa, ardei, morcov și cartofi. Și într-adevăr mult leuștean. Iar acritul se face cu suc de rosii si/sau roșii proaspete și neapărat oțet. Și aici este un secret. Ca sa nu se rasfiarbă pestele, oțetul se pune în apa imediat după ce au fiert legumele, în special cartofii, după care se adaugă pestele. O sa vedeți ca va rămâne întreg procedând în acest fel. Despre pește, aveti dreptate, cu cât sunt mai. multe soiuri, cu atât mai bine. Se spune ca avand minim 5 soiuri iese borsul foarte bun. Dar eu uneori, de nevoie, neavând alt peste, am făcut doar din crap sau doar din somn și a ieșit o nebunie de fiecare data. Și ca fiecare dintre noi, mai adaptam reteta după bunul plac, eu pun și orez, cât îmi încape în căușul mâinii. Imi place gustul pe care îl da la borșul de pește. Am mai mâncat borș de pește în care a fiert fie o scrumbie, fie o lișiță sau chiar în supa de la o găină de casă. Iese deosebit de gustos. Astea fiind spuse, va urez toate cele bune.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 30, 2022 at 3:02 pm

      Mulțumesc pentru precizări! Prind tare bine, îmbunătățim rețeta! 🙂

      Răspunde
  2. Constantinv a zis

    octombrie 23, 2019 at 3:49 pm

    Acea "bucatareasa"era inconstienta/necunoscatoare! Apa Dunarii este extrem de poluata, in primul rand de metale grele!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 23, 2019 at 4:09 pm

      Ati fost vreodata la Mila 23? Pe vremea cand eram eu copil - caci despre asta povesteam in articol - toti locuitorii din inima Deltei gateau cu apa din Dunare si in satele acelea se murea de batranete nu de metale grele. Acolo abia daca ajungea un vapor odata pe saptamana, ce poluare la vremea aia?

      Răspunde
  3. Oana a zis

    septembrie 30, 2018 at 5:54 pm

    Si...borsul unde e in toata reteta? Se numeste "bors de peste" pentru ca are bors...dar eu nu-l vad scris niciunde ci numai in titlu 😛

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 01, 2018 at 6:34 am

      Asta pentru ca faceti o confuzie de termeni. Cuvantul "bors" are doua sensuri. Defineste si o zeama acra obtinuta din fermenti de tarate de grau, dar si o zeama (de carne, de legume) acrita cu orice: bors, otet, zeama de muraturi, suc de corcoduse etc.
      In cazul retetei de fata, una dobrogeana fiind, borsul de peste este acrit in mod traditional cu otet. Asta pentru ca solul Dobrogei, nu este propice cultivarii cerealelor, ci mai degraba a vitei de vie. Asadar, dobrogenilor le-a fost dintotdeauna mai la indemana sa obtina otet din vin cu care sa-si acreasca ciorbele/borsurile, decat bors din tarate de grau.

      Răspunde
      • Emil a zis

        martie 05, 2024 at 3:58 pm

        Oțet ca să va ciuruit stomacul ! Este suficient un borș bun !

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 05, 2024 at 4:03 pm

          Desigur, puneți borș dacă doriți!

          Răspunde
  4. Adi a zis

    februarie 01, 2018 at 12:50 pm

    Acum merg acasă și încerc...am niște carași cu care voi da gustul cel mai bun.... mulțumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 01, 2018 at 1:01 pm

      Succes, sa-ti iasa cea mai buna ciorba! Pofta buna! 🙂

      Răspunde
    • Daniel a zis

      august 30, 2023 at 5:17 pm

      Cred că rețeta de borș de pește dobrogean ar trebui înlocuită cu borș de pește Moldovenesc. Nicăieri în județul Tulcea nu se mănâncă mămăligă la borșul de pește și nici rădăcinoasele nu au ce căuta în borșul de pește din zona deltei, decât dacă sunt puse în storceag, dar asta e cu totul alta mâncare de pește.

      Răspunde
  5. adriana a zis

    ianuarie 16, 2018 at 5:40 pm

    abia astept duminica sa fac o ciorba de peste ca asta.Duminica vine fata in vizita cu ginerele si copilul Eduard.Multumesc pentru asa o reteta.Am facut si eu ciorba de peste ,dar , nu am scos pestele mic.Mi-a placut povestea ta .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 16, 2018 at 8:14 pm

      Ma bucur ca te-am inspirat. Tin pumnii sa placa ciorba tuturor si sa primesti multe laude pentru ea 😉 Pofta buna!

      Răspunde
  6. biobijvio a zis

    ianuarie 11, 2018 at 8:54 pm

    felicitari draga Iuliana! Frumos blog! Respect pt munca depusa! Violeta (o dobrogeanca inebunita dupa peste si gatit!)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 11, 2018 at 9:08 pm

      Iti multumesc mult, Violeta! Atat pentru vizita cat si pentru mesaj. Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  7. Ana vrabie a zis

    aprilie 13, 2017 at 4:01 pm

    F bun complmenti

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 14, 2017 at 12:55 pm

      Multumesc, Ana!

      Răspunde
      • Gigi a zis

        martie 24, 2022 at 8:19 am

        Nu cumva ai uitat unul dintre cele doua ingrediente principale ale bordului de pește? Mai exact, lipsește borșul din reteta de borș. Poate reteta ta e de storceag, nu de borș...

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 24, 2022 at 10:57 am

          Conform dex, borșul definește (pe lângă lichidul fermentat din tărâțe de grâu)
          și o zeamă de carne sau de legume acrită cu borș, oțet, corcodușe, zeamă de varză, etc. Chiar și pescarii din Deltă acresc cu oțet ceea ce ei numesc "borș de pește". Altfel, mulțumesc pentru comentariu, mă ajută mult și am modificat și in rețetă ca să fie lucrurile mai clare. Numai bine!

          Răspunde
5 from 16 votes (16 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x